Hopp til innhold

Reagerer etter disse bildene: – Ikke Eliteserien verdig

Rosenborg vant 1–0 mot HamKam hjemme på Lerkendal. Underveis fikk gressmatten hard medfart av TV 2s ekspert.

Lerkendal

GRESSMATTE: Slik så det ut på Lerkendal søndag.

Foto: Skjermdump: TV 2

– Det er en aldri så liten skandale at Rosenborg har den gressmatten, sa Jesper Mathisen underveis i den andre omgangen.

Fotballeksperten var sterkt kritisk til forholdene i Trondheim søndag kveld – hvor det skal nevnes at det tidvis snødde underveis i kampen.

På vei inn til pause uttrykte Mathisen forståelse for værforholdene gjennom høsten og vinteren har gjort det krevende, men sa at han trodde Rosenborg ikke hadde brukt så mye penger på undervarme inn mot sesongen.

– For du ser jo denne matta, dette er jo egentlig ikke Rosenborg verdig. Dette er ikke Eliteserien verdig, sa Mathisen.

Rosenborgs daglige leder, Tore Bjørseth Berdal, sier til NRK at det ikke har gått slik de hadde håpet med gressmatten.

– Det startet egentlig i fjor høst og i vinter. Vi fikk en veldig dårlig innvintring på matten vår. Det ble veldig kaldt rett etter vi var ferdig å spille, som gjorde at vi ikke helt fikk gjort alle de prosedyrene vi skulle før matten satte seg for vinteren, sier han, og fortsetter:

– Det har på en måte gitt en dominoeffekt frem til der vi står i dag. Vi fikk ikke godt nok tilslag på den såingen vi gjorde da vi åpnet matten igjen i midten av mars. Det har ført til at vi er der vi er nå.

– Vi gjør det vi kan for at det skal bli så bra som mulig så fort som mulig, så nå kjøres det full fart med undervarme og lysrigger, sier Berdal.

Lerkendal matte

NÆRDUELL: Rosenborgs Sverre Nypan og HamKams Tore André Sørås i duell under søndagens kamp.

Foto: NTB

– Hundre av hundre ganger fremfor kunstgress

Rosenborgs hovedtrener Alfred Johansson trakk selv frem baneforholdene i intervju med TV 2 etter kampen, før han så fikk spørsmål om Mathisens kritikk:

– Vi ønsker at det skal være bedre enn det er nå, men til syvende og sist er det som det er. Vi må konkurrere med motstanderne på de forholdene som er og det gjør vi, sier Johansson.

– Jeg tar det her hundre av hundre ganger fremfor kunstgress, sa Rosenborgs Erlend Dahl Reitan til TV 2.

Drømmemål sørget for seier

På en gressmatte som ikke innbød til finspill, var kampens eneste mål likevel et virkelig høydepunkt.

Ole Sæter scoret et ellevilt mål i første serierunde og lagkamerat Ole Kristian Selnæs ville ikke være noe dårligere da han fikk sjansen mot HamKam.

Les også Utrolig Sæter-scoring utropes til årets mål: – Det sykeste jeg har sett

Ole Sæther med kandidat til årets scoring i serieåpningen mot Sandefjord

Med et herlig treff fra drøyt 20 meter sendte han ballen utagbart forbi HamKam-keeper Marcus Sandberg og i mål.

– Jeg kunne ikke være noe dårligere enn Sæter, sa Selnæs selv med et smil til TV 2 i pausen.

Selnæs

MÅL: Selnæs scoret kampens eneste mål.

Foto: NTB

Rosenborg styrte det meste, men flere mål ble det ikke. HamKam fikk kaptein John Olav Norheim utvist etter to gule kort drøyt ti minutter før slutt. Likevel fikk de satt inn en liten sluttspurt, men gikk altså målløse av banen.

HamKam står dermed uten seier og med ett poeng etter tre kamper, mens Rosenborg har vunnet begge sine hjemmekamper og står med seks poeng og er på en foreløpig tredjeplass i Eliteserien.

Absurd Odd-mål

De øvrige kampene i Eliteserien søndag endte slik:

Spesielt i kampen mellom Odd og Sandefjord ble det en virkelig absurd situasjon da Odd utlignet til 1–1. Sandefjord-keeper Hugo Keto kastet da ballen rett i beina til Odds Bork Bang-Kittilsen inne i 16-meteren.

Odd Sandefjord

TABBE: Keto prøvde å kaste ballen forbi Bang-Kittilsen, men da Odd-spilleren strakk ut foten, endte det med baklengsmål.

Foto: Skjermdump: TV 2

Lenge så det ut til at det likevel skulle bli Sandefjord-seier, men drøyt seks minutter på overtid utlignet Syver Aas til 2–2 for Odd.

null
Spiller nå
Tester rulleski for første gang: – Er det verre enn å hoppe i fallskjerm i Kompani Lauritzen? 01:04
Neste

Siste nytt

 • Hauger rett ut i kaosstart i Imola

  Dennis Hauger var involert i en krasj med mange biler rett etter start i lørdagens Formel 2-sprintløp i italienske Imola.

  Etter at et par av bilene like foran Hauger krasjet i hverandre, kjørte Hauger rett ut på høyresiden av banen. Der sto det allerede en bil, og Hauger smalt inn i veggen.

  – Det var bare uflaks. Han prøvde å komme seg unna trøbbel, så havnet han bak en av disse bilene som ble stående ute på gresset, sier Viaplay-ekspert Stein Pettersen.

  Hauger ble stående igjen med ødelagt frontvinge og det høyre bakhjulet sto skjevt. Han var én av totalt fem førere som måtte bryte løpet etter den tidlige krasjen.

  Nordmannen hadde 13. beste startposisjon i lørdagens sprintløp, og vil ha det samme i søndagens hovedløp.

  Etter de tre første rundene av sesongen lå Hauger på tredjeplass i Formel 2-sammendraget med 41 poeng. Zane Maloney leder med 62 poeng, mens Paul Aron på andreplass har 47.

  Pressekonferanse med formel 2-fører Dennis Hauger
  Foto: Rodrigo Freitas / NTB
 • Øverland til finale i para-VM tre måneder etter kneskade

  Ida-Louise Øverland (20) er klar for søndagens 100-meterfinale i friidretts-VM for parautøvere i Japan.

  Hun tok seg videre etter å ha blitt nummer tre i sitt heat i klasse T47. Øverland gjorde årsbeste med tiden 13,13.

  Det var 14 hundredeler bak Harstad-jentas personlige rekord. Finaleplassen i Kobe kom kun tre måneder etter at hun fikk en skade i venstre kne.

  – Det var utrolig gøy. Jeg hadde ikke trodd dette for to uker siden. Da jeg røk korsbåndet, trodde jeg alt håp var ute, så dette var en helt utrolig opplevelse, sier Øverland til Harstad Tidende.

  Søndag løper hun sin første VM-finale i karrieren. Som 17-åring var Øverland en av Norges to flaggbærere under åpningsseremonien i Paralympics i 2021.

  (©NTB)

  WtiUg5UncKQ
  Foto: NTB
 • Fifa-sjefen avfeier trusler om søksmål: – En meningsløs debatt

  Fifa-president Gianni Infantino lar seg ikke skremme av en mulig rettslig kamp over det nye VM-formatet for klubblag. Han stempler kritikken som fåfengt.

  Nylig mottok Infantino et brev med et klart budskap om at terminoppsettet i fotballen har nådd et metningspunkt. Avsenderen var en interesseorganisasjon for proffligaer fra hele verden og spillerforeningen Fifpro.

  I brevet blir Fifa varslet om et mulig søksmål hvis det ikke tas grep og gjøres om på planene for et utvidet klubb-VM fra 2025.

  Fra talerstolen på fredagens kongress i Bangkok kom Infantinos respons.

  – Fifa arrangerer én eller to prosent av toppklubbenes kamper. De få prosentene finansierer fotballen i hele verden. Så jeg håper disse tallene stopper denne fåfengte debatten, som egentlig er meningsløs, slik at vi kan konsentrere oss om hva vi skal gjøre, sa Fifa-presidenten.

  – Vårt oppdrag er å organisere konkurranser og utvikle fotballen i hele verden. 70 prosent av dere som er medlemsland i Fifa, vil ikke hatt fotball uten midlene som kommer direkte fra Fifa, la Infantino til.

  Stort mesterskap

  Det nye konseptet for klubb-VM vil gi 32 deltakerlag mot dagens sju. Mesterskapet er lagt til USA i juni og juli neste år. Kritikerne mener det skader ligaene økonomisk og presser spillerne «utover alle grenser».

  Fifa har forsvart seg mot kritikken ved å vise til at VM-modellen tar høyde for spillernes helse.

  «Datoene er satt for å sikre at de harmonerer med det internasjonale kampprogrammet og gir tilstrekkelig tid mellom turneringsfinalen og starten på sesongen i mange ligaer», sto det i en uttalelse fra tidligere i måneden.

  For mye fotball

  World Leagues Association har stilt seg bak truslene om et potensielt søksmål mot Fifa. Organisasjonen har Premier League-sjefen Richard Masters som styreleder, og nylig sa han følgende om situasjonen:

  – Man er i ferd med å komme til et