Hopp til innhold

Har firet på krava for Northug tre ganger – nå er det slutt

Norges skiforbund kommer ikke til å gi Petter Northug utsatt frist for å signere avtalen som må på plass for at skistjernen skal få gå VM.

Petter Northug

Norges skiforbund vil ikke lenger fire på krava for Petter Northug, som her er fotografert etter rettssaken tidligere i høst. Forbundet krever at han signerer representasjonsavtalen i dag.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Stein Opsal

Generalsekretær Stein Opsal i Norges skiforbund mener Team Northug hele tiden vil innskrenke perioden Northug må representere landslaget.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

– Fristen står, og det er en frist partene har kjent siden 1. april. Vi ser ingen grunn til at den skal forlenges, sier generalsekretær Stein Opsal til NRK.

Klokken 23.59 i kveld utløper fristen for at Petter Northug må signere landslagsavtalen med Norges skiforbund.

Uten en slik avtale, som binder Northug til skiforbundet gjennom vinteren, vil han ikke få gå verken verdenscup, Tour de Ski eller VM i Falun.

Har gitt etter

Fredag virket det som om partene sto langt fra hverandre, og det utviklet seg til en ordkrig i mediene.

Likevel er Opsal tydelig på at det ikke er grunnlag for at partene skal snakke sammen i dag. Det er heller ikke grunnlag for at skistyret skal på banen igjen for eventuelt å godkjenne en revidert avtale, mener generalsekretæren.

I stedet er Opsal krystallklar på at det nå er slutt på at skiforbundet skal jenke seg etter Northugs krav. Det har de nemlig gjort tre ganger allerede, etter egen oppfatning.

  • Opprinnelig krevde skistyret at Petter Northug skulle være en del av landslaget gjennom hele sommerhalvåret. Dette kravet frafalt de allerede i april da de aksepterte at Northug kunne være en del av landslaget kun i perioden 1. november til 1. mai.
  • Da skistyret diskuterte saken på nytt i september, aksepterte de at Northug ikke behøvde å være en del av landslaget fra 1. november, men først 24. november.
  • I det samme vedtaket endret de sluttdatoen for avtalen. 1. mai ble innskrenket til 15. april.

På tross av dette, er det sluttdatoen som nå er stridens kjerne. Teamet rundt Petter Northug ønsker ikke at skistjernen skal måtte representere landslaget etter at verdenscupsesongen er avsluttet 15. mars, altså en måned tidligere enn det skistyret krever.

– Team Northug har hele tiden prøvd å minimere denne perioden. Det er ikke noe adgang til ytterligere å gjøre endringer til for eksempel 1. april nå, sier Opsal.

Fristen er absolutt

Generalsekretæren er ikke villig til å vurdere muligheten for å komme til enighet etter i dag.

– Hvis Northug signerer i morgen, vil dere da virkelig si at han da ikke får være med i VM?

– Fristen er i dag. Vi forventer et ja eller nei i løpet av dagen, sier Opsal.

Coop-direktør Svein Fanebust sier til NRK at han fortsatt håper partene finner en løsning.

– Det er Petter sitt valg om han vil signere eller ikke, sier han.

VG har snakket med aviskommentatorer som likevel tror det vil være mulig å komme til enighet på overtid.

PS: Petter Northug har vært taus i mediene etter at han i et kort intervju med NRK 2. oktober sa rett ut at «Jeg skal til Falun». Fredag avbrøt han høydeoppholdet i Val Senales en uke tidligere enn planlagt på grunn av sykdom. Han er nå tilbake i Norge, og må sammen med sine nærmeste støttespillere bestemme seg.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal