NRK Meny
Normal

Haugen med brudd i ryggen etter sykkelkrasj: – Akkurat nå er jeg mørbanket

Bronsevinneren fra VM skulle bare sykle seg en tur i marka, men for Leif Kristian Nestvold-Haugen endte turen på sykehuset med brudd i ryggen og mørbanket kropp.

Leif Kristian Nestvold-Haugen hadde et Gopro-kamera på sykkelen som fanget ulykken.

– Det var et klassisk stup over styret. Jeg prøver å trene litt alternativt ved å sykle på sti, men denne gangen hadde jeg vel litt for god selvtillit og for mye fart over hoppet, forteller Nestvold-Haugen.

Onsdagens sykkeltur i Oppdal endte på sykestua med et mindre brudd i ryggen, men slalåmkjøreren er glad det ikke endte enda verre.

– Jeg har vært heldig. Det er et snilt brudd i ryggen, ikke den alvorlige typen som gjør at jeg blir satt ut i lang tid.

– Mørbanket

Legene har gitt ham råd om å unngå belastning på ryggsøylen de neste fire-seks ukene. Nestvold-Haugen tror han rekker landslagssamlingen i august, men halvannet døgn etter ulykken har han fremdeles store smerter.

– Akkurat nå er jeg veldig mørbanket. Det er på morgenen det er verst, jeg klarer nesten ikke å komme meg ut av senga. En 90-kilos alpinist er ikke laget for å ramle på sykkel, sier 30-åringen.

Dét til tross for at Nestvold-Haugen brukte sin alpinbakgrunn til å falle på «riktig» måte.

– Jeg forstod jo at dette kom til å gå gærent, så jeg prøvde å lande mykest mulig, men det var et hardt underlag.

leif kristian nestvold-haugen

Nestvold-Haugen tok sin første pallplass på internasjonalt toppnivå i VM i St. Moritz i fjor.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Tar selvkritikk

Slalåmkjøreren var på vei til Trøndelag der han skulle feriere med familien da han stoppet for å kjøre en time i terrenget i Oppdal. Nå tar han selvkritikk for at ferien blir langt mindre aktiv enn han hadde planlagt.

– Det er lett å se i ettertid at jeg burde hatt på ryggplate og kanskje ikke tatt den ekstra turen. Jeg var egentlig ferdig for dagen og skulle bare ta en liten tur opp fordi det var så gøy, så det er jo klassisk det, sier han.

Han klarte å komme seg til bilen og hente familien på Værnes flyplass før kona kjørte ham på sykehuset i Levanger.

– Nå blir ferien roligere enn jeg hadde planlagt. Jeg hadde både med meg sykkel og kajakk, men det blir ikke tatt i bruk nå.

Siste nytt

 • Ingebrigtsen med nytt EM-krav

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny Norges rekord på 1500 meter. Lørdag klarte han også EM-kravet på 5000 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale