NRK Meny
Normal

Hardere Gent - Wevelgem enn tidligere

Det er en ny og hardere løype som møter fjorårets vinner Edvald Boasson Hagen i Gent-Wevelgem på søndag.

Edvald Boasson Hagen
Foto: VINCENT JANNINK / AFP

Ove Eriksen kommenterer
Foto: NRK

Thor Hushovd som vant i 2006 er ikke på startlista. Heller ikke Gabriel Rasch.

2010-utgaven av klassikeren Gent-Wevelgem er 260 km og inneholder
16 flamske bakker. Kemmelberget som er den mest kjente av disse klatringene, skal forseres 2 ganger.

Det var i Kemmelberget Edvald Boasson Hagen slo til i fjor og la Aleksandr Kuschynski bak seg i spurten.

Når rytterne har gjort unna Kemmelberget for andre gang er det 35 km til mål i Wevelgem. Edvald har som fjorårets vinner startnummer 1. Han er kaptein på Team Sky i dette rittet og har med seg sterke hjelperyttere, deriblant Kurt-Asle Arvesen.

Thor Hushovd og Gabriel Rasch sto på startlista lenge, men ser ut til bare å kjøre lørdag i E3 Prijs Vlaanderen. Alexander Kristoff derimot har kommet inn på startlista nå og kjører sammen med Alessandro Ballan på BMC Racing Team.

Det blir en kraftprøve på linje med Flandern Rundt. Årets tøffere utgave av Gent-Wevelgem øker rittets status. Fra å være et midtuke-ritt er det nå plassert en uke før Flandern Rundt.

Siste nytt

 • Olic tilbake for Kroatia

  Tidligere stjernespiss Ivica Olic er tilbake i Kroatias landslag. Han blir assistent for den nye landslagssjefen Zlatko Dalic. – Det er en ære å være del av Kroatias landslag igjen, denne gang i en annerledes rolle, sier Olic til forbundets nettsted.

  UEFA-CUP
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Dømt for promillekjøring

  Nord-Irlands landslagssjef Michael O'Neill er fratatt førerkortet i 16 måneder og idømt en bot på 1300 pund for promillekjøring. O'Neill ble stoppet i utkanten av Edinburgh i september. Han blåste rødt, og hadde promille på tre ganger tillatt nivå.

  VM-kvalfiseringskamp i fotball, Norge - Nord-Irland (1-0).
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
 • Siste forsøk på løysing

  Leiinga i spelarforeininga møtte spelarane seint i går kveld, truleg for å gjere eit siste forsøk på å finne ei løysing i den danske spelarkonflikten, melder Danmarks Radio.

  Klokka 12 i dag går den endelege fristen ut for Danmark til å bestemme seg for om dei skal spele VM-kvalifiseringskampen for kvinner mot Sverige fredag.

  Danmark jubler
  Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Europa League: Zenit - Rosenborg