Hopp til innhold

Hauger til topps i Monaco: Tok sin første Formel 2-seier etter dramatisk start

I glamorøse Monaco gikk Dennis Hauger (19) til topps i sprintløpet, og vant for første gang i Formel 2. Det skjedde etter dramatikk i åpningen.

Red Bull cliff diving Oslo

VANT: Dennis Hauger vant i Formel 2.

Foto: Annika Byrde / NTB

– Det er som en drøm. Jeg har hatt en tøff sesong så langt. Vi har hatt oppturer og nedturer. Det føltes så godt å få en seier i dag, og spesielt her i Monaco. Som barn drømmer du om å være her, sa Hauger etter triumfen i et intervju vist på Viasport.

Nordmannen dominerte hele feltet, og vant suverent. Prestasjonen imponerte ekspertene.

– Han har rett og slett kjørt fra resten av feltet, og konstant vært blant de raskeste på banen. Det er ikke mulig å bli mer imponert, sa Viasats Formel-ekspert Henning Isdal etter at Hauger dominerte resten av feltet, og suste inn til seier i Formel 2.

Og seieren kom etter en dramatisk start.

Hauger startet løpet i andreposisjon, på banen i Monaco hvor det nesten er umulig å gjennomføre forbikjøringen. De trange gatene gjør det vanskelig å klatre på resultatlisten, men nordmannen fikk en gavepakke av Jake Hughes, som startet fremst.

Bahrain F1 GP Auto Racing

FØRSTE NORDMANN: Dennis Hauger blir første nordmann som vinner et løp i Formel 2.

Foto: Hassan Ammar / AP

Den 27 år gamle briten stod nemlig igjen på startstreken da lysene gikk for å markere start. Bilen lot seg ikke rikke av flekken.

– Han kommer seg ikke av gårde, utbrøt Viasats kommentator Atle Gulbrandsen.

Da grep Hauger muligheten med begge hendene, og suste rett opp i tet.

Dominerte

Deretter dominerte Hauger fullstendig. Nordmannen rykket raskt fra resten av feltet, og skaffet seg en luke på over to sekunder. Samtidig satte han løpets raskeste rundetid om og om igjen.

En krasj etter kun ti runder mellom Ayumu Iwasa og Clement Novalak sendte sikkerhetsbilen ut, og samlet feltet igjen.

Men Hauger stod imot presset, og holdt unna fra konkurrentene som jaget rett bak. Igjen bygget han opp en luke, og kontrollerte feltet. Dermed suste nordmannen inn til seier – noe ingen nordmann har gjort før ham i Formel 2.

Til slutt vant han suverent med 6 sekunder ned til lagkamerat Jehan Daruvala på andreplass. Marcus Armstrong ble nummer tre.

I morgen venter hovedløpet. Da starter Hauger i niendeposisjon.

Glamorøs scene

I fjor vant Hauger flere løp i Formel 3, og endte til slutt opp med å vinne hele mesterskapet. Dermed fikk han muligheten til å ta steget opp til Formel 2. Mesterskapet er det nest høyeste nivået, og serverer løpere til Formel 1.

Fra fjorårets sesong tok Guanyu Zhou veien fra Formel 2 til Formel 1. Året før gjorde blant annet Mick Schumacher det samme.

Formel 1-løpet i Monaco er kjent som den prestisjerike løpshelga i året. Løpet har gått hvert eneste år siden 1929. Glamouren er også til å ta og føle på. På tribunen sitter den ene kjendisen større enn den andre, og like ved løypa ligger yachtene i havna med utsikt til dramatikken.

Monaco Grand Prix

GOD UTSIKT: Man ser godt fra yachtene i havnen.

Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal