Hopp til innhold

Hat trick-Haaland får ekspertene til å måpe: – Han er ustoppelig

Erling Braut Haaland (22) har denne uken scoret flere mål enn det er dager. Vi er fortsatt i mars og nordmannen har scoret 42 mål denne sesongen. «Galskap», sier ekspertene.

775953247

MÅL, MÅL, MÅL: Storskjermen som varsler scoring får kjørt seg når Erling Braut Haaland spiller. Lørdag kveld blinket den tre ganger for nordmannen.

Foto: OLI SCARFF / AFP

– Han får det til å se latterlig enkelt ut, sier Alan Shearer, en mann som vet en ting eller to om å score mål.

Shearer er tidenes mestscorende spiller i Premier League med sine 260 mål, og han har tidligere sagt at det er «bare et spørsmål om tid» før Haaland tar rekorden.

Om det faktisk skjer, gjenstår å se. Men én ting er i hvert fall sikkert. Akkurat nå er det ingen som klarer å stoppe nordmannen foran mål.

– Han er et beist. En målmaskin. Han lever og puster scoringer. Han er fantastisk, og å spille i dette laget må være en drøm med tanke på alle sjansene de skaper, roser Shearer.

Lørdag kveld var Manchester City og Haaland i aksjon i FA-cupen. Klubblegenden Vincent Kompany, som nå har stor suksess som Burnley-trener, ble tatt imot med åpne armer på sin gamle hjemmebane, men han og resten av Burnley-mannskapet ble sendt hjem med halen mellom beina.

Erling Braut Haaland knuste nemlig alle cupdrømmer Burnley måtte ha. Det endte til slutt 6-0, og Haaland sto for halvparten av målene.

– Det har vært et par gode kamper. 7-0- og 6-0-seirer før landslagspausen er imponerende. Jeg er veldig fornøyd, sier Haaland til BBC etter kampen.

Sesongens sjette

Den norske målmaskinen sendte Manchester City i føringen i det 32. minutt, og bare 178 sekunder senere doblet han ledelsen. Etter pause fullbyrdet han hat tricket og scoret dermed sitt 42. mål for sesongen. Hans åttende denne uken.

Tar vi med kampen mot Crystal Palace i Premier League for nøyaktig én uke siden er det ni mål på syv dager.

Det var hans sjette hat trick for sesongen.

På spørsmål om han har ett mål for antall scoringer denne sesongen, svarer nordmannen:

– Nei, det har jeg ikke. Jeg er spiss, jeg elsker å score mål, men fokuset mer ikke på å score mål. Det er på å komme til sjanser. Kommer jeg til sjanser er det gode muligheter for at jeg scorer.

FA Cup - Quarter-Final - Manchester City v Burnley
Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters

Og nok en gang lot ekspertene seg imponere - og forbause.

– Han er ustoppelig for tiden, sier Jermaine Jenas til BBC.

– Det er latterlig og helt fantastisk. Dette kan ikke læres bort. Han er et fenomen, legger han til.

For bare noen dager siden ydmyket han RB Leipzig med fem fulltreffere.

– Galskap, skriver Gary Lineker på Twitter.

Haaland er nå en del av en svært eksklusiv klubb: Han er en av seks spillere som har scoret mer enn 40 mål i løpet av én sesong for en Premier League-klubb. Ikke bare nådde han 40 mål, han tok seg i løpet av kvelden inn på tredjeplass på listen, og har nå bare to mann foran seg på listen:

Skremmeskudd til Spania

Fortsatt har Manchester City haugevis av kamper igjen: Elleve serierunder gjenstår i ligaen, mens det gjenstår flere runder i Mesterligaen. To kamper mot Bayern München venter i kvartfinalen, og etter det kan han potensielt få tre kamper til i klubbfotballens gjeveste turnering.

Også i FA-cupen har City flere kamper, etter at de lørdag lekte seg videre til semifinale.

Pep Guardiola benyttet seg av muligheten til å hvile Haaland, som ble tatt av til stående applaus etter timen spilt.

Det gjorde nok landslagstrener Ståle Solbakken glad, for det betyr at Haaland kommer frisk og rask – og i vanvittig scoringsform – til landslagssamlingen som starter mandag.

Norge har to tøffe bortekamper mot Spania og Georgia i EM-kvalifiseringen i løpet av samlingen, men akkurat nå gruer nok samtlige spanske og georgiske forsvarsspillere seg til å møte Haaland.

22-åringen står med 21 mål på 23 landskamper. Med målformen han er i kan det fort bli flere i rødt, hvitt og blått.

Siste nytt

 • Wolfsburg blir Arsenals motstander i CL-semifinalen

  Wolfsburg er semifinaleklar i kvinnenes mesterliga i fotball etter 1-1 hjemme mot Paris Saint-Germain. I neste dobbeltkamp venter Arsenal.

  Tyskerne vant det første oppgjøret i Frankrikes hovedstad og gikk videre med 2-1 sammenlagt. Resultatet kunne vært enda bedre for Wolfsburg, men tross enorme sjanser ble det bare med Alexandra Popps ene scoring i returmøtet. (NTB)

  vcOF0kVW2VU
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Island sparket landslagssjefen

  Arnar Vidarsson er ferdig som trener for Islands herrelandslag i fotball. Han mistet jobben få dager etter at Liechtenstein ble slått 7-0.

  Seieren i EM-kvalifiseringen var ikke nok til å overbevise forbundsstyret. Island startet mesterskapsjakten med å tape 0-3 borte mot Bosnia-Hercegovina.

  – Dette er selvsagt en vanskelig avgjørelse, men vi mener det er riktig og nødvendig. Arnar har gjort mange gode ting, og han fortjener ros for jobben han har gjort under ofte vanskelige forhold. Nå starter vi arbeidet med å finne en erstatter, sier Islands fotballpresident Vanda Sigurgeirsdottir i en uttalelse.

  Vidarsson tok over som landslagssjef etter Erik Hamrén i desember 2020. (NTB)

  iCmzfHoJs7Y
  Foto: Gian Ehrenzeller / AP
 • Riiber avsluttet sesongen perfekt

  Jarl Magnus Riiber fikk ingen konkurranse på vei inn til nok et NM-gull i kombinert. Han gikk ut på 5-kilometeren med en kjempeluke.

  Tittelkampen på Tolga var aldri spennende. Til det hadde Riiber et for godt forsprang på 1.28 minutter fra start.

  Oslo-mannen holdt også bra fart i løypene og kunne smile for nok en utklassingsseier. Onsdag vant han klart 10-kilometeren.

  Espen Andersen var nærmest Riiber før langrennet. Han ga det er ærlig forsøk i sølvjakten, men greide ikke å holde tritt da Jens Lurås Oftebro rykket mot slutten. (NTB)

  Riiber
  Foto: Terje Bendiksby / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste