Har tro på seier

Sjakkspiller Magnus Carlsen leder prestisjeturnering i Ukraina.

Magnus Carlsen
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Carlsen har gjort det svært bra i de første seks partiene i turneringen som har flere av verdens beste spillere med. Fire seire og to uavgjort er beholdningen før de siste fem partiene spilles. Carlsen leder med 1,5 poeng.

- Det er en veldig sterk turnering og jeg har fem av seks mulige poeng. Jeg har en ganske stor ledelse og jeg har gjort det bedre enn jeg forventet. Det må jeg nok si, sier Carlsen til NRK.

Nest best i verden

Torsdag slo Carlsen spanieren Aleksej Sjirov, noe som første til at 17-åringen spartt opp på en andreplass på verdensrankingen. Det er indiske Viswanathan Anand som innehar førsteplassen i verden.

Tidligere norgesmester Simen Agdestein er full av lovord om unggutten.

- Det han gjør i Ukraina kan bli tidenes beste sjakkprestasjon. Det er verdens beste turnering og det er rett og slett en utrolig start han har fått, sier Agdestein.

Norges sjakkstjerne Magnus Carlsen

Magnus Carlsen er nummer to i verden i sjakk.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

- Det er vel sant at det er få, om noen, som har oppnådd så gode resultater i så ung alder. Det føles selvsagt bra og er nesten litt vanskelig å forstå, sier Magnus Carlsen til NRK.

Går hardt til verks

Lørdag er det spillefri, men søndag er det hele i gang igjen. Da er det ett parti sjakk hver dag frem til torsdag.

- Hva blir taktikken videre for å vinne turneringen?

- Jeg vil prøve å holde ledelsen, men er usikker på hvilken strategi jeg skal velge. Enten vil jeg prøve å vinne flere partier, eller så vil jeg bare sikre 1. plassen.

- Hva tror du at du velger?

- Jeg pleier å se positivt på ting, så jeg blir ikke overrasket om jeg forsetter å gå hardt til verks, sier Carlsen og humrer.

Med en solid ledelse halveis ut i turneringen, er det mange som har Carlsen som favoritt til å vinne. Selv er han også positiv.

- Jeg vil ikke overdrive eller underdrive, men jeg vil si at sjansen for å vinne er langt over 50 prosent, avslutter den 17 år gamle Magnus Carlsen.

Siste nytt

 • Tre nykommere på årets hopplandslag

  Hopplandslaget utvides fra 12 til 15 utøvere. Anders Håre (20), Thea Minyan Bjørseth (16) og Eirin Kvandal (18) er nye på laget. Kvinnelandslaget blir utvidet til seks utøvere, mens ni utøvere er tatt ut til herrelandslaget. Landslaget innleder med samling på Lillehammer denne uken.

  Hopp
  Foto: Gorm Kallestad
 • Lundby mottok Raw Air-prisen

  Maren Lundby vant som kjent Raw Air sammenlagt i mars, men turneringen ble avbrutt på grunn av koronautbruddet. Nå har hun imidlertid mottatt beviset på at hun gikk til topps i den prestisjefulle hoppturneringen. Lundby vant samtidig verdenscupen sammenlagt.

  Maren Lundby
  Foto: Frode Søreide / NRK
 • RBK henter landslagsspiller

  Kristine Minde forlater storklubben Wolfsburg til fordel for Rosenborg, melder klubben på sine nettsider. Minde, som har 107 landskamper for Norge, er spilleklar for RBK fra 1. august 2020 med kontrakt ut 2022.

  Minde
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal