Hegerberg: – Du var helten min, Hege

LILLEHAMMER (NRK): Først fikk Ada Stolsmo Hegerberg (20) Gullballen for sine prestasjoner, så sikret Hege Riise (46) jubelkveld for kvinnefotballen, da hun fikk Årets Hederspris.

Hegerberg Riise

VINNERE: Både Hege Riise (t.v.) og Ada Stolsmo Hegerberg kunne reise hjem fra Idrettsgallaen med gjeve priser.

Foto: Tom Øverlie / NRK

Ada Stolsmo Hegerberg åpnet idrettsgallakvelden med å få utdelt Gullballen for sine utrolige prestasjoner på fotballbanen i året som har gått - både med Lyon og landslaget.

– Det var utrolig stort. Noe jeg setter veldig høyt. Jeg tenker ikke på at jeg utklasset gutta, bare på å bli bedre enn det jeg er, forteller Hegerberg, før hun kjapper seg å gratulere Hege Riise.

For Hegerberg var ikke den eneste kvinnefotballspilleren som ble hedret på Lillehammer. Årets hederpris gikk nemlig til tidligere landslagstjerne Hege Riise.

– Du var helten min, sier Hegerberg.

– Hun er en spiller jeg alltid har sett opp til. Det er viktig å ha slike helter, forklarer hun til NRK.

– Viktig for idretten

Riise og Hegerberg representerer hver sin tid og genreasjon av norsk kvinnefotball. At de hedres også utenfor banen, mener de er viktig.

– Det er superbra med slik anerkjennelse. Det bringer sporten fremover, mener Hegerberg.

– Jeg har jo frontet kvinnefotball i mange år nå, og jeg tror dette har noe å si for idretten. En idrett som vokser og vokser. Men det er viktig å ha profiler, som Ada, som løfter idretten, sier Riise, som omtalte hederspris-utmerkelsen som «sjokkerende».

Får skryt

Det mener også to av herrelandslagets «gamle» helter.

Hegerberg

GODT SELSKAP: Ada Hegerberg kom sammen med kjæresten Thomas Rogne og søsteren Andrine.

Foto: Tom Øverlie / NRK

– Kvinnefotball begynner å bli virkelig stort, og de får mer og mer oppmerksomhet. Det har vært en stigma rundt det, som er i ferd med å forsvinne, og det er bra, forteller Erik Thorstvedt.

– Fotball er verdens største idrett, og når man scorer 26 mål på 21 seriekamper i en klubb som Lyon - da er man god da, sier den tidligere Tottenham-stjernen om Hegerberg.

– Ada er Norges desidert beste goalgetter. Og Hege var verdens beste spiller. Uansett idrett, er det viktig å ha slike profiler, sier Jan Åge Fjørtoft.

Hegerberg hadde følge med sin nye kjæreste, IFK Göteborg-spiller Thomas Rogne. Men selv om han nylig ble kåret til Sveriges tredje beste spiller, tror hun han lever fint med at hun fikk den gjeve Gullballen.

– Du må nesten spørre ham, men jeg tror ikke han blir sjalu akkurat, sier hun og smiler.

Ada Hegerberg vinner gullballen i Idrettsgallaen 2016.
Den tidligere kvinnelige fotballspilleren Hege Riise fikk årets hederspris på Idrettsgallaen.

Siste nytt

 • West Ham-nedtur

  West Ham kunne krøpet opp i ryggen på 4.-plasserte Leicester med seier over Everton, men Dominic Calvert-Lewin ville det annerledes. Everton vant 1-0.

  For hadde West Ham tatt tre poeng søndag, hadde de bare vært to poeng bak Leicester om den viktige 4.-plassen, som gir mesterliga-gruppespill.

  Men tre poeng ble det ei, det ble ikke poeng engang, og det betyr at David Moyes og co. er nummer fem med 58 poeng. Ned til åttendeplasserte Everton er det bare tre poeng, og med en svak avslutning på sesongen, kan West Ham risikere å gå glipp av samtlige europeiske turneringer neste sesong.

  Tapet var bare det femte for West Ham hjemme. De er ligaens nest beste hjemmelag med 31 poeng etter 18 kamper, bare bak overlegne Manchester City (38).

  oduXQiydz_E
  Foto: ANDREW COULDRIDGE / AFP
 • Belgier overrasket i Giro d'Italia

  Belgiske Tim Melier var raskest da spurterne før første gang fikk gjøre opp om seieren i årets Giro d'Italia. Italierne Giacomo Nizzolo og Elia Viviani fulgte på plassene bak.

  Seieren er Meliers klart største som sykkelrytter. Han har fra før seirer i noen mindre belgiske endagsritt, én etappeseier i Tirreno-Adriatico, samt seier i det belgiske mesterskapet i 2019.

  Tobias Foss er eneste nordmann på start i årets Giro. Han åpnet sterkt med 3.-plass på den 8,6 kilometer lange åpningstempoen lørdag, og han syklet inn til 100.-plass på den 2. etappen søndag.

  Italy Giro Cycling
  Foto: Fabio Ferrari / AP
 • Reiten og Chelsea er seriemestere

  Guro Reiten og Chelsea er seriemestere nok en gang etter å ha knust Reading 5-0 på hemmebane. Reiten ble byttet inn i andre omgang og spilte en drøy halvtime. Dette er fjerde gang Chelsea er kronet til seriemestere.

  Dermed har Chelsea vunnet både ligacupen og serien, og fortsatt mulighet til å vinne «alt». For 16. mai spiller de mesterligafinale mot Barcelona og FA-cupen skal spilles høst. Maren Mjelde spiller også på Chelsea, men er ute med skade.

  Melanie Leupolz scoret det første for Chelsea, deretter fulgte Fran Kirby opp med to scoringer - en like før og en like etter pause. Mot slutten av andre omgang scoret Sam Kerr og Erin Cuthbert hvert sitt for de mørkeblå.

  FA Women's League Cup Final - Bristol City v Chelsea
  Foto: Peter Cziborra / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal