Hopp til innhold

Hegerberg: – Du var helten min, Hege

LILLEHAMMER (NRK): Først fikk Ada Stolsmo Hegerberg (20) Gullballen for sine prestasjoner, så sikret Hege Riise (46) jubelkveld for kvinnefotballen, da hun fikk Årets Hederspris.

Hegerberg Riise

VINNERE: Både Hege Riise (t.v.) og Ada Stolsmo Hegerberg kunne reise hjem fra Idrettsgallaen med gjeve priser.

Foto: Tom Øverlie / NRK

Ada Stolsmo Hegerberg åpnet idrettsgallakvelden med å få utdelt Gullballen for sine utrolige prestasjoner på fotballbanen i året som har gått - både med Lyon og landslaget.

– Det var utrolig stort. Noe jeg setter veldig høyt. Jeg tenker ikke på at jeg utklasset gutta, bare på å bli bedre enn det jeg er, forteller Hegerberg, før hun kjapper seg å gratulere Hege Riise.

For Hegerberg var ikke den eneste kvinnefotballspilleren som ble hedret på Lillehammer. Årets hederpris gikk nemlig til tidligere landslagstjerne Hege Riise.

– Du var helten min, sier Hegerberg.

– Hun er en spiller jeg alltid har sett opp til. Det er viktig å ha slike helter, forklarer hun til NRK.

– Viktig for idretten

Riise og Hegerberg representerer hver sin tid og genreasjon av norsk kvinnefotball. At de hedres også utenfor banen, mener de er viktig.

– Det er superbra med slik anerkjennelse. Det bringer sporten fremover, mener Hegerberg.

– Jeg har jo frontet kvinnefotball i mange år nå, og jeg tror dette har noe å si for idretten. En idrett som vokser og vokser. Men det er viktig å ha profiler, som Ada, som løfter idretten, sier Riise, som omtalte hederspris-utmerkelsen som «sjokkerende».

Får skryt

Det mener også to av herrelandslagets «gamle» helter.

Hegerberg

GODT SELSKAP: Ada Hegerberg kom sammen med kjæresten Thomas Rogne og søsteren Andrine.

Foto: Tom Øverlie / NRK

– Kvinnefotball begynner å bli virkelig stort, og de får mer og mer oppmerksomhet. Det har vært en stigma rundt det, som er i ferd med å forsvinne, og det er bra, forteller Erik Thorstvedt.

– Fotball er verdens største idrett, og når man scorer 26 mål på 21 seriekamper i en klubb som Lyon - da er man god da, sier den tidligere Tottenham-stjernen om Hegerberg.

– Ada er Norges desidert beste goalgetter. Og Hege var verdens beste spiller. Uansett idrett, er det viktig å ha slike profiler, sier Jan Åge Fjørtoft.

Hegerberg hadde følge med sin nye kjæreste, IFK Göteborg-spiller Thomas Rogne. Men selv om han nylig ble kåret til Sveriges tredje beste spiller, tror hun han lever fint med at hun fikk den gjeve Gullballen.

– Du må nesten spørre ham, men jeg tror ikke han blir sjalu akkurat, sier hun og smiler.

Ada Hegerberg vinner gullballen i Idrettsgallaen 2016.
Den tidligere kvinnelige fotballspilleren Hege Riise fikk årets hederspris på Idrettsgallaen.

Sportsnyheter

Erlend Hustad

Full kok etter rødt kort – Jerv-treneren slakter dommeren

Det var dramatisk i Stavanger da Jerv-spiller Erlend Hustad fikk sitt andre gule kort. Eksperter mener Hustad har en god sak, men hoveddommeren står på sitt.

Siste nytt

 • Palumbo fikk Juventus-debuten

  Norske Martin Palumbo fikk sine første minutter for Juventus da han ble byttet inn 12 minutter før full tid. 20-åringen er på utlån fra serierival Udinese.

  Juventus tok imot Lazio i senkampen og ledet 2-0 til pause etter mål fra Dusan Vlahovic og Álvaro Morata. Juve-back Alex Sandro scoret selvmål tidlig i andre omgang, slik at det sto 2-1.

  Det så lenge ut til å gå mot tre poeng for vertene, men seks minutter på overtid sørget Sergej Milinkovic-Savic for balanse i regnskapet. (NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Fabio Ferrari / AP
 • Arsenal-smell i mesterligakampen

  Martin Ødegaard og Arsenal røk 0-2 for Newcastle mandag og snublet dermed stygt i kampen om den siste mesterligabilletten i Premier League.

  Scoringene som avgjorde kampen kom i annen omgang. Etter 56 minutter satte Arsenal-midtstopper Ben White ballen i eget mål etter et hardt innlegg fra Newcastles Joelinton. Fem minutter før full tid hamret Bruno Guimarães inn 2-0 etter massivt Newcastle-press.

  Ufortjent var det ikke at de tre poengene ble værende igjen på St. James' Park. Hjemmelaget satte tidlig trykk på Arsenal. Gjestene fikk aldri festet noe skikkelig grep om kampen, men måtte i stedet tåle en blytung kveld.

  Tapet betyr nemlig at London-rival Tottenham har to poeng til gode på Arsenal i kampen om fjerdeplassen i Premier League foran siste serierunde. Dermed kan mesterligadrømmen glippe for Martin Ødegaard og lagkameratene. Det vil naturlig nok være et hardt slag. (NTB)

 • Ruud møter franske Paire i 2. runde i Genève-turneringen

  Casper Ruud møter franske Benoît Paire i andre runde av ATP-turneringen i tennis i Genève.

  Ruud hadde walkover i første runde. Han er andreseedet i Genève bak Daniil Medvedev. Nordmannen gikk helt til topps i Sveits i fjor.

  Nordmannen, som kommer rett fra tap i semifinalen i Roma, har møtt franske Paire fire ganger tidligere. Han har vunnet alle møtene på grus og sist gang i Gstaad i fjor.

  Benoît Paire tok det første settet 7-5 i 1. rundeoppgjøret mot finske Emil Ruusuvuori mandag. Deretter slo finnen tilbake med samme sifre i sett nummer to, før Paire vant det tredje med 6-4. (NTB)

  Italy Tennis Open
  Foto: Alessandra Tarantino / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste