Hopp til innhold

Utrolig Sæter-scoring utropes til årets mål: – Det sykeste jeg har sett

Kritikken hagler etter at Markus Henriksen ikke ble utvist. Med elleve mann på banen og et drømmetreff fra Ole Sæter sikret Rosenborg tre poeng i seriepremieren.

Ole Sæther med kandidat til årets scoring i serieåpningen mot Sandefjord

Ole Sæter med kandidat til årets scoring i serieåpningen mot Sandefjord

– Det er det sykeste jeg har sett! What? utbrøt Erik Thorstvedt i TV 2s studio etter Ole Sæters scoring.

Trønderspissen hadde sittet på benken i 61 minutter før RBKs nye trener Alfred Johansson bestemte seg for å ta grep. Fire minutter senere satt ballen i mål, med en scoring som allerede utropes til årets mål i Eliteserien.

Sæter dro en Zidane-finte rundt 30 meter fra gjestenes mål, før han ladet kanonen. «Hva gjør han?» rakk Johansson å tenke, mens deler av publikum ropte «ikke skyt!».

Suseren fant veien til lengste kryss og tilbake sto lagkameratene nærmest i sjokk.

– Denne kommer til å gå viralt. Det er en kandidat til årets mål. Hvem er det som skyter fra den posisjonen? Du må jo være dum?! sa TV 2s Jesper Mathisen.

Det er vel en kandidat til det. Det er i hvert fall et bidrag til tre poeng, det er det viktigste i det store bildet, smiler Sæter overfor NRK.

Fra benken hadde han visualisert hva han skulle gjøre om han fikk sjansen fra distanse.

Hvis jeg får ballen på avstand, har jeg sett at keeperen står langt ute. Da kommer jeg til å skyte. Jeg får en variant av det. Det var godt å se den gå inn, forteller spissen.

W5JYkueL3bc

DRØMMEMÅL: Ole Sæter avgjorde med et praktfullt mål mot Sandefjord.

Foto: NTB

Tordnet mot Henriksen

Sæters scoring stjal overskriftene til slutt, men frem til da hadde Markus Henriksens oppførsel på banen fått mest oppmerksomhet.

Etter 32 minutter ble Henriksen belønnet med et gult kort. Nå levde den tidligere landslagsspilleren farlig. 31-åringen fortsatte imidlertid å ta godt for seg i duellene, og like før pause sparket han Jakob Maslø Dunsby i bakken.

Men slapp unna kort og fikk bli på banen, til manges overraskelse.

– Det er så utrolig feigt og dårlig dømt. Der skal Henriksen sendes i garderoben. Han har ingen mulighet til å ta ballen, han bare sparker ned Dunsby. Det er vanskelig å fatte hva dommeren holder på med, mente TV 2s ekspert Jesper Mathisen.

  • Se situasjonene her:

– Det er en hevnaksjon

Sandefjord-trener Hans Erik Ødegaard mener også at Henriksen burde blitt utvist.

Han sparker han rett ned. Et klarere kort går ikke an. Han mister ballen, og det er en hevnaksjon og stopper en overgang. Det blir kampavgjørende i dag. Det er utrolig svakt, sier han til NRK.

Eliteserien 2024: Rosenborg - Sandefjord (2-0).

TRENER: Hans Erik Ødegaard.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

Henriksen mener at han aldri skulle fått gult i den første situasjonen, og at dommeren lot seg påvirke av det.

I og med at jeg hadde gult, kunne jeg vært uheldig og fått gult på situasjon to. Og der tror jeg at dommeren, fordi han vet han gjorde en feil på den første, holder igjen det. Det er litt sånn som skjer, jeg kunne vært kjempeuheldig og fått to gule, sier RBK-kapteinen.

Dommer Sivert Amland måtte rekke et fly og rakk ikke intervju med NRK. Overfor TV 2 bekrefter han at den første situasjonen hvor han faktisk ha Henriksen gult kort påvirket ham.

– Summen av takling en og to, synes jeg er for mye å gi et nytt gult kort på. Det skal jeg være ærlig på. Det synes jeg hadde blitt feil i den situasjonen der, sier han.

Etter å ha sett Henriksens takling på nytt, mener dommeren at den kan diskuteres og er i «grenseland» mo kort, forteller han til kanalen.

ZPkwPvtKmFI

LEVDE FARLIG: Markus Henriksen slapp unna med ett gult kort mot Sandefjord.

Foto: NTB

Snudde etter VAR-bilder

Like etter pause løftet derimot dommer Amland opp det røde kortet. Det skjedde etter at Fredrik Berglie hadde taklet Sverre Nypan i bakken.

Snart fikk imidlertid Amland en beskjed på øret. Vennligst ta en titt på skjermen, var beskjeden fra dagens VAR-dommer Tom Harald Hagen.

Etter å ha fått sett bildene ombestemte dommeren seg og viste i stedet Berglie det gule kortet.

Håp etter grusom oppladning

Rosenborgs sesongoppkjøring startet med tap for Las Palmas' U19-lag og ble avsluttet med et ydmykende 5-0-tap for Viking.

Trønderne virket å være langt unna toppslag kort tid før eliteseriestarten, og etter kampen var både spillerne og trondheimsklubbens nye trener Alfred Johansson samstemte i at prestasjonen var uakseptabel.

4q4qBd4xwug

TRENER: Alfred Johansson.

Foto: NTB

Trønderne kom heltente ut på den brune Lerkendal-matta, og var nære scoring da Nypan nikket ballen til side for mål. Det skjedde like etter en enorm sjanse for Sandefjords Eman Markovic, som strøk stolpen med sin avslutning.

Begge lag hadde brukbare sjanser, men det var ikke før Sæter entret banen at det sa pang. Han sikret Johansson en drømmestart på Rosenborg-karrieren.

Siste nytt

  • Lewandowski-hat trick reddet Barcelona

    Barcelona var i trøbbel hjemme mot Valencia, men så slo Robert Lewandowski til og snudde 1-2 til 4-2.

    Polakkens måltrippel kom etter pause mot et Valencia-lag som spilte hele 2.-omgangen med ti mann.

    På to cornere stanget Lewandowski inn 2-2 og 3-2. Han toppet det hele med en utsøkt frisparkscoring på overtid.

    Hat tricket sendte spissveteranen opp i 16 mål i La Liga. Det er tre bak toppscorer Artem Dovbyk (Girona), mens Alexander Sørloth (Villarreal) og Jude Bellingham (Real Madrid) har 17.

    Fermin Lopez scoret kampens første, før Hugo Duro og Pepelu snudde for gjestene. Så ble Valencia-keeper Giorgi Mamardashvili utvist da han stoppet ballen med hendene utenfor boksen.

    Mot ti spillere fikk Lewandowski finere arbeidsforhold og snudde kampen.

    Med fem kamper igjen har Barcelona grepet om 2.-plassen. Laget er to poeng foran Catalonia-naboen Girona. Det skiller elleve poeng opp til Real Madrid på tabelltoppen. (NTB)

    Robert Lewandowski i 4-2-seieren mot Valencia
    Foto: Joan Monfort / AP
  • Vardy-dobbel ga Leicester-gull

    Jamie Vardy (37) dunket inn de to første målene da Leicester slo Preston 3-0 og ble seriemester på nivå to i engelsk fotball.

    Tittelen var i boks få dager etter at klubben rykket opp til toppdivisjonen uten å spille selv.

    Med sine 97 poeng kan ingen ta igjen Leicester på tabelltoppen i mesterskapsserien. Ligamesterskapet kom åtte år etter at blåtrøyene sensasjonelt vant Premier League.

    Som i 2015/16-sesongen har Vardy hatt viktige bidrag på veien. Mandag tok 37-åringen seg opp i 18 seriemål.

    Bak Leicester er det fortsatt spenning om den siste direkte opprykksplassen. Både Leeds og Ipswich har 90 poeng, men sistnevnte har én kamp mindre spilt.

    Lagene som ender på tredje- til sjetteplass skal spille om den siste av de tre opprykksplassene. (NTB)

    Jamie Vardy jubler for scoring mot Preston North End
    Foto: Nick Potts / AP
  • Thorsby med praktfull heading i storseier

    I sin første kamp fra start siden januar, startet Morten Thorsby Genoa-festen med et mesterlig hodestøt i 3-0-seieren over Cagliari.

    Thorsby startet sist mot Lecce 28. januar. Siden hadde det blitt fem innhopp og seks kamper på benken for nordmannen, før han mandag var tilbake i startoppstillingen mot Cagliari.

    Da tok det bare et drøyt kvarter før han steg til værs i feltet og headet ballen kontant ned i hjørnet.

    Det var sesongens andre scoring for Thorsby. Den første kom mot Roma i september i fjor.

    Et par nordiske scoringer til sørget for storseieren. Danske Morten Frendrup doblet ledelsen, før islandske Albert Gudmundsson fastsatte resultatet til 3–0.

    Genoa har allerede sikret plassen i det som er deres første sesong etter opprykket til Serie A. For to år siden rykket klubben ned etter 15 sammenhengene sesonger på toppnivå i Italia.

    Med fire serierunder igjen ligger Genoa på 12.-plass med 42 poeng. Verre er det for Cagliari på 32 poeng, kun tre poeng over nedrykksstreken.

    Morten Thorsby etter scoring mot Cagliari i Serie A
    Foto: Tano Pecoraro / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal