Hopp til innhold

Hat trick-Haaland får ekspertene til å måpe: – Han er ustoppelig

Erling Braut Haaland (22) har denne uken scoret flere mål enn det er dager. Vi er fortsatt i mars og nordmannen har scoret 42 mål denne sesongen. «Galskap», sier ekspertene.

775953247

MÅL, MÅL, MÅL: Storskjermen som varsler scoring får kjørt seg når Erling Braut Haaland spiller. Lørdag kveld blinket den tre ganger for nordmannen.

Foto: OLI SCARFF / AFP

– Han får det til å se latterlig enkelt ut, sier Alan Shearer, en mann som vet en ting eller to om å score mål.

Shearer er tidenes mestscorende spiller i Premier League med sine 260 mål, og han har tidligere sagt at det er «bare et spørsmål om tid» før Haaland tar rekorden.

Om det faktisk skjer, gjenstår å se. Men én ting er i hvert fall sikkert. Akkurat nå er det ingen som klarer å stoppe nordmannen foran mål.

– Han er et beist. En målmaskin. Han lever og puster scoringer. Han er fantastisk, og å spille i dette laget må være en drøm med tanke på alle sjansene de skaper, roser Shearer.

Lørdag kveld var Manchester City og Haaland i aksjon i FA-cupen. Klubblegenden Vincent Kompany, som nå har stor suksess som Burnley-trener, ble tatt imot med åpne armer på sin gamle hjemmebane, men han og resten av Burnley-mannskapet ble sendt hjem med halen mellom beina.

Erling Braut Haaland knuste nemlig alle cupdrømmer Burnley måtte ha. Det endte til slutt 6-0, og Haaland sto for halvparten av målene.

– Det har vært et par gode kamper. 7-0- og 6-0-seirer før landslagspausen er imponerende. Jeg er veldig fornøyd, sier Haaland til BBC etter kampen.

Sesongens sjette

Den norske målmaskinen sendte Manchester City i føringen i det 32. minutt, og bare 178 sekunder senere doblet han ledelsen. Etter pause fullbyrdet han hat tricket og scoret dermed sitt 42. mål for sesongen. Hans åttende denne uken.

Tar vi med kampen mot Crystal Palace i Premier League for nøyaktig én uke siden er det ni mål på syv dager.

Det var hans sjette hat trick for sesongen.

På spørsmål om han har ett mål for antall scoringer denne sesongen, svarer nordmannen:

– Nei, det har jeg ikke. Jeg er spiss, jeg elsker å score mål, men fokuset mer ikke på å score mål. Det er på å komme til sjanser. Kommer jeg til sjanser er det gode muligheter for at jeg scorer.

FA Cup - Quarter-Final - Manchester City v Burnley
Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters

Og nok en gang lot ekspertene seg imponere - og forbause.

– Han er ustoppelig for tiden, sier Jermaine Jenas til BBC.

– Det er latterlig og helt fantastisk. Dette kan ikke læres bort. Han er et fenomen, legger han til.

For bare noen dager siden ydmyket han RB Leipzig med fem fulltreffere.

– Galskap, skriver Gary Lineker på Twitter.

Haaland er nå en del av en svært eksklusiv klubb: Han er en av seks spillere som har scoret mer enn 40 mål i løpet av én sesong for en Premier League-klubb. Ikke bare nådde han 40 mål, han tok seg i løpet av kvelden inn på tredjeplass på listen, og har nå bare to mann foran seg på listen:

Skremmeskudd til Spania

Fortsatt har Manchester City haugevis av kamper igjen: Elleve serierunder gjenstår i ligaen, mens det gjenstår flere runder i Mesterligaen. To kamper mot Bayern München venter i kvartfinalen, og etter det kan han potensielt få tre kamper til i klubbfotballens gjeveste turnering.

Også i FA-cupen har City flere kamper, etter at de lørdag lekte seg videre til semifinale.

Pep Guardiola benyttet seg av muligheten til å hvile Haaland, som ble tatt av til stående applaus etter timen spilt.

Det gjorde nok landslagstrener Ståle Solbakken glad, for det betyr at Haaland kommer frisk og rask – og i vanvittig scoringsform – til landslagssamlingen som starter mandag.

Norge har to tøffe bortekamper mot Spania og Georgia i EM-kvalifiseringen i løpet av samlingen, men akkurat nå gruer nok samtlige spanske og georgiske forsvarsspillere seg til å møte Haaland.

22-åringen står med 21 mål på 23 landskamper. Med målformen han er i kan det fort bli flere i rødt, hvitt og blått.

Sportsnyheter

FFKs Morten Bjørlo lå lenge nede etter at Sarpsborgs Jeppe Andersen dundret inn i ham. Det endte med gult kort, men reaksjonene hagler.

Sarpsborg 08-spiller straffes ikke etter skuldertakling i Fredrikstad

Norges Fotballforbund opplyser at det ikke finnes rettslig grunnlag for å iverksette disiplinærsak mot Sarpsborg 08-spilleren Jeppe Andersen.

Siste nytt

 • Macron: Åpningsseremonien i OL kan bli flyttet

  Frankrikes president Emmanuel Macron er sikker på at de skal få til en storstilt åpningsseremoni i OL tross utfordringer med sikkerheten og risiko for terror.

  – Vi kan gjøre det, og vi vil klare det, sier Macron om den planlagte åpningsseremonien 26. juli.

  Macron påpeker i intervju med RMC Radio og BFM TV at de ikke tar lett på oppgaven, og at myndighetene ikke går inn i dette med et naivt synspunkt.

  Macron sier at de har en Plan B om det viser seg senere at det vil bli for risikabelt å arrangere åpningsseremonien vel elven Seinens bredder.

  – Hvis sikkerheten er truet, kan det bli aktuelt å flytte seremonien til Stade de France.

  For første gang er det planlagt å ha en åpningsseremoni i OL utenfor et stadion. Omkring 160 båter vil ta utøverne på en seks kilometer lang rute langs Seinen. Over 300.000 tilskuere er ventet.

  Nylig tvang potensielle terrortrusler myndighetene til å øke sikkerheten rundt Champions League-kampen mellom Paris Saint-Germain og Barcelona. (NTB)

  Macron
  Foto: AP
 • Thoresens OL-drøm brast

  Bryteprofilen Morten Thoresens siste håp om å delta i sommerens OL i Paris er ute. Håvard Jørgensen får siste sjanse til å kvalifisere seg.

  «Gikk inn med hele hjertet, i håp om å oppnå drømmen om OL. Det gikk ikke denne gangen», skriver Thoresen på sin Instagram-konto. Thoresen fikk det ikke til i Baku for to uker siden.

  NRK har selv vært i kontakt med Morten Thoresen, som ikke ønsker å gi en ytterligere kommentar.

  Discovery omtalte saken først. I 67-kilosklassen er det kun én kvoteplass for Norge, og Håvard Jørgensen får sjansen i den siste OL-kvalifiseringen i tyrkiske Istanbul i mai, opplyser landslagssjef Pål-Eirik Gundersen til NTB.

  – Håvard skal få muligheten. Men begge skal holde seg klare med tanke på skader og sykdom, forteller Gundersen.

  – Det er luksus å ha to i verdenstoppen i samme vekt. Da må begge være klare, sier han.

  Jørgensen tok EM-bronse i fjor, mens 27 år gamle Thoresen vant EM-gull i 2020. (NTB)

  VM i bryting 2021
  Foto: Javad Parsa / Javad Parsa
 • 20 søkere til trenerjobber for langrennslandslag

  Norges Skiforbund (NSF) har fått til sammen 20 søkere fordelt på trenerstillingene for rekruttlandslagene og kvinner elite.

  – Vi er nå i gang med å gjennomgå søknader og ønsker å komme i gang med intervjuene så fort som mulig, men vil også gjøre en grundig jobb med å gjennomgå søkere. Vi har derfor ikke satt noen frister for ansettelse, skriver daglig leder Cathrine Instebø i NSF til NTB.

  Instebø skriver at det er Skiforbundets fagsjef Per Elias Kalfoss som styrer prosessen.

  Skiforbundet skal erstatte trener for kvinner elite, Stig Rune Kveen. De skal også erstatte trenerne for rekruttlandslagene, Monika Kørra og Jacob Walther. Kørra har trent rekruttkvinnene, mens Walther har trent mennene. (NTB)

  Cathrine Instebø
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal