Hopp til innhold

Thoresen har aldri vært i et tøffere VM

Norge har bare spilt to kamper i årets ishockey-VM, men Patrick Thoresen er sikker i sin sak: Dette er hans tøffeste VM noensinne.

Patrick Thoresen

Norge og Patrick Thoresen fikk det tøft i andre VM-kamp mot Danmark, og allerede etter to kamper ser KHL-proffen hvor tøft det blir å kjempe Norge til kvartfinale.

Foto: ARND WIEGMANN / Reuters

Sveits - Canada

Sveits kunne juble for seier etter straffeslag mot én av gruppefavorittene, Canada. Sveits' resultater har satt press på flere av lagene i gruppe, Norge inkludert.

Roy Johansen

Landslagstrener Roy Johansen sier Canada spiller bedre etter hvert som turneringen går fremover, men at Norge skal gi det de klarer i tirsdagens kamp.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix
Ole-Kristian Tollefsen

Ole-Kristian Tollefsen føler seg bra etter smellen mot Danmark, men må likevel stå over kampen mot Canada på grunn av suspensjon. Han tror Norge skal klare seg bra likevel.

Foto: CLAUDIO BRESCIANI / NTB scanpix

– Det er utrolig tøft å nå en kvartfinale. Det ser vi allerede etter to kamper, sier Patrick Thoresen til NRK.no.

– Er dette ditt tøffeste VM?

– Ja, absolutt. Nå har Sveits satt press på hele gruppa. De har tatt fem poeng mot de tøffeste nasjonene, sa Patrick Thoresen til NRK mandag ettermiddag.

Senere på kvelden møtte Sveits Tsjekkia og tok sin tredje skalp i VM ved å vinne 5-2.

– Bør vise respekt for oss

Norge står med seks poeng av seks mulige etter sine to første kamper i ishockey-VM. Målet er kvartfinale.

På forhånd var det antatt av Sveits var laget Norge måtte kjempe mot om fjerdeplassen i gruppa. Der Norge har møtt de to antatt svakeste nasjonene i pulja, har Sveits møtt de tre antatt sterkeste. De har vunnet alle og sanket åtte poeng.

Det er resultater som setter press på Norge.

Vi må stjele poeng mot toppnasjonene, vi også. Så får vi telle opp til slutt. Så langt har vi levert etter oppskriften, sier Thoresen.

KHL-proffen er ikke i tvil om at Norge kan ta med seg viktige poeng fra tirsdagens møte med Canada.

– Jeg synes vi har spilt bra mot toppnasjoner i flere år og har vært nære ved å ta skalpen på dem.

Vi har også vunnet mot mange av dem, påpeker han.

– De bør helt klart vise respekt for oss. Det har vi fortjent.

Ikke uovervinnelige

Landslagstrener Roy Johansen er overbevist om at Norge kan stå med flere poeng enn de seks de allerede har når kampen mot Canada er unnagjort.

– De er absolutt ikke uovervinnelige. Vi har vært nære tidligere, men de har et veldig bra mannskap på papiret. Så får vi se hva de får ut av laget. De pleier å spille bedre etter hvert som turneringen går fremover. Det blir en vanskelig kamp, men vi skal gjøre det vi klarer, sier Johansen til NRK.

Norge må klare seg uten utestengte Ole-Kristian Tollefsen og Marius Holtet i kampen. Landslagstrener skulle helst sett at de var med i kamptroppen, men velger å se på den positive siden av det.

– Det er ikke bra, men samtidig får andre spillere mer istid og vist seg frem, sier Johansen.

Tollefsen: – Kjipt

Utestengte Tollefsen er ved godt mot etter smellen i kampen mot Danmark, men synes det er «utrolig» kjedelig å gå glipp Canada-kampen.

– Man har ikke lyst å skade laget på denne måten, spesielt ikke når man er kaptein. Da skal man vise seg som et godt eksempel, sier Tollefsen til NRK.

Men han er sikker på at Norge leverer bra uten ham som kaptein på banen.

– Man setter laget først. Drar man på seg sånne ting er det kjedelig. Men jeg tror gutta kommer til å levere bra. Det tviler jeg ikke på, sier han.

Norge møter Canada tirsdag kveld kl 20.15.

Siste nytt

  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB
  • Skaslien og Nedregotten tapte nervepirrende VM-semifinale

    Curlingparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten kom til kort i VM-semifinalen fredag, etter en semifinale hvor det bølget frem og tilbake og ikke ble avgjort før siste stein.

    I kampen mot Estland fikk Norge et tidlig overtak og ledet 4-2 etter fire omganger. Estland slo tilbake og tok tre poeng i den femte omgangen, men Norge fikk igjen overtaket etter å ha tatt to poeng i den sjette omgangen.

    Med ledelse 6-5 hadde Norge en viss kontroll før de siste to omgangene, men to poeng til Estland sørget for full spenning inn i den siste ordinære omgangen.

    Norge trengte der ett poeng for å skaffe en ekstraomgang og to poeng for å vinne, hvor Norge hadde den siste steinen.

    Estland fikk plassert sin siste stein midt i boet og da klarte ikke det norske paret å svare. Dermed ble det ett estisk poeng og 8-6 til Estland totalt.

    Skaslien og Nedregotten tok sølv i VM tilbake i 2021. Sølv ble det også i OL i 2022. Lørdag blir det VM-bronsefinale mot Sveits.

    Nedregotten Skaslien
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal