Hopp til innhold

Hedret Skofterud: – Hun støttet meg i mye motgang

EKEBERG (NRK): Her holdes ett minutts applaus for Vibeke Skofterud under Norway Cup. Marthe Kristoffersen (28) og Martine Ek Hagen (27) var med å hedre sin tidligere lagvenninne og støttespiller.

Bilder med tillatelse fra TV2. Her blir Skofterud hedret med ett minutts applaus før kjendiskampen på Norway Cup.

– Det er litt blandete følelser å spille når vi har den seansen for Vibeke før kampen. Da får man bare lyst til å gå av banen, men det er noe Vibeke aldri ville gjort. Hun ville ha spilt med glede, så derfor gjør vi det vi også, sier Marthe Kristoffersen til NRK.

Vibeke Skofterud var MOT-ambassadør og årlig bidragsyter i kjendiskampen under Norway Cup.

Søndag ble den tidligere langrennsløperen funnet omkommet etter en vannskuterulykke.

Marthe Kristoffersen

Marthe Kristoffersen har møtt mye motgang i sin karriere. Hun verdsatte støtten hun fikk fra Skofterud i den tunge tiden.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ni år yngre Kristoffersen var selv et av Norges største talent i starten av karrieren, men møtte motgang og måtte kjempe en hard kamp om å komme seg tilbake på landslaget og i verdenstoppen.

I 2017, noen måneder før hun la opp, var Kristoffersen tilbake på landslaget for første gang på to år.

– Vibeke har støttet meg i mye motgang. Hun var alltid en som sendte melding eller ringte hvis det gikk tungt, men også en som sendte melding når ting gikk bra. Hun har på en måte alltid vært der. Vibeke er Vibeke, alltid et stort smil. Jeg ble alltid så glad når jeg så henne, sier Kristoffersen.

28-åringen var hjemme da hun fikk beskjeden om at Skofterud var omkommet.

Jeg trodde liksom ikke på det. Når jeg så at Vibeke var borte, så tenkte jeg at det her går liksom ikke an. Å miste en sånn person, det er så urettferdig.

– Man må jo bare ta med seg alle minner man har. Vibeke ville aldri stoppet opp, så vi får prøve å gjøre den hun gjorde å forsøke og minnes alle de gode minnene.

– Riktig for meg

Onsdag representerte både Kristoffersen og Martine Ek Hagen, som la opp tidligere i år, MOT i kjendiskampen.

Vibeke Skofterud

Vibeke Skofterud omkom i en vannskuterulykke søndag.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Martine Ek Hagen

Martine Ek Hagen beskriver Vibeke Skofterud som et stort forbilde, både som idrettsutøver og som person.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Jeg vet jo at i hvert fall Vibeke vil at vi skal gå videre. Som hun ville sagt «Gi gass!». Så det er jo det jeg tenker på her, og det å kunne hedre henne her med ett minutts applaus og så gi gass, det følte jeg var riktig for meg i hvert fall, sier Hagen til NRK.

– Jeg føler Vibeke er beskrivelsen på MOT. Hun sto kampene og turte å gå sine veier. Hun viste at det å være seg selv er viktig. Jeg tror hun har banet vei for mange på mange områder. Blant annet meg. Hun har vist at man aldri skal gi seg, og gjøre det man har tro på, sier Kristoffersen.

Siste nytt

 • Ventura nær seier - tapte etter omspill

  Kristoffer Ventura kjemper for å komme seg tilbake på PGA-touren og leverte et toppresultat på Korn Ferry-touren, nivået under PGA-touren i helgen.

  Ventura gikk ut i lederball søndag og etter en runde to slag under par, endte det hele med et omspill om seieren for nordmannen i Argentina Open

  Der gjorde både han og amerikanske Mason Andersen birdie på første omspillshull. På andre forsøk ble det igjen birdie for Anderson, mens Ventura måtte nøye seg med par. Dermed endte nordmannen på annenplass, noe som sender han opp på tiendeplass på poenglista. De 25 beste ved sesongslutt får plass på PGA-touren.

  Kristoffer Ventura
  Foto: Reuters
 • Henrik Kristoffersen på slalåmpallen i Aspen

  Henrik Kristoffersen kjørte ned til 3.-plass i søndagens slalåmrenn i Aspen.

  Romerikingen inntok dermed verdenscuppallen for 86. gang i karrieren. 52 av dem har kommet i slalåm.

  Kristoffersen endte 1,17 sekunder bak vinneren Loïc Meillard. Han var også nummer tre etter første omgang og hadde 1,07 sekunder opp til Clément Noël.

  I pallkampen var også Alexander Steen Olsen en aktør. Kjelsås-gutten lå rett bak Kristoffersen med fire hundredeler før finalen, men passiv kjøring i andreomgangen tok ham ned ni hakk på resultatlista.

  Timon Haugan kjørte seg opp fra 18.- til 6.-plass i snøværet i Colorado, mens Sebastian Foss-Solevåg ble nummer 20.

  Atle Lie McGrath, Halvor Hilde Gunnleiksrud og Theodor Brækken kjørte alle ut i første omgang.

  Den skjebnen var det mange som led. Hele 26 alpinister kom aldri til mål, og det bidro til å gi Foss-Solevåg en omgang til. (NTB)

  ofcwzkn9cc8
  Foto: AP
 • Nordås før VM-finalen: – Det blir et helsikes kaos

  Narve Gilje Nordås tror det blir et bikkjeslagsmål om medaljene på 1500 meter i VM innendørs i Glasgow.

  Søndag formiddag gikk NRK på Narve Gilje Nordås og Gjert Ingebrigtsen langs elven Clyde, der de gjorde siste finpuss før kveldens VM-finale på 1500 meter.

  – Det blir jo et helsikes kaos, sier Nordås, som er den best rangerte løperen på 1500 meter i VM-finalen, til NRK.

  Opprinnelig skulle det være tolv løpere i finalen. I tillegg fikk to øvrige utøvere plass i finalen etter fall i forsøket. Totalt dermed 14 løpere.

  Til sammenligning var det bare syv løpere i forsøksheatet til Nordås.

  – Selv til å være utendørs så er det forbanna mye folk, så når du skal fordele det på en innendørsbane, så tror jeg det blir folk som faller. Jeg må bare satse på at jeg ikke blir en av dem. Hvis jeg holder meg på beina, så tror jeg det kan bli bra.

  NRKs friidrettsekspert håper det blir satt fart fra start.

  – Det er litt for mange til at det er helt bra, men vi får tro at det går bra og at noen tar ansvar for å springe raskt fra start, sier Vebjørn Rodal.

  Finalen ser du 22.30 på NRK1 og i NRK TV.

  Narve Gilje Nordås
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal