NRK Meny
Normal

Norge vant etter denne «sklitaklingen»

Ola Vigen Hattestad (31) fikk kastet frem foten og avgjorde lagsprinten i Asiago til Norges fordel med en liten skolengdes margin.

Ola Vigen Hattestad

TETT DUELL: Ola Vigen Hattestad vant med en skolengde på kasakhstanske Alexej Poltoranin.

 • Se innspurten lenger ned i artikkelen!

Hattestad kom først inn på oppløpet, men fikk tøff konkurranse av Alexej Poltoranin fra det kasakhstanske laget. Hattestad hadde likevel stort nok forsprang til at han klarte å vinne - etter et imponerende spagat-steg over mållinjen.

Sklitakling

SÅ JEVNT, SÅ JEVNT: Ola Vigen Hattestad gir alt for Norge.

Foto: NRK

Det så nærmest ut som om 31-åringen «sklitaklet» seg over målstreken.

– Jeg visste ikke at jeg hadde vunnet med en gang. Det var utrolig jevnt, sier Hattestad etter å vunnet lagsprinten på målfoto.

Eldar Rønning var det andre norske lagmedlemmet, og var selvfølgelig storfornøyd med å ha vunnet.

– Det er gøy å vinne med bare fem centimeter, smiler han.

Rønning leverte varene

Rønning, som rotet vekk en pallplass i lørdagens sprint med et stavbrekk, knallet til på sin siste etappe, og ga Hattestad et glimrende utgangspunkt før ankeretappen.

På siste etappe ble det en duell mellom to norske, to russiske, og et kasakhstansk lag. Cirka midtveis på etappen knuffet Hattestad og russiske Nikita Krjukov litt på hverandre, og den russiske kraftstakeren måtte bytte en stav.

Dermed var kanskje den største favoritten ute av seierskampen.

Inn på oppløpet gikk Hattestad taktisk klokt, og hadde en klar føring med 100 meter igjen til mållinjen. Kasakhstanske Poltoranin kom som en kanon på de siste 40 meterne, men Hattestad klarte akkurat å holde unna – etter en målgang som best kan beskrives som en slags «sklitakling».

– Ola trener mye på dette med å komme seg over mållinjen på raskest mulig vis. Det er blitt viktig i internasjonal og moderne langrenn, sier NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn.

VIDEO: Se den spennende innspurten her!

(artikkelen fortsetter under videoen)

Ola Vigen Hattestad fikk kastet frem foten og avgjorde lagsprinten i Asiago til Norges fordel. Se innspurten her.

OL-øvelse i Sotsji

Klassisk lagsprint er OL-øvelse i Sotsji om to måneder. Dermed er den norske seieren et meget positivt resultat.

Øystein «Pølsa» Pettersen og Eirik Brandsdal gikk på det norske andrelaget. Brandsdal var ikke like vass som Hattestad i spurten, og gikk Norge 2 inn til 3.-plass.

Siste nytt

 • Norsk duo til Flensburg-Handewitt

  Den norske landslagsduoen Magnus Jøndal og Gøran Søgard Johannessen bytter ut danske GOG med det tyske storlaget Flensburg-Handewitt foran neste sesong. Det bekreftet Flensburg-Handewitt på sin hjemmeside mandag. Duoen vil slutte seg til sin nye klubb sommeren 2018.

  Magnus Jøndal
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Warholm nominert til nok en pris

  Karsten Warholm ble nylig kåret til årets mannlige nykommer i europeisk friidrett. I november kan 21-åringen vinne samme pris på verdensbasis. På Det internasjonale friidrettsforbundets (IAAF) galla i Monaco i 24. november er han nominert til prisen som «2017 Rising Star».

  VM i friidrett i London 2017
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Everton sparket Koeman

  Ronald Koeman er ferdig som Everton-manager etter en svak sesonginnledning. Everton opplyser mandag ettermiddag i en pressemelding at Koeman har forlatt klubben. Nederlenderen var manager for blåtrøyene i ett år og fire måneder.

  Ronald Koeman
  Foto: LEE SMITH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Odd - Lillestrøm