NRK Meny
Normal

Hegerberg: – Du var helten min, Hege

LILLEHAMMER (NRK): Først fikk Ada Stolsmo Hegerberg (20) Gullballen for sine prestasjoner, så sikret Hege Riise (46) jubelkveld for kvinnefotballen, da hun fikk Årets Hederspris.

Hegerberg Riise

VINNERE: Både Hege Riise (t.v.) og Ada Stolsmo Hegerberg kunne reise hjem fra Idrettsgallaen med gjeve priser.

Foto: Tom Øverlie / NRK

Ada Stolsmo Hegerberg åpnet idrettsgallakvelden med å få utdelt Gullballen for sine utrolige prestasjoner på fotballbanen i året som har gått - både med Lyon og landslaget.

– Det var utrolig stort. Noe jeg setter veldig høyt. Jeg tenker ikke på at jeg utklasset gutta, bare på å bli bedre enn det jeg er, forteller Hegerberg, før hun kjapper seg å gratulere Hege Riise.

For Hegerberg var ikke den eneste kvinnefotballspilleren som ble hedret på Lillehammer. Årets hederpris gikk nemlig til tidligere landslagstjerne Hege Riise.

– Du var helten min, sier Hegerberg.

– Hun er en spiller jeg alltid har sett opp til. Det er viktig å ha slike helter, forklarer hun til NRK.

– Viktig for idretten

Riise og Hegerberg representerer hver sin tid og genreasjon av norsk kvinnefotball. At de hedres også utenfor banen, mener de er viktig.

– Det er superbra med slik anerkjennelse. Det bringer sporten fremover, mener Hegerberg.

– Jeg har jo frontet kvinnefotball i mange år nå, og jeg tror dette har noe å si for idretten. En idrett som vokser og vokser. Men det er viktig å ha profiler, som Ada, som løfter idretten, sier Riise, som omtalte hederspris-utmerkelsen som «sjokkerende».

Får skryt

Det mener også to av herrelandslagets «gamle» helter.

Hegerberg

GODT SELSKAP: Ada Hegerberg kom sammen med kjæresten Thomas Rogne og søsteren Andrine.

Foto: Tom Øverlie / NRK

– Kvinnefotball begynner å bli virkelig stort, og de får mer og mer oppmerksomhet. Det har vært en stigma rundt det, som er i ferd med å forsvinne, og det er bra, forteller Erik Thorstvedt.

– Fotball er verdens største idrett, og når man scorer 26 mål på 21 seriekamper i en klubb som Lyon - da er man god da, sier den tidligere Tottenham-stjernen om Hegerberg.

– Ada er Norges desidert beste goalgetter. Og Hege var verdens beste spiller. Uansett idrett, er det viktig å ha slike profiler, sier Jan Åge Fjørtoft.

Hegerberg hadde følge med sin nye kjæreste, IFK Göteborg-spiller Thomas Rogne. Men selv om han nylig ble kåret til Sveriges tredje beste spiller, tror hun han lever fint med at hun fikk den gjeve Gullballen.

– Du må nesten spørre ham, men jeg tror ikke han blir sjalu akkurat, sier hun og smiler.

Ada Hegerberg vinner gullballen i Idrettsgallaen 2016.
Den tidligere kvinnelige fotballspilleren Hege Riise fikk årets hederspris på Idrettsgallaen.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppidrettsveka: Fellesstart
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Fellesstart