Hopp til innhold

Hauger til topps i Monaco: Tok sin første Formel 2-seier etter dramatisk start

I glamorøse Monaco gikk Dennis Hauger (19) til topps i sprintløpet, og vant for første gang i Formel 2. Det skjedde etter dramatikk i åpningen.

Red Bull cliff diving Oslo

VANT: Dennis Hauger vant i Formel 2.

Foto: Annika Byrde / NTB

– Det er som en drøm. Jeg har hatt en tøff sesong så langt. Vi har hatt oppturer og nedturer. Det føltes så godt å få en seier i dag, og spesielt her i Monaco. Som barn drømmer du om å være her, sa Hauger etter triumfen i et intervju vist på Viasport.

Nordmannen dominerte hele feltet, og vant suverent. Prestasjonen imponerte ekspertene.

– Han har rett og slett kjørt fra resten av feltet, og konstant vært blant de raskeste på banen. Det er ikke mulig å bli mer imponert, sa Viasats Formel-ekspert Henning Isdal etter at Hauger dominerte resten av feltet, og suste inn til seier i Formel 2.

Og seieren kom etter en dramatisk start.

Hauger startet løpet i andreposisjon, på banen i Monaco hvor det nesten er umulig å gjennomføre forbikjøringen. De trange gatene gjør det vanskelig å klatre på resultatlisten, men nordmannen fikk en gavepakke av Jake Hughes, som startet fremst.

Bahrain F1 GP Auto Racing

FØRSTE NORDMANN: Dennis Hauger blir første nordmann som vinner et løp i Formel 2.

Foto: Hassan Ammar / AP

Den 27 år gamle briten stod nemlig igjen på startstreken da lysene gikk for å markere start. Bilen lot seg ikke rikke av flekken.

– Han kommer seg ikke av gårde, utbrøt Viasats kommentator Atle Gulbrandsen.

Da grep Hauger muligheten med begge hendene, og suste rett opp i tet.

Dominerte

Deretter dominerte Hauger fullstendig. Nordmannen rykket raskt fra resten av feltet, og skaffet seg en luke på over to sekunder. Samtidig satte han løpets raskeste rundetid om og om igjen.

En krasj etter kun ti runder mellom Ayumu Iwasa og Clement Novalak sendte sikkerhetsbilen ut, og samlet feltet igjen.

Men Hauger stod imot presset, og holdt unna fra konkurrentene som jaget rett bak. Igjen bygget han opp en luke, og kontrollerte feltet. Dermed suste nordmannen inn til seier – noe ingen nordmann har gjort før ham i Formel 2.

Til slutt vant han suverent med 6 sekunder ned til lagkamerat Jehan Daruvala på andreplass. Marcus Armstrong ble nummer tre.

I morgen venter hovedløpet. Da starter Hauger i niendeposisjon.

Glamorøs scene

I fjor vant Hauger flere løp i Formel 3, og endte til slutt opp med å vinne hele mesterskapet. Dermed fikk han muligheten til å ta steget opp til Formel 2. Mesterskapet er det nest høyeste nivået, og serverer løpere til Formel 1.

Fra fjorårets sesong tok Guanyu Zhou veien fra Formel 2 til Formel 1. Året før gjorde blant annet Mick Schumacher det samme.

Formel 1-løpet i Monaco er kjent som den prestisjerike løpshelga i året. Løpet har gått hvert eneste år siden 1929. Glamouren er også til å ta og føle på. På tribunen sitter den ene kjendisen større enn den andre, og like ved løypa ligger yachtene i havna med utsikt til dramatikken.

Monaco Grand Prix

GOD UTSIKT: Man ser godt fra yachtene i havnen.

Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters

Siste nytt

 • Slik spilles neste års ishockey-VM: Norge i pulje med tittelforsvarer Tsjekkia og USA

  Det internasjonale ishockeyforbundet la torsdag ut oppsettet for neste års elite-VM i Sverige og Danmark.

  Norge havnet i puljen som legges til Herning. Dette blir motstanderne: Tsjekkia, Danmark, Tyskland, Ungarn, Kasakhstan, Sveits og USA.

  Den andre gruppen spilles i Stockholm. I tillegg til Sverige vil den bestå av Østerrike, Canada, Finland, Frankrike, Latvia, Slovakia og Slovenia.

  Nylig ble Tsjekkia verdensmester på hjemmebane etter finaleseier over Sveits. På veien ble Tobias Johanssons norske landslag slått 6-3 i gruppespillet.

  Norge slo Danmark og Storbritannia i årets VM. Det holdt til å havne foran begge de to lagene på tabellen. Britene rykket ned.

  Neste års VM spilles fra 9. til 25. mai. (NTB)

  Czech Republic Ice Hockey Worlds
  Foto: Petr David Josek / AP
 • Stene vant EM-bronse

  Jenny Stene var tredje best på 50 meter rifle liggende under EM i skyting i Kroatia torsdag. Det ble samtidig norsk sølv i lagkonkurransen.

  26-åringen fra Lørenskog leverte seks solide serier og fikk opp poengsummen 628,5. Opp til gullvinner Sara Jarasiva fra Tsjekkia skilte det 0,9 poeng, mens Daria Chuprys tok sølvet 0,3 poeng foran Stene.

  Jeanette Hegg Duestad endte på 9.-plass med 626 poeng, mens Mari Bårdseng Løvseth ble nummer 23 med 622,2.

  De norske prestasjonene holdt til sølv i lagkonkurransen. Der ble også Tsjekkia mester, mens Sveits tok bronsen. Norge fikk 1876,7 poeng, mens vinnerne tok 1881,4.

  Tidligere i mesterskapet tok den norske trioen lagsølv på 50 meter match. Der ble Duestad best av de norske med sin fjerdeplass.

  (©NTB)

  Jenny Stene
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Haugesund utestenger supporter for rasistisk omtale av hovedtreneren

  En supporter får ikke komme på Haugesunds stadion de neste 35 kampene etter rasistisk omtale av hovedtrener Sancheev Manoharan i en podkast-episode.

  Det opplyser klubben en pressemelding torsdag.

  Tidligere har TV 2 omtalt podkast-episoden som skapte sinne i FKH-leiren. Der skal Manoharan ha blitt sammenlignet med en tegneseriefigur som er en ulovlig innvandrer.

  – Det er rystende. Vi har et ansvar for å stoppe slike ting, og derfor synes jeg det er på sin plass å si fra på det kraftigste her, sa Manoharan til TV 2 for noen dager siden.

  – Uakseptabel ordbruk

  Nå har klubben tatt grep.

  – Utestengelsen kommer som følge av en helt uakseptabel ordbruk vi som klubb ikke kan akseptere. Det skjer gjentatte ganger i samme episode, og det er tidligere også blitt benyttet andre, nedsettende begreper om en av våre ansatte som er langt over streken. Sett i lys av det, er vi heller ikke veldig imponert over beklagelsen som er kommet fra podkastens redaksjon i etterkant, sier daglig leder Martin Fauskanger.

  Personen som nå er utestengt, må dessuten gjennom et holdningsprogram før vedkommende får komme tilbake på stadion.

  Norsk Toppfotball reagerer

  Personene bak podkasten har i en uttalelse beklaget hendelsen.

  – Vi beklager at vi i siste episode brukte en referanse som kunne oppfattes som støtende for FKHs trener Sancheev Manoharan. Dette var selvsagt ikke vår intensjon, står det i en uttalelse sendt til TV 2.

  Episoden er senere blitt slettet.

  Også Norsk Toppfotball reagerer sterkt.

  – Rasisme hører ikke hjemme i fotballen, uansett om du befinner deg på tribunen, på banen eller i et podkaststudio. At FK Haugesund reagerer sterkt når en av deres ansatte blir omtalt på denne måten, har vi full forståelse for, sier NTFs administrerende direktør Jens Haugland.

  (©NTB)

  Haugesunds trener Sancheev Manoharan
  Foto: Christoffer Andersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal