OL-debutanten: – Du må være gæern utpå der

Hedda Hynne (26) mener hun var for snill i forsøksheatet på 800 meter onsdag. Dermed ble det ingen semifinale i hennes første OL.

Hedda Hynne

TØFT: Man måtte løpe 800-meteren på under to minutter for å gå til OL-semifinalen. Det maktet ikke norske Hedda Hynne som røk ut etter forsøksheatet med tiden 2,01,64.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Det var tungt. Jeg er ikke sånn superhappy, men jeg presset meg hvert fall gjennom. Jeg kan jo mer enn det her, sa Hynne til TV 2 like etter målgang.

Hynne endte på 5. plass i sitt forsøksheat med tiden 2,01,64. Det er 1,64 sekunder unna å gå videre på tid. Det er også et godt stykke bak hennes personlige rekord som er 2.00,94.

– Hun gjorde det helt greit, men vi hadde håpet at hun kanskje skulle ha klart å løpe ett sekund raskere, sier NRKs friidrettskommentator Jann Post.

Hedda Hynne

DEBUTANT: Hedda Hynne har OL i Tokyo om fire år som sitt store mål. OL-debuten i Rio er kjærkommen erfaring å ta med seg på veien.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Under to minutter

Hynne legger ikke skul på at hun slet med å finne det riktige tenningsnivået før start.

– Jeg var ikke tent nok. Du må være litt gæren når du går utpå der, men tenninga var litt laber, sier 26-åringen som har hatt sitt store gjennombrudd i år. Hun har vært med i både innendørs-VM, EM og nå OL.

Simoya Campbell fra Jamaica tok tidlig styringen i Hynnes forsøksheat i OL. Den norske 800-meterløperen ble liggende på halen i feltet, og selv om hun avanserte noe på oppløpssiden holdt det ikke til en semifinaleplass.

– Det løpes raskt på 800 meter for kvinner, nå må du løpe under to minutter for å gå videre på tid, sa Post.

Dét visste ikke Hynne.

– Nei, jeg visste ingenting om hva jeg måtte løpe på da jeg startet. Det jeg kan si er at det var et høyt nivå her, men det overrasket meg ikke, forklarte hun til NTB.

Angelika Cichocka fra Polen vant heatet og avanserte til semifinale sammen med Yusneysi Santiusti fra Italia. De to første i heatet går til semifinale uavhengig av tid.

Satser mot Tokyo

Rio-OL er først og fremst læring for Hynne som har OL i Tokyo som sitt store mål. NRK-kommentator Post mener 26-åringen viser stort potensiale.

– Hun er fortsatt ny på 800 meter så hun har et stort utviklingspotensial. Dersom hun får trent jevnt i noen år blir dette morsomt å følge videre, sier Post.

Siste nytt

 • Solskjær: – Tror Pogba blir

  Ryktene tilsier at Manchester Uniteds Paul Pogba kan selges, men det avkrefter Ole Gunnar Solskjær. – Du kan ikke garanterte noe, men jeg tror Paul kommer til å være her. Han er veldig innstilt på suksess med United, sier han, ifølge Sky Sports.

  Pogba og Solskjær
  Foto: John Sibley / Reuters
 • Bare én kamp flyttes

  En kamp må flyttes som følge av pilotstreiken i SAS. Det er oppgjøret mellom Vålerenga og Arna-Bjørnar i toppserien, som blir flyttet fra lørdag til søndag. Alle eliteseriekampene og kampene i 1. divisjon går som planlagt. (NTB)

  Tom Nordlie
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Dømt til ubetinget fengsel

  Den tidligere Rosenborg-spilleren Nicki Bille ble fredag dømt til fire måneders ubetinget fengsel for vold, trusler og besittelse av narkotika. Bille erkjente i retten at han i ruspåvirket tilstand med luftpistol truet en syklist i København. (NTB)

  Nicki Bille
  Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal