Nytt millionglis for kvinnefotballen: – Det gjør noe med spillernes stolthet

ULLEVAAL (NRK): Etter å ha stanget i motbakke i flere år, triller pengene inn på konto for norsk kvinnefotball. Daglig leder i Serieforeningen for kvinnefotball, Hege Jørgensen, mener de har landet avtaler verdt 100 millioner – på et halvt år.

Kapteiner i toppserien

SMIL: Toppseriekapteinene hadde flere grunner til å smile på onsdagens pressetreff. Julie Adserød (Trondheims-Ørn bak fra venstre), Ingrid Moe Wold (LSK Kvinner), Ingrid Hjelmseth (Stabæk), Elisabeth Terland (Klepp), Maria Brochman (Arna-Bjørnar) og Ingrid Spord (Sandviken).

Foto: Per Onsheim / NRK

Onsdag offentliggjorde Serieforeningen for Kvinnefotball (SKF) at de har landet nok en millionavtale. Denne gangen smilte Hege Jørgensen, daglig leder i serieforeningen, sammen med Coop. Hun mener de nå har fått inn rundt 100 millioner kroner til kvinnefotballen, noe som er med på å gå Toppserien et løft foran 2018-sesongen.

– Jeg tror det er veldig viktig å brenne for det du skal selge. Vi er nærmest produktet og har bare fokus på vårt produkt, mens fotballforbundet skal jo selge hele norsk fotball. Sånn sett tror jeg det er lettere for oss når vi kan kommentere innsatsen rundt vårt produkt.

Hege Jørgensen

NY SPONSORAVTALE: Hege Jørgensen, daglig leder i serieforeningen, er fornøyd med å ha fått på plass en ny stor sponsoravtale.

Foto: Per Onsheim / NRK

– En av de største avtalene

I slutten av september tok SKF over markedsarbeidet fra NFF. Flere hevdet at fotballforbundet kun jobbet for herrene, og serieforeningen ønsket å heve inntektene til Toppserieklubbene. Store aktører som Obos, Thon og Coop er med på laget.

– Dette er en av de største sponsoravtalene vi har fått i år. Det er både en økonomi som ligger i bunn og en del aktiveringsmidler, aktiviteter som vi skal gjennomføre sammen med Coop, sier Jørgensen.

Da hun signerte den første avtalen mente hun at Obos endelig så kvinnefotballens kommersielle verdi. Erik Loe, kommersiell direktør i NFF, mener tallene ikke kan sammenlignes med tidligere år.

– Det er helt umulig, det de selger er noe helt annet det vi solgte. Vi hadde ansvaret for å få en hovedpartner til Toppserien og ikke i det omfanget som de kan selge nå, sier Loe til NRK.

Erik Loe

NFF-DIREKTØR: Erik Loe, her avbildet fra en annen anledning.

Foto: Svein Olsson, NRK

– Kommer til å vokse

Loe mener EM i Nederland i fjor sommer har vært avgjørende.

– Da skjedde det noe med diskusjonen. Da var det noen som steg frem i banen og tok ansvar. Det er ikke til å stikke under en stol at arbeidet som har blitt gjort og resultatene som er oppnådd er veldig gode, sier Loe.

Jørgensen tror debattene rundt kvinnefotballen har vært en oppvekker for mange.

– Nå har vi fått på plass ganske store kommersielle aktører. De gjør jo ikke dette bare for å være grei. De gjør det også for at de ser at det er et kommersielt potensial. Det er kvinnesiden som kommer til å vokse i norsk og internasjonal fotball, sier Jørgensen.

– Hva betyr dette for framtiden?

– Det betyr vanvittig mye. Det gjør noe med spillernes stolthet, og det unner jeg dem. Og så vil vi jo ha en helt annen mulighet til å utvikle produktet videre.

Julie Adserød, Ingrid Moe Wold, Ingrid Hjelmseth, Siiri Välimaa, Ina Gausdal, Sherida Spitse, Foran

KAPTEINENE: Her er kapteinene i eliteserien, avbildet på onsdagens kick off. Bak fra venstre: Julie Adserød, Ingrid Moe Wold, Ingrid Hjelmseth, Siiri Välimaa, Ina Gausdal og Sherida Spitse, Foran fra venstre: Elisabeth Terland, Maria Brochman, Ingrid Spord, Andreia Rosa de Andrade, Joanna Bækkelund og Kirvil Schau Odden.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Siste nytt

 • Stort heimetap for Larvik

  Larvik tapte 25-33 for danske Odense i gruppespelet i meisterligaen. Ved pause stod det 13-16. Larvik har to poeng på tre kampar, og møter Odense igjen 4. november.

  Emilie Christensen scora 6 mål for Larvik.

  Larvik - Odense
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
 • Halep årets tennisspiller

  Simona Halep ble fredag hedret som årets kvinnelige tennisspiller. Det skjedde under gruppetrekningen for

  WTA-mesterskapet, der hun ikke deltar.

  Halep har vært verdensener siden slutten av februar og kommer til å beholde førsteplassen resten av året.

  2018 US Open - Day 1
  Foto: Elsa / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal