Svendsen blir Norges flaggbærer: – En opplevelse for livet

PYEONGCHANG/OSLO (NRK): Emil Hegle Svendsen blir Norges flaggbærer i OL under åpningsseremonien førstkommende fredag.

Emil Hegle Svendsen

FLAGGBÆRER: Emil Hegle Svendsen.

Foto: Anders Rove Bentsen

Svendsen er firedobbelt olympisk mester, og deltar i sitt fjerde OL i Pyeongchang. Han debuterte i OL som 20-åring i Torino i 2006, da han ble nummer seks på fellesstarten.

– Dette er et ærefullt oppdrag som ikke så mange får oppleve i karrieren sin. Det blir helt sikkert en opplevelse for livet, sier Emil Hegle Svendsen.

– Da jeg ble spurt, ble jeg først veldig overrasket, deretter ble jeg glad og stolt. Det var en gledelig overraskelse. Jeg hadde helt ærlig ikke tenkt i det hele tatt at jeg kunne være aktuell som flaggbærer, forteller han.

Bjørgen takket nei

Det var Aksel Lund Svindal som var Norges flaggbærer under forrige vinter-OL i Sotsji. I 2010 var det Tommy Jakobsen som fikk æren av å lede Norges tropp under åpningsseremonien.

Holmenkollen skifestival. 30 km. klassisk kvinner.

BLE SPURT: Marit Bjørgen.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Vi må faktisk tilbake til 2002 for å finne sist gang en kvinne var flaggbærer for Norge under vinter-OL.

Da var det Liv Grete Skjelbreid som bar flagget under OL i Salt Lake City.

Marit Bjørgen ble imidlertid spurt om hun ønsket å bære flagget under åpningsseremonien, men Bjørgen går skiathlon lørdag og valgte å takke nei av hensyn til forberedelsene.

– Imponerende karriere

– Marit er den største, og det er en selvfølge at hun var førstevalget. Det har jo vært slik gjennom mange OL.

På grunn av konkurranseprogrammet, har jo heller ikke Ole Einar hatt anledning til å bære flagget på åpningsseremonien. Jeg er stolt over at jeg ble spurt etter Marit, sier Emil Hegle Svendsen, som forteller at magefølelsen er god like før OL begynner.

– Vi hadde den første hardøkten i dag og det føltes veldig fint. Det er tøffe løyper og treg snø. Det er krevende forhold, ikke minst på standplass, med mye vind, sier han.

Toppidrettssjef Tore Øvrebø mener skiskytteren er en god representant for norsk toppidrett.

– Emil har en imponerende olympisk karriere, og er en flott representant for norsk toppidrett og norsk vinterolympisk historie, kommenterer han i en pressemelding.

NRK har radiorettighetene til vinter-OL.

Les også: Her er hele OL-programmet

Siste nytt

 • Molde tok seg enkelt videre

  Molde hadde et svært godt utgangspunkt etter at de vant 7-1 hjemme mot islandske KR Reykjavík forrige torsdag. Bortekampen mot hovedstadslaget torsdag ble kun en transportetappe og europaliga-avansementet var aldri truet da Molde spilte 0-0.

  Europa League kvalifisering KR - Molde
  Foto: Árni Sæberg / Morgunblaðið / NTB scanpix
 • Europadrømmen knust for Brann

  Daouda Bamba tente et håp for Brann-avansement i europaliga-kvalifiseringen da han sendte de rødkledde i ledelsen ti minutter etter sidebytte. Men med to sene scoringer fra Shamrock Rovers tapte Lars Arne Nilsens menn 2-1 og 4-3 sammenlagt.

  Europa League kvalifisering Shamrock Rovers - Brann
  Foto: Ryan Byrne / Inpho / NTB scanpix
 • Mikel gir seg på landslaget

  John Obi Mikel avsluttet landslagskarrieren med bronsemedalje med Nigeria i afrikamesterskapet. Den tidligere Lyn-spilleren står oppført med 89 landskamper. Mikel ledet Nigeria til gull i afrikamesterskapet i 2013 og OL-bronse i 2016.

  FILE PHOTO: Africa Cup of Nations 2019 - Group B - Nigeria v Burundi
  Foto: Mohamed Abd El Ghany / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal