Hopp til innhold

Hauger i strupen på konkurrent etter krasj:– Idiotisk

Dennis Haugers løp var over allerede før første sving. Nå legger han all skyld på føreren som kjørte inn i han.

Pressekonferanse med Dennis Hauger

FORBANNET: Dennis Hauger.

Foto: Lise Åserud / NTB

– Ååååh!, hørte man en frustrert Hauger rope ut over teamradioen fra bilen.

For det var nok en god start for den norske Formel 2-føreren fra femte startposisjon, men kun etter noen få sekunder skjedde uhellet mellom Hauger og australske Jack Doohan.

Nordmannen havnet rett i murveggen etter å ha krasjet hjul mot hjul. Hauger måtte bryte allerede før første sving på Imola-banen i Italia.

– Jeg fulgte kjørebanen til de andre bilene og ga mye plass til Doohan. Plutselig svinger han brått til høyre. Jeg vet ikke om han ikke fulgte med i speilet, men han svingte rett inn i meg, sier Hauger til NRK etter løpet.

Etter hendelsen var også Doohan på radioen til laget – han mente Hauger hadde skylden i krasjen.

– Han kjørte rett mot meg, sier Doohan over radioen.

Når Hauger hører fra NRK at Doohan prøver å legge skylden på nordmannen responderer 19-åringen kjapt.

– Det er bare morsomt å høre han si det. Man ser at jeg kjører rett og til og med til høyre. Det han sier er jo helt feil, han har sikkert ikke sett reprisen. Jeg tror ikke han har samme mening etter å ha sett reprisen, sier Hauger.

– At noen svinger rett til høyre når det er 20 andre førere på banen er idiotisk, sier Hauger til Viaplay etter løpet.

Dennis Hauger kræsjet på Imola etter få sekunder

SAMMENSTØTET: I kameraet på bilen til Dennis Hauger ser man Jack Doohan kjøre inn i venstre fremhjul til nordmannen. Bilde fra Viaplay.

Foto: Skjermdump / Viaplay

– Formel-sporten på sitt verste

Haugers manager Harald Huysman kalte i et intervju med Viaplay episoden som oppsto «formel-sporten på sitt verste».

– Veldig leit, for det løsnet litt på test i Barcelona i forrige uke. Han fant noen knep kjøreteknisk. Det så veldig bra ut foran dagens løp. Vi hadde en god følelse, sa Huysman.

Han mener feilen lå hos australieren.

– Jeg er partisk, men feilen ligger nok hos Doohan. Han kaster seg så brutalt inn. Du rekker nesten ikke reagere, sa manageren.

Dennis Hauger og Harald Huysman, manager

HAUGER-MANAGER: Harald Huysman.

Foto: Cicilie S. Andersen / Cicilie S. Andersen

Viaplays kommentatorer var først tydelige på at dette var Doohans feil, men etter å ha sett flere repriser mener de førerne må fordele skylden.

– Det er en race incident ned mot første sving på startlangsiden. Jeg synes ikke vi skal dele ut noe skyld i denne sammenhengen, sier Isdal.

Fremvingen til Doohan ble skjev etter sammenstøtet med nordmannen. Han kom seg inn i depotet, men valgte også å bryte løpet etter at det var for store skader på bilen.

– Det var lite tid til å reagere for meg når han var så aggressiv og svingte til høyre, sier Hauger til NRK.

Bahrain F1 GP Auto Racing

I AKSJON: Dennis Hauger (fremst) leder an på Bahrain tidligere denne sesongen.

Foto: Hassan Ammar / AP

Begge to styrer inn mot hverandre

19-åringen fra Aurskog ble sittende i bilen ute i grusfellen etter å ha havnet i murveggen. Begge førerne kom fra hendelsen uten skader.

Ulykken ble notert av dommerne, men de har valgt å ikke etterforske krasjen ytterligere.

– Begge to trekker inn mot midten av banen. Det er mulig at Jack Doohan har en litt bråere bevegelse og de møtes i banen, men jeg tror ikke det er mulig å dele ut noe skyld her, sier Isdal.

– Dette er det som kan skje i starten på et billøp. Det er mange biler man har rundt seg, man kan være tre-fire biler i bredden, sier Gulbrandsen.

Atle Gulbrandsen

KOMMENTATOR: Atle Gulbrandsen i Viaplay.

Foto: Heiko Junge / NTB

Turbulent sesongstart for Hauger

Lørdag kjørte Hauger inn til sin første pallplass i Formel 2 da han tok 3.-plassen.

Ulykken føyer seg inn i rekken av uheldige hendelser for Red Bull-junioren denne sesongen. Nordmannen føler nå at albuene er mye spissere i Formel 2.

Omgivelsene er mye mer aggressive, sier Hauger til NRK og følger opp:

– Nå handler det om å roe seg ned. Jeg har noen mediedager i Østerrike etter dette og kommer hjem i noen dager før jeg reiser til England for å kjøre simulator. Farten er der, nå må jeg bare holde hodet kaldt.

Med motortrøbbel i Bahrain og etter å ha fått feil beskjed fra laget etter å ha ledet i Jeddah, sikret Dennis Hauger sine første Formel 2-poeng i sesongens fjerde løp i Saudi-Arabia.

Dette er Haugers første sesong i bilsportens nest høyeste divisjon – han kan bli første nordmann i Formel 1.

Til slutt vant franske Théo Pourchaire i løpet som ble kaotisk fra ende til annen. Flere av favorittene kjørte ut og sikkerhetsbilen måtte ut ved flere anledninger.

Hauger var på 9. plass i sammendraget før dagens løp, men er nå ute av topp ti. Nå får nordmannen god tid til å roe seg ned før neste løp. Det finner sted i Barcelona 20. mai.

Siste nytt

  • Moi-dobbel da FCK vant

    Mohamed Elyounoussi scoret de to første målene da FC København slo Silkeborg 3-0 i dansk superliga. Nå er laget bare ett poeng bak serieleder Brøndby.

    Brøndby tapte 2-3 borte for Midtjylland tross en scoring av Ohi Omoijuanfo. Det gjør at det er svært jevnt i gullkampen. Ett poeng skiller mellom de tre første, og tre mellom de fire første, når fire serierunder gjenstår.

    (NTB)

    Mohamed Elyounoussi
    Foto: PAUL ELLIS / AFP
  • Salah tilbake etter Klopp-krangelen - Liverpool vant seksmålsdrama

    Mohamed Salah var tilbake i Liverpools startellever og leverte målpoeng fra start da Liverpool kjørte over Tottenham med 4-2 på hjemmebane.

    Krangelen på sidelinjen mellom Jürgen Klopp og stjernespiller Salah ble det store samtaleemnet i forrige runde. Både Liverpool og egypteren har slitt med formen den siste tiden, og Salah har tilbrakt uvanlig mye tid på benken.

    Søndag var han tilbake blant de elleve utvalgte og leverte fra start. Kvarteret var spilt da Cody Gakpo svingte inn et innlegg på bakre stolpe. Der dukket Salah opp og headet hjemmelaget i føringen.

    Før pause kom også 2-0. Salah tvang fram en redning fra Guglielmo Vicario, og på returen doblet Andy Robertson ledelsen.

    – Hvor har dette Liverpool-laget vært? spurte Kasper Wikestad i Viaplays sending underveis.

    Etter hvilen tok kampen fullstendig fyr og fire baller til havnet i nettet.

    Jürgen Klopp er inne i sin siste sesong som Liverpool-manager. En rekke svake resultater har imidlertid kastet en skygge over tyskerens kommende avskjed med Liverpool.

    (NTB)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Jon Super / AP
  • Glimt med sliteseier – slik endte eliteserierunden

    Det måtte hele 74 minutter til før Håkon Evjen klarte å få hull på byllen for Bodø/Glimt sin del mot Strømsgodset. Dermed beholder de tabelltopp foran Brann med to poeng og én kamp mindre spilt.

    Nyopprykkede KFUM Oslo har hatt en god sesongstart i Eliteserien, den trenden fortsatte de mot Haugesund da de vant 1–0. For rett før pause fant Johannes Hummelvoll Nuñez veien til nettmaskene. Oslo-laget er på en fin-fin 6.-plass i Eliteserien, mens Haugesund er kun to poeng foran kvalifiseringsplassen.

    Kristiansund tok imot HamKam, hvorav sistnevnte sårt trengte noen poeng for å komme seg ut av bunnsjiktet. Denne kampen endte med 1–1 og poengdeling. HamKam er på direkte nedrykksplass, ett poeng bak Sandefjord, mens Kristiansund er på 7. plass.

    Odd – Fredrikstad endte med oppskriftsmessig seier til bortelaget, 2–0. Laget fra Østfold beholder med det 4.-plassen og er to poeng unna Molde som er på 3.-plass.

    Sarpsborg 08 tok imot Lillestrøm og lagene hadde lik poengsum før avspark. Sarpsborg 08 sørget for å øke luken da de vant 1–0 ved et mål signert Eirik Wichne.

    Viking møter Tromsø klokken 19:15, mens Brann vant 3-0 over Rosenborg lørdag.

    IgtC0MfL-lA
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal