OL-debutanten: – Du må være gæern utpå der

Hedda Hynne (26) mener hun var for snill i forsøksheatet på 800 meter onsdag. Dermed ble det ingen semifinale i hennes første OL.

Hedda Hynne

TØFT: Man måtte løpe 800-meteren på under to minutter for å gå til OL-semifinalen. Det maktet ikke norske Hedda Hynne som røk ut etter forsøksheatet med tiden 2,01,64.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Det var tungt. Jeg er ikke sånn superhappy, men jeg presset meg hvert fall gjennom. Jeg kan jo mer enn det her, sa Hynne til TV 2 like etter målgang.

Hynne endte på 5. plass i sitt forsøksheat med tiden 2,01,64. Det er 1,64 sekunder unna å gå videre på tid. Det er også et godt stykke bak hennes personlige rekord som er 2.00,94.

– Hun gjorde det helt greit, men vi hadde håpet at hun kanskje skulle ha klart å løpe ett sekund raskere, sier NRKs friidrettskommentator Jann Post.

Hedda Hynne

DEBUTANT: Hedda Hynne har OL i Tokyo om fire år som sitt store mål. OL-debuten i Rio er kjærkommen erfaring å ta med seg på veien.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Under to minutter

Hynne legger ikke skul på at hun slet med å finne det riktige tenningsnivået før start.

– Jeg var ikke tent nok. Du må være litt gæren når du går utpå der, men tenninga var litt laber, sier 26-åringen som har hatt sitt store gjennombrudd i år. Hun har vært med i både innendørs-VM, EM og nå OL.

Simoya Campbell fra Jamaica tok tidlig styringen i Hynnes forsøksheat i OL. Den norske 800-meterløperen ble liggende på halen i feltet, og selv om hun avanserte noe på oppløpssiden holdt det ikke til en semifinaleplass.

– Det løpes raskt på 800 meter for kvinner, nå må du løpe under to minutter for å gå videre på tid, sa Post.

Dét visste ikke Hynne.

– Nei, jeg visste ingenting om hva jeg måtte løpe på da jeg startet. Det jeg kan si er at det var et høyt nivå her, men det overrasket meg ikke, forklarte hun til NTB.

Angelika Cichocka fra Polen vant heatet og avanserte til semifinale sammen med Yusneysi Santiusti fra Italia. De to første i heatet går til semifinale uavhengig av tid.

Satser mot Tokyo

Rio-OL er først og fremst læring for Hynne som har OL i Tokyo som sitt store mål. NRK-kommentator Post mener 26-åringen viser stort potensiale.

– Hun er fortsatt ny på 800 meter så hun har et stort utviklingspotensial. Dersom hun får trent jevnt i noen år blir dette morsomt å følge videre, sier Post.

Siste nytt

 • Viking slapp med skrekken

  Alle eliteserielaga som var i aksjon i cupens 1. runde søndag, gjekk vidare.

  Viking sleit mest, men slo Staal Jørpelands til slutt 3-2. Eks-Vikingspelar Even Østenstad utlikna Vikings leiing to gonger. Viking leia ved pause, men Østensen utlikna etter 53 minutt.

  Men gleda blei kortvarig, for Rolf Daniel Vikstøl sende Viking til 2-1 eit par minutt seinare.

  Sju minutt før full tid utlikna Østensen igjen, men på nytt svarte Viking på direkten ved Sebastian Sebulonsen.

  I Mo i Rana låg det an til cupsjokk i litt over ein omgang. Rana leia 1-0 ved pause mot Bodø/Glimt. Men etter sidebyte fekk Glimt opp tempoet og vann 4-1. Lasse Nordås scora tre av måla.

  Sarpsborg måtte også slite i Halden, der Kvik gav god motstand. Eit sjølvmål på overtid i første omgang og ei scoring fem minutt på overtid i andre omgang gav sarpingane 2-0.

  Rosenborg hadde ingen problem med Melhus, og vann 7-0. Dei tre siste måla kom på overtid.

  Vålerenga var klart best i lokaloppgjeret mot Lyn og vann 4-0.

  Sandefjord hadde heller ingen vanskar, og slo Pors 4-1. Mjøndalen vann 3-0 over Åssiden.

  Erling Braut Haalands fetter Albert Braut Tjåland scora siste målet då Molde slo Spjelkavik 4-1.

  Sebastian Sebulonsen
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Låg sju slag bak - vann i omspel

  Australske Minjee Lee låg sju slag bak koreanske Lee6 Jeongeun før siste runde i major-turneringa Evian Championship, men tok inn heile forspranget og vann etter omspel.

  Lee gjekk siste runden på sju under par, og tok dermed igjen den koreanske jenta.

  Jeongeun makta ikkje presset i omspelet, og slo i vatnet. Dermed var det duka for siger for Lee, hennar første major-tittel.

  Minjee Lee
  Foto: Philippe Desmazes / AFP
 • Første basket-tap for USA på 17 år

  Frankrike smelte ei skikkeleg bombe ved å slå USA 83-76 i mennenes basket. Det er USAs første OL-tap sidan 2004 og det sjette i heile OL-historia.

  USA leia 45-37 halvveges i kampen. Men så gjorde stjerna Kevin Durant sin fjerde feil og blei straffa med mange minutt på benken.

  Då Frankrike samstundes gira opp, tok dei leiinga med 62-56 etter det tredje kvarteret. USA kom tilbake og leia 74-67, men makta ikkje å svare på den franske innspurten.

  Frankrikes toppscorar var Evan Fournier med 28 poeng. Han spelar til dagleg i Boston Celtics i USA.

  – Det kjennest bra, var Fourniers lakoniske kommentar.

  Evan Fournier, Frankrike
  Foto: Charlie Neibergall / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal