NRK Meny
Normal

Hattestad irritert etter disking - hadde som mål å kopiere Lineker

FALUN (NRK.no): Ola Vigen Hattestad (27) kunne mistet seieren i sprintcupen da han ble disket i Falun. Selv var han like irritert over at han nå ikke får kopiere forbildet Gary Lineker - fotballstjernen som angivelig aldri fikk gult kort.

SKI-NORDIC-WC-MEN

Ola Vigen Hattestad smilte tappert da han tok imot pokalen og medaljen som viser at han er vinner av sprintverdenscupen, men klarte ikke helt å glede seg over seieren fordi han fortsatt var irritert over å ha blitt disket under fredagens konkurranse.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

 • Det ble trippelt svensk i herrenes sprintfinale. Se resultatlisten her eller nederst i saken!
Gary Lineker

Gary Lineker var en fryktet angrepsspiller på 80-tallet. Her i aksjon for England under VM i 1986.

Foto: Scanpix / AFP

– Jeg har alltid prøvd å være snill gutt. Jeg har aldri blitt disket eller fått gult kort før i dag, sier Hattestad og rister på hodet.

Rundt halsen dingler medaljen som viser at han er vinner av sprintverdenscupen sammenlagt, men Hattestad var likevel lettere oppgitt etter fredagens sprint i Falun.

Han ble nemlig disket etter å ha gått først i mål i kvartfinalen. Juryen mente han ødela for Maxim Vylegzjanin i et sporbytte.

Opptatt av fairplay

Hattestad understreker at han ikke har sett hendelsen i opptak, men forteller at magefølelsen hans sier at juryen kanskje var for strenge med ham.

– Jeg er oppe på skiene hans. Jeg bestemmer meg for å ta et spor. Jeg tror Teodor (Peterson) bytter spor, så da bytter jeg også, forklarer han.

 • Se video av hendelsen lenger ned i artikkelen!

Det er imidlertid også en annen og kanskje litt uventet grunn til at Hattestad irriterer seg over diskingen.

– Som liten gutt var Gary Lineker forbildet mitt, sier han.

Den gamle fotballhelten fra England skal aldri ha fått et gult eller rødt kort gjennom sin lange karriere. Hattestad forteller at han har hatt et mål om å oppnå det samme. I langrenn kan man få gult kort eller bli disket for diverse regelbrudd.

– Nå er han (Lineker) foran meg. Det er tungt, sier Hattestad og smiler.

Selv om hendelser som Hattestads småfrekke sporskifte skjer ganske jevnlig i langrenn, er det ikke noe 27-åringen liker å ha på seg. Han synes rett og slett det er litt ubehagelig.

– Det er litt flaut. Du kan si det sånn. Man må være tøff i duellene, men fair. Fair play er viktig for meg, forklarer han.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Ola Vigen Hattestad gjorde et uregelmetert sporbytte. Det gjorde at nordmannen ble disket og kan miste seieren i sprintcupen.

SE VIDEO: Ola Vigen Hattestad bytter spor foran Maxim Vylegzjanin, og manøveren får han diskvalifisert.

Klarte ikke glede seg over seieren

Diskingen kunne i tillegg ha ført til at Hattestad mistet sammenlagtseieren i sprintverdenscupen. Før konkurransen ledet han nemlig foran lagkameraten Eirik Brandsdal med 41 poeng, et forsprang Brandsdal plutselig fikk anledning til å hente inn.

For å klare det måtte Brandsdal imidlertid bli topp tre i finalen, noe han ikke greide. I finalen lå han lenge godt an, men fikk det tungt på slutten og endte sist i mål.

Dermed gikk sammenlagtseieren til Hattestad, som likevel ikke var helt fornøyd med dagen.

– Jeg klarer ikke helt å glede meg over seieren akkurat nå, for jeg hadde så lyst å prøve å vinne her i dag, sier han.

Brandsdal misset i finalen

Brandsdal

SIST I FINALEN: Eirik Brandsdal fikk akkurat ikke nok poeng til å vinne sprintcupen.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Også Brandsdal var litt irritert over seg selv etter finalen. I målområdet ble han stående lenge for seg selv, hvor han ristet litt på hodet samtidig som han fulgte med på videoskjermen som viste repriser av løpet.

– Jeg var rett og slett skikkelig sliten og trengte noen minutter. Jeg tenkte gjennom det som hadde skjedd. Jeg ble litt overrasket over hvor fort svenskene kom bak meg på slutten, sier Brandsdal til NRK.no.

Han lå godt an mot slutten av finalen, men ble tatt igjen på oppløpet. Pallen ble fylt av tre svensker - vinneren Teodor Peterson, Emil Jönsson og Calle Halfvarsson.

Brandsdal gleder seg likevel over å ha blitt nummer to i sprintcupen.

– Alt i alt synes jeg at jeg har hatt en god sesong. Det viser jo plasseringen min i sammendraget. Jeg har vært i de fleste finalene, sier han.

Slik endte sprintfinalen:

1. Teodor Peterson 2:55.97
2. Emil Jönsson +0.00
3. Calle Halfvarsson +1.01
4. Alex Harvey +1.19
5. Sergey Ustiugov +1.25
6. Eirik Brandsdal +4.44

Siste nytt

 • Johansen-scoring i Fulham-tap

  Norges landslagskaptein, Stefan Johansen, scoret sitt fjerde seriemål for sesongen da Fulham tapte 1–2 mot Aston Villa i engelsk mesterskapsserie lørdag.

  Stefan Johansen
  Foto: Alan Walter / Reuters
 • AaFK reddet poeng på overtid

  Aalesund utlignet til 1-1 på overtid mot Kristiansund lørdag. Dermed sikret de seg et viktig poeng i nedrykksstriden. Like før slutt stormet Kristiansunds Torgil Gjertsen mot AaFK-målet som var åpent, men sentret i stedet for å skyte og det ble bom.

  Aalesund - Kristiansund.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal