Hopp til innhold

Utrolig Sæter-scoring utropes til årets mål: – Det sykeste jeg har sett

Kritikken hagler etter at Markus Henriksen ikke ble utvist. Med elleve mann på banen og et drømmetreff fra Ole Sæter sikret Rosenborg tre poeng i seriepremieren.

Ole Sæther med kandidat til årets scoring i serieåpningen mot Sandefjord

Ole Sæter med kandidat til årets scoring i serieåpningen mot Sandefjord

– Det er det sykeste jeg har sett! What? utbrøt Erik Thorstvedt i TV 2s studio etter Ole Sæters scoring.

Trønderspissen hadde sittet på benken i 61 minutter før RBKs nye trener Alfred Johansson bestemte seg for å ta grep. Fire minutter senere satt ballen i mål, med en scoring som allerede utropes til årets mål i Eliteserien.

Sæter dro en Zidane-finte rundt 30 meter fra gjestenes mål, før han ladet kanonen. «Hva gjør han?» rakk Johansson å tenke, mens deler av publikum ropte «ikke skyt!».

Suseren fant veien til lengste kryss og tilbake sto lagkameratene nærmest i sjokk.

– Denne kommer til å gå viralt. Det er en kandidat til årets mål. Hvem er det som skyter fra den posisjonen? Du må jo være dum?! sa TV 2s Jesper Mathisen.

Det er vel en kandidat til det. Det er i hvert fall et bidrag til tre poeng, det er det viktigste i det store bildet, smiler Sæter overfor NRK.

Fra benken hadde han visualisert hva han skulle gjøre om han fikk sjansen fra distanse.

Hvis jeg får ballen på avstand, har jeg sett at keeperen står langt ute. Da kommer jeg til å skyte. Jeg får en variant av det. Det var godt å se den gå inn, forteller spissen.

W5JYkueL3bc

DRØMMEMÅL: Ole Sæter avgjorde med et praktfullt mål mot Sandefjord.

Foto: NTB

Tordnet mot Henriksen

Sæters scoring stjal overskriftene til slutt, men frem til da hadde Markus Henriksens oppførsel på banen fått mest oppmerksomhet.

Etter 32 minutter ble Henriksen belønnet med et gult kort. Nå levde den tidligere landslagsspilleren farlig. 31-åringen fortsatte imidlertid å ta godt for seg i duellene, og like før pause sparket han Jakob Maslø Dunsby i bakken.

Men slapp unna kort og fikk bli på banen, til manges overraskelse.

– Det er så utrolig feigt og dårlig dømt. Der skal Henriksen sendes i garderoben. Han har ingen mulighet til å ta ballen, han bare sparker ned Dunsby. Det er vanskelig å fatte hva dommeren holder på med, mente TV 2s ekspert Jesper Mathisen.

 • Se situasjonene her:

– Det er en hevnaksjon

Sandefjord-trener Hans Erik Ødegaard mener også at Henriksen burde blitt utvist.

Han sparker han rett ned. Et klarere kort går ikke an. Han mister ballen, og det er en hevnaksjon og stopper en overgang. Det blir kampavgjørende i dag. Det er utrolig svakt, sier han til NRK.

Eliteserien 2024: Rosenborg - Sandefjord (2-0).

TRENER: Hans Erik Ødegaard.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

Henriksen mener at han aldri skulle fått gult i den første situasjonen, og at dommeren lot seg påvirke av det.

I og med at jeg hadde gult, kunne jeg vært uheldig og fått gult på situasjon to. Og der tror jeg at dommeren, fordi han vet han gjorde en feil på den første, holder igjen det. Det er litt sånn som skjer, jeg kunne vært kjempeuheldig og fått to gule, sier RBK-kapteinen.

Dommer Sivert Amland måtte rekke et fly og rakk ikke intervju med NRK. Overfor TV 2 bekrefter han at den første situasjonen hvor han faktisk ha Henriksen gult kort påvirket ham.

– Summen av takling en og to, synes jeg er for mye å gi et nytt gult kort på. Det skal jeg være ærlig på. Det synes jeg hadde blitt feil i den situasjonen der, sier han.

Etter å ha sett Henriksens takling på nytt, mener dommeren at den kan diskuteres og er i «grenseland» mo kort, forteller han til kanalen.

ZPkwPvtKmFI

LEVDE FARLIG: Markus Henriksen slapp unna med ett gult kort mot Sandefjord.

Foto: NTB

Snudde etter VAR-bilder

Like etter pause løftet derimot dommer Amland opp det røde kortet. Det skjedde etter at Fredrik Berglie hadde taklet Sverre Nypan i bakken.

Snart fikk imidlertid Amland en beskjed på øret. Vennligst ta en titt på skjermen, var beskjeden fra dagens VAR-dommer Tom Harald Hagen.

Etter å ha fått sett bildene ombestemte dommeren seg og viste i stedet Berglie det gule kortet.

Håp etter grusom oppladning

Rosenborgs sesongoppkjøring startet med tap for Las Palmas' U19-lag og ble avsluttet med et ydmykende 5-0-tap for Viking.

Trønderne virket å være langt unna toppslag kort tid før eliteseriestarten, og etter kampen var både spillerne og trondheimsklubbens nye trener Alfred Johansson samstemte i at prestasjonen var uakseptabel.

4q4qBd4xwug

TRENER: Alfred Johansson.

Foto: NTB

Trønderne kom heltente ut på den brune Lerkendal-matta, og var nære scoring da Nypan nikket ballen til side for mål. Det skjedde like etter en enorm sjanse for Sandefjords Eman Markovic, som strøk stolpen med sin avslutning.

Begge lag hadde brukbare sjanser, men det var ikke før Sæter entret banen at det sa pang. Han sikret Johansson en drømmestart på Rosenborg-karrieren.

Siste nytt

 • Regjerende olympisk mester mister lekene i Paris: – Hjertet mitt er knust

  Venezuelanske Yulimar Rojas tok OL-gull i tresteg i Tokyo 2020, men får ikke prøve å forsvare tittelen i Paris etter at hun skadet seg på trening.

  Det skriver hun i et innlegg på Instagram.

  – Til mitt Venezuela, til OL-familien og idrettsbevegelsen: Jeg vil informere dere om at jeg ikke vil kunne delta i De olympiske leker i Paris 2024, skriver hun og utdyper:

  – Med mye smerte og sorg vil jeg fortelle dere at jeg pådro meg en skade i venstre akilles da jeg falt på trening. Hjertet mitt er knust og jeg føler meg så trist at jeg vil be om unnskyldning for at jeg ikke kan representere dere i Paris 2024.

  I tillegg til OL-gullet i Tokyo, er også Rojas regjerende verdensmester etter at hun gikk av med seieren under fjorårets mesterskap i Budapest. Hun tok også VM-gullet i de tre foregående mesterskapene. (NTB)

  Rojas
  Foto: NTB
 • Nielsen forlenget med Hannover

  Håvard Nielsen og Hannover er enig om en ny toårskontrakt for den norske spissen.

  Det bekreftet spilleren selv på sin egen Instagram-konto.

  – Veldig glad og stolt over å ha forlenget kontrakten min med to nye år. Spennende tider fremover, reisen er langt fra ferdig! skrev han.

  Nielsen gjorde i juli 2022 overgang fra Greuther Fürth til Hannover, hvor han har notert seg med 15 mål og 6 målgivende på 61 kamper.

  I tillegg til 14 A-landskamper for Norge, har han også spilt for klubber som Vålerenga, Salzburg, Freiburg og Fortuna Düsseldorf. (NTB)

  Håvard Nielsen
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt
 • Guardiola må trolig la Rodri hvile mot Luton

  Manchester City-trener Pep Guardiola har ennå ikke bestemt seg for om Rodri kan spille mot Luton lørdag. Et tøft kampprogram tærer på City-stallen.

  Han innrømmet under fredagens pressekonferanse at stjernen har spurt om en pause, og at han kanskje får innvilget sin forespørsel, ifølge The Daily Mail.

  – Så absolutt. Fullstendig riktig. Det blir verre, verre og verre, sa Guardiola om Rodris situasjon.

  Manchester City henger fortsatt med i tre turneringer og har igjen et svært tett og tøft program framover. Ved siden av innspurten i Premier League er det returkamp i mesterligaens kvartfinale til uken, og 20. april er det semifinale i FA-cupen.

  Erling Braut Haaland og hans lagkamerater kjemper også med Liverpool og Arsenal om Premier League-tittelen. Laget er ett poeng bak med sju serierunder igjen å spille. (NTB)

  Rodri

Sendeplan

Kl. Program Kanal