NRK Meny
Normal

Thoresen har aldri vært i et tøffere VM

Norge har bare spilt to kamper i årets ishockey-VM, men Patrick Thoresen er sikker i sin sak: Dette er hans tøffeste VM noensinne.

Patrick Thoresen

Norge og Patrick Thoresen fikk det tøft i andre VM-kamp mot Danmark, og allerede etter to kamper ser KHL-proffen hvor tøft det blir å kjempe Norge til kvartfinale.

Foto: ARND WIEGMANN / Reuters

Sveits - Canada

Sveits kunne juble for seier etter straffeslag mot én av gruppefavorittene, Canada. Sveits' resultater har satt press på flere av lagene i gruppe, Norge inkludert.

Roy Johansen

Landslagstrener Roy Johansen sier Canada spiller bedre etter hvert som turneringen går fremover, men at Norge skal gi det de klarer i tirsdagens kamp.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix
Ole-Kristian Tollefsen

Ole-Kristian Tollefsen føler seg bra etter smellen mot Danmark, men må likevel stå over kampen mot Canada på grunn av suspensjon. Han tror Norge skal klare seg bra likevel.

Foto: CLAUDIO BRESCIANI / NTB scanpix

– Det er utrolig tøft å nå en kvartfinale. Det ser vi allerede etter to kamper, sier Patrick Thoresen til NRK.no.

– Er dette ditt tøffeste VM?

– Ja, absolutt. Nå har Sveits satt press på hele gruppa. De har tatt fem poeng mot de tøffeste nasjonene, sa Patrick Thoresen til NRK mandag ettermiddag.

Senere på kvelden møtte Sveits Tsjekkia og tok sin tredje skalp i VM ved å vinne 5-2.

– Bør vise respekt for oss

Norge står med seks poeng av seks mulige etter sine to første kamper i ishockey-VM. Målet er kvartfinale.

På forhånd var det antatt av Sveits var laget Norge måtte kjempe mot om fjerdeplassen i gruppa. Der Norge har møtt de to antatt svakeste nasjonene i pulja, har Sveits møtt de tre antatt sterkeste. De har vunnet alle og sanket åtte poeng.

Det er resultater som setter press på Norge.

Vi må stjele poeng mot toppnasjonene, vi også. Så får vi telle opp til slutt. Så langt har vi levert etter oppskriften, sier Thoresen.

KHL-proffen er ikke i tvil om at Norge kan ta med seg viktige poeng fra tirsdagens møte med Canada.

– Jeg synes vi har spilt bra mot toppnasjoner i flere år og har vært nære ved å ta skalpen på dem.

Vi har også vunnet mot mange av dem, påpeker han.

– De bør helt klart vise respekt for oss. Det har vi fortjent.

Ikke uovervinnelige

Landslagstrener Roy Johansen er overbevist om at Norge kan stå med flere poeng enn de seks de allerede har når kampen mot Canada er unnagjort.

– De er absolutt ikke uovervinnelige. Vi har vært nære tidligere, men de har et veldig bra mannskap på papiret. Så får vi se hva de får ut av laget. De pleier å spille bedre etter hvert som turneringen går fremover. Det blir en vanskelig kamp, men vi skal gjøre det vi klarer, sier Johansen til NRK.

Norge må klare seg uten utestengte Ole-Kristian Tollefsen og Marius Holtet i kampen. Landslagstrener skulle helst sett at de var med i kamptroppen, men velger å se på den positive siden av det.

– Det er ikke bra, men samtidig får andre spillere mer istid og vist seg frem, sier Johansen.

Tollefsen: – Kjipt

Utestengte Tollefsen er ved godt mot etter smellen i kampen mot Danmark, men synes det er «utrolig» kjedelig å gå glipp Canada-kampen.

– Man har ikke lyst å skade laget på denne måten, spesielt ikke når man er kaptein. Da skal man vise seg som et godt eksempel, sier Tollefsen til NRK.

Men han er sikker på at Norge leverer bra uten ham som kaptein på banen.

– Man setter laget først. Drar man på seg sånne ting er det kjedelig. Men jeg tror gutta kommer til å levere bra. Det tviler jeg ikke på, sier han.

Norge møter Canada tirsdag kveld kl 20.15.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM feltritt: Terreng
EM feltritt: Terreng
Terreng
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
Eliteserien: Lillestrøm - Vålerenga
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Lillestrøm - Vålerenga
Toppidrettsveka