Haugen med brudd i ryggen etter sykkelkrasj: – Akkurat nå er jeg mørbanket

Bronsevinneren fra VM skulle bare sykle seg en tur i marka, men for Leif Kristian Nestvold-Haugen endte turen på sykehuset med brudd i ryggen og mørbanket kropp.

Leif Kristian Nestvold-Haugen hadde et Gopro-kamera på sykkelen som fanget ulykken.

– Det var et klassisk stup over styret. Jeg prøver å trene litt alternativt ved å sykle på sti, men denne gangen hadde jeg vel litt for god selvtillit og for mye fart over hoppet, forteller Nestvold-Haugen.

Onsdagens sykkeltur i Oppdal endte på sykestua med et mindre brudd i ryggen, men slalåmkjøreren er glad det ikke endte enda verre.

– Jeg har vært heldig. Det er et snilt brudd i ryggen, ikke den alvorlige typen som gjør at jeg blir satt ut i lang tid.

– Mørbanket

Legene har gitt ham råd om å unngå belastning på ryggsøylen de neste fire-seks ukene. Nestvold-Haugen tror han rekker landslagssamlingen i august, men halvannet døgn etter ulykken har han fremdeles store smerter.

– Akkurat nå er jeg veldig mørbanket. Det er på morgenen det er verst, jeg klarer nesten ikke å komme meg ut av senga. En 90-kilos alpinist er ikke laget for å ramle på sykkel, sier 30-åringen.

Dét til tross for at Nestvold-Haugen brukte sin alpinbakgrunn til å falle på «riktig» måte.

– Jeg forstod jo at dette kom til å gå gærent, så jeg prøvde å lande mykest mulig, men det var et hardt underlag.

leif kristian nestvold-haugen

Nestvold-Haugen tok sin første pallplass på internasjonalt toppnivå i VM i St. Moritz i fjor.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Tar selvkritikk

Slalåmkjøreren var på vei til Trøndelag der han skulle feriere med familien da han stoppet for å kjøre en time i terrenget i Oppdal. Nå tar han selvkritikk for at ferien blir langt mindre aktiv enn han hadde planlagt.

– Det er lett å se i ettertid at jeg burde hatt på ryggplate og kanskje ikke tatt den ekstra turen. Jeg var egentlig ferdig for dagen og skulle bare ta en liten tur opp fordi det var så gøy, så det er jo klassisk det, sier han.

Han klarte å komme seg til bilen og hente familien på Værnes flyplass før kona kjørte ham på sykehuset i Levanger.

– Nå blir ferien roligere enn jeg hadde planlagt. Jeg hadde både med meg sykkel og kajakk, men det blir ikke tatt i bruk nå.

Siste nytt

 • Chelsea-manageren i trøbbel

  Onsdag bekreftet Englands Fotballforbund at det er opprettet disiplinærsak mot Chelsea-manager Maurizio Sarri. Italieneren ble sendt på tribunen under ligamøtet med Burnley på mandag. Han har frem til fredag med å gi tilsvar til anklager om usportslig oppførsel.

  Chelsea-manager Maurizio Sarri er anklaget for usportslig oppførsel
  Foto: Matt Dunham / AP
 • Real kan senke Ødegaard-pris

  Real Madrid er villig til å reduere prisen på Martin Ødegaard, skriv avisa de Telegraaf.

  Ødegaard, som er utlånt til Vitesse, er ønska av Ajax. Real har hittil sett in prislapp på 20 millionar euro (over 190 mill kr) for nordmannen, og det er for dyrt for Ajax.

  Ødegaard
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Sharks klar for kvartfinale

  San Jose Sharks er videre i NHL-sluttspillet etter et ellevilt hockeydrama mot Vegas Golden Knights. Til slutt endte det med at hjemmelaget vant 5-4 etter forlengning og dermed 4-3 sammenlagt i kamper. Colorado Avalanche venter i kvartfinalen.

  Vegas Golden Knights v San Jose Sharks - Game Seven
  Foto: Ezra Shaw / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal