Hopp til innhold

OL-debutanten: – Du må være gæern utpå der

Hedda Hynne (26) mener hun var for snill i forsøksheatet på 800 meter onsdag. Dermed ble det ingen semifinale i hennes første OL.

Hedda Hynne

TØFT: Man måtte løpe 800-meteren på under to minutter for å gå til OL-semifinalen. Det maktet ikke norske Hedda Hynne som røk ut etter forsøksheatet med tiden 2,01,64.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Det var tungt. Jeg er ikke sånn superhappy, men jeg presset meg hvert fall gjennom. Jeg kan jo mer enn det her, sa Hynne til TV 2 like etter målgang.

Hynne endte på 5. plass i sitt forsøksheat med tiden 2,01,64. Det er 1,64 sekunder unna å gå videre på tid. Det er også et godt stykke bak hennes personlige rekord som er 2.00,94.

– Hun gjorde det helt greit, men vi hadde håpet at hun kanskje skulle ha klart å løpe ett sekund raskere, sier NRKs friidrettskommentator Jann Post.

Hedda Hynne

DEBUTANT: Hedda Hynne har OL i Tokyo om fire år som sitt store mål. OL-debuten i Rio er kjærkommen erfaring å ta med seg på veien.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Under to minutter

Hynne legger ikke skul på at hun slet med å finne det riktige tenningsnivået før start.

– Jeg var ikke tent nok. Du må være litt gæren når du går utpå der, men tenninga var litt laber, sier 26-åringen som har hatt sitt store gjennombrudd i år. Hun har vært med i både innendørs-VM, EM og nå OL.

Simoya Campbell fra Jamaica tok tidlig styringen i Hynnes forsøksheat i OL. Den norske 800-meterløperen ble liggende på halen i feltet, og selv om hun avanserte noe på oppløpssiden holdt det ikke til en semifinaleplass.

– Det løpes raskt på 800 meter for kvinner, nå må du løpe under to minutter for å gå videre på tid, sa Post.

Dét visste ikke Hynne.

– Nei, jeg visste ingenting om hva jeg måtte løpe på da jeg startet. Det jeg kan si er at det var et høyt nivå her, men det overrasket meg ikke, forklarte hun til NTB.

Angelika Cichocka fra Polen vant heatet og avanserte til semifinale sammen med Yusneysi Santiusti fra Italia. De to første i heatet går til semifinale uavhengig av tid.

Satser mot Tokyo

Rio-OL er først og fremst læring for Hynne som har OL i Tokyo som sitt store mål. NRK-kommentator Post mener 26-åringen viser stort potensiale.

– Hun er fortsatt ny på 800 meter så hun har et stort utviklingspotensial. Dersom hun får trent jevnt i noen år blir dette morsomt å følge videre, sier Post.

Siste nytt

 • Bierhoff ferdig som tysk fotballdirektør etter VM-fiaskoen

  Oliver Bierhoffs kontrakt som direktør i Det tyske fotballforbundet er terminert etter at det ble exit i gruppespillet under fotball-VM i Qatar.

  Det er det andre VM-sluttspillet på rad at Tyskland ikke makter å ta seg til cupspillet.

  Det tyske fotballforbundet opplyser mandag at det er felles enighet mellom partene om å terminere Bierhoffs kontrakt.

  Avtalen hadde i utgangspunktet varighet til 2024.

  (NTB)

  WCup Germany Soccer
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Utsatt utforrenn fra Beaver Creek flyttet til Val Gardena

  Verdenscuprennet i utfor som skulle vært avholdt i Beaver Creek er flyttet til Val Gardena.

  Det annonserte Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) mandag. Rennet skulle ha blitt gjennomført 3. desember.

  Det nye rennet vil bli avholdt 15. desember. Dagen etter blir det super-G, etterfulgt av enda et utforrenn på lørdagen i Val Gardena.

  Det opprinnelige rennet ble utsatt grunnet snø og mye vind.

  APTOPIX WCup Mens Super-G Skiing
  Foto: Robert F. Bukaty / AP
 • Brasil hyllet kreftsyke Pelé etter å ha sikret kvartfinale

  Brasil holdt lekestue og sikret kvartfinalespill i fotball-VM. Etter kampen sendte brasilianerne en hilsen til Pelé.

  Etter kampslutt fikk Neymar og lagkameratene et Pelé-banner ned på banen, der de flokket seg rundt det.

  – Vi ser at Pelé får sin fortjente hyllest. Det er vakre scener, slår NRKs kommentator Christian Nilssen fast.

  – Det er jo den evige inspirasjonen for alle som spiller fotball i Brasil. Godt å se at de fått hyllet han etter kampen, sier NRKs ekspert Tete Lidbom i studio etter kampen.

  Det har vært mange spekulasjoner om tilstanden til fotballikonet den siste uken, men søndag kveld tok barna hans til ordet.

  De forteller han har pådratt seg korona, men sier likevel at han fortsatt blir behandlet for kreft. Han forventes å forlate sykehuset i São Paulo etter hvert.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste