NRK Meny
Normal

Norge vant etter denne «sklitaklingen»

Ola Vigen Hattestad (31) fikk kastet frem foten og avgjorde lagsprinten i Asiago til Norges fordel med en liten skolengdes margin.

Ola Vigen Hattestad

TETT DUELL: Ola Vigen Hattestad vant med en skolengde på kasakhstanske Alexej Poltoranin.

 • Se innspurten lenger ned i artikkelen!

Hattestad kom først inn på oppløpet, men fikk tøff konkurranse av Alexej Poltoranin fra det kasakhstanske laget. Hattestad hadde likevel stort nok forsprang til at han klarte å vinne - etter et imponerende spagat-steg over mållinjen.

Sklitakling

SÅ JEVNT, SÅ JEVNT: Ola Vigen Hattestad gir alt for Norge.

Foto: NRK

Det så nærmest ut som om 31-åringen «sklitaklet» seg over målstreken.

– Jeg visste ikke at jeg hadde vunnet med en gang. Det var utrolig jevnt, sier Hattestad etter å vunnet lagsprinten på målfoto.

Eldar Rønning var det andre norske lagmedlemmet, og var selvfølgelig storfornøyd med å ha vunnet.

– Det er gøy å vinne med bare fem centimeter, smiler han.

Rønning leverte varene

Rønning, som rotet vekk en pallplass i lørdagens sprint med et stavbrekk, knallet til på sin siste etappe, og ga Hattestad et glimrende utgangspunkt før ankeretappen.

På siste etappe ble det en duell mellom to norske, to russiske, og et kasakhstansk lag. Cirka midtveis på etappen knuffet Hattestad og russiske Nikita Krjukov litt på hverandre, og den russiske kraftstakeren måtte bytte en stav.

Dermed var kanskje den største favoritten ute av seierskampen.

Inn på oppløpet gikk Hattestad taktisk klokt, og hadde en klar føring med 100 meter igjen til mållinjen. Kasakhstanske Poltoranin kom som en kanon på de siste 40 meterne, men Hattestad klarte akkurat å holde unna – etter en målgang som best kan beskrives som en slags «sklitakling».

– Ola trener mye på dette med å komme seg over mållinjen på raskest mulig vis. Det er blitt viktig i internasjonal og moderne langrenn, sier NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn.

VIDEO: Se den spennende innspurten her!

(artikkelen fortsetter under videoen)

Ola Vigen Hattestad fikk kastet frem foten og avgjorde lagsprinten i Asiago til Norges fordel. Se innspurten her.

OL-øvelse i Sotsji

Klassisk lagsprint er OL-øvelse i Sotsji om to måneder. Dermed er den norske seieren et meget positivt resultat.

Øystein «Pølsa» Pettersen og Eirik Brandsdal gikk på det norske andrelaget. Brandsdal var ikke like vass som Hattestad i spurten, og gikk Norge 2 inn til 3.-plass.

Siste nytt

 • Giggs opna med storsiger

  Ryan Giggs opna sin karriere som landslagssjef for Wales med 6-0 i bortekampen mot Kina i dag. Gareth Bale scora tre av Wales' mål, hans første hattrick på landslaget. Han er oppe i 29 landslagsmål, eitt meir enn legenden Ian Rush. Sigeren er Wales' største på 22 år, og Kina-manger Marcello Lippis største landslagstap nokosinne.

  Ryan Giggs
  Foto: - / AFP
 • - Har spela sin siste United-kamp

  Den amerikanske tv-kanalen ESPN melder at Zlatan Ibrahimovic har spela sin siste kamp for Manchester United. Kjelder ESPN har vore i kontakt med, seier at svensken er i ferd med å diskutere in kontrakt med LA Galaxy. Zlatan har ikkje spela for United sidan han slo opp sin kneskade 2. juledag.

  Zlatan
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • Bolt skal trene med Dortmund

  Usain Bolt skal trene med Borussia Dortmund fredag. Det er hans utstyrsleverandør, som er den samme som Dortmund bruker, som står bak treningen. Treningen vil være åpen for publikum og vil ha stor mediedekning, melder NTB.

  Athletics - Men's 100m Victory Ceremony
  Foto: Leonhard Foeger / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cupfinale skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
Sport i dag
Sport i dag
VM kunstløp: Friløp par
VM kunstløp: Friløp par