Hopp til innhold

Hauger til topps i Monaco: Tok sin første Formel 2-seier etter dramatisk start

I glamorøse Monaco gikk Dennis Hauger (19) til topps i sprintløpet, og vant for første gang i Formel 2. Det skjedde etter dramatikk i åpningen.

Red Bull cliff diving Oslo

VANT: Dennis Hauger vant i Formel 2.

Foto: Annika Byrde / NTB

– Det er som en drøm. Jeg har hatt en tøff sesong så langt. Vi har hatt oppturer og nedturer. Det føltes så godt å få en seier i dag, og spesielt her i Monaco. Som barn drømmer du om å være her, sa Hauger etter triumfen i et intervju vist på Viasport.

Nordmannen dominerte hele feltet, og vant suverent. Prestasjonen imponerte ekspertene.

– Han har rett og slett kjørt fra resten av feltet, og konstant vært blant de raskeste på banen. Det er ikke mulig å bli mer imponert, sa Viasats Formel-ekspert Henning Isdal etter at Hauger dominerte resten av feltet, og suste inn til seier i Formel 2.

Og seieren kom etter en dramatisk start.

Hauger startet løpet i andreposisjon, på banen i Monaco hvor det nesten er umulig å gjennomføre forbikjøringen. De trange gatene gjør det vanskelig å klatre på resultatlisten, men nordmannen fikk en gavepakke av Jake Hughes, som startet fremst.

Bahrain F1 GP Auto Racing

FØRSTE NORDMANN: Dennis Hauger blir første nordmann som vinner et løp i Formel 2.

Foto: Hassan Ammar / AP

Den 27 år gamle briten stod nemlig igjen på startstreken da lysene gikk for å markere start. Bilen lot seg ikke rikke av flekken.

– Han kommer seg ikke av gårde, utbrøt Viasats kommentator Atle Gulbrandsen.

Da grep Hauger muligheten med begge hendene, og suste rett opp i tet.

Dominerte

Deretter dominerte Hauger fullstendig. Nordmannen rykket raskt fra resten av feltet, og skaffet seg en luke på over to sekunder. Samtidig satte han løpets raskeste rundetid om og om igjen.

En krasj etter kun ti runder mellom Ayumu Iwasa og Clement Novalak sendte sikkerhetsbilen ut, og samlet feltet igjen.

Men Hauger stod imot presset, og holdt unna fra konkurrentene som jaget rett bak. Igjen bygget han opp en luke, og kontrollerte feltet. Dermed suste nordmannen inn til seier – noe ingen nordmann har gjort før ham i Formel 2.

Til slutt vant han suverent med 6 sekunder ned til lagkamerat Jehan Daruvala på andreplass. Marcus Armstrong ble nummer tre.

I morgen venter hovedløpet. Da starter Hauger i niendeposisjon.

Glamorøs scene

I fjor vant Hauger flere løp i Formel 3, og endte til slutt opp med å vinne hele mesterskapet. Dermed fikk han muligheten til å ta steget opp til Formel 2. Mesterskapet er det nest høyeste nivået, og serverer løpere til Formel 1.

Fra fjorårets sesong tok Guanyu Zhou veien fra Formel 2 til Formel 1. Året før gjorde blant annet Mick Schumacher det samme.

Formel 1-løpet i Monaco er kjent som den prestisjerike løpshelga i året. Løpet har gått hvert eneste år siden 1929. Glamouren er også til å ta og føle på. På tribunen sitter den ene kjendisen større enn den andre, og like ved løypa ligger yachtene i havna med utsikt til dramatikken.

Monaco Grand Prix

GOD UTSIKT: Man ser godt fra yachtene i havnen.

Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters

Siste nytt

 • Ruud falt på verdensrankingen

  Stefanos Tsitsipas henviser Casper Ruud til 6.-plass på ATP-rankingen. Neste gang rankingen oppdateres vil begge ta igjen tidligere verdensener Novak Djokovic.

  Tsitsipas' seier i ATP 250-turneringen i Mallorca i helgen sikret grekeren de nødvendige poengene til å ta igjen Ruud etter at nordmannen tok 5.-plassen fra Tsitsipas tidligere i juni.

  Tsitsipas går opp til 5150 poeng på den oppdaterte rankingen med 100 poeng mer enn Ruud.

  Både Ruud og Tsitsipas stiller i Wimbledon, som varer de neste to ukene, men i årets tredje Grand Slam deles det ikke ut noen rankingpoeng. Det bestemte ATP-touren etter Wimbledons utestengning av spillere fra Russland og Belarus.

  Poengene fra fjorårets Wimbledon forsvinner derimot fra rankingen ved neste oppdatering om to uker. Ruud og Tsitsipas røk ut av første runde i Wimbledon 2021 og vil dermed ikke miste noen poeng på rankingen.

  Det vil derimot fjorårets Wimbledon-vinner Novak Djokovic, som vil miste 2000 poeng ved neste oppdatering og ende bak både Ruud og Tsitsipas med 4770 poeng.

  Ruud spiller i 1. runde av Wimbledon mandag klokken 12.00. Nordmannen møter den 34 år gamle spanjolen Albert Ramos-Viñolas.

  Casper Ruud
  Foto: THOMAS SAMSON / AFP
 • Overlykkelig Chun vant 13,3 millioner kroner

  Koreanske Gee Chun hanket inn 13,3 millioner kroner da hun vant PGA-turneringen på Congressional Country Club. Det er dobbelt så mye som fjorårets vinner, Nelly Korda, fikk.

  Det var hennes første tittel på tre og et halvt år.

  – Jeg vil takke alle som fortsatt tror på meg, sa Chun etter turneringen, mens tårene trillet.

  – Det betyr veldig mye. Jeg vil også rose og gratulere alle som har jobbet med banen, den har vært fantastisk fin hele uken, fortsatte hun.

  LPGA: KPMG Women's PGA Championship - Final Round
  Foto: Scott Taetsch / Reuters
 • «Norsk» 20-åring med enorm prestasjon i PGA: – Surrealistisk

  Michael Thorbjornsen endte på en sterk fjerdeplass på helgens PGA-turnering i Connecticut. Den 20 år gamle amerikaneren har norsk far fra Elverum.

  Han klarte cuten greit, men i siste runde tok han sin fjerde birdie for dagen, samt en eagle, og endte til slutt fire slag bak vinneren Xander Schauffele.

  – Det var surrealistisk, det var helt vilt, sa Thorbjornsen til Golf Digest etter endt turnering.

  Prestasjonen hans er den beste prestasjonen en amatør har gjort siden Le McCoy i 2016.

  – Jeg følte meg hjemme. Det var ganske kult. Det gir meg selvtillit, fortsatte han.

  Travelers Championship - Final Round
  Foto: Tim Nwachukwu / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste