NRK Meny
Normal

Hansen dropper Sjöberg-søksmål

BISLETT (NRK): Svein-Arne Hansen mener Patrik Sjöberg har trukket beskyldningene om at Hansen skal ha betalt rene utøvere for å avlegge dopingprøver.

Svein-Arne Hansen

NEKTER FORTSATT: Svein-Arne Hansen hevder han ikke kjenner til at utøvere skal ha fått betalt for å avlegge dopingprøver. Patrik Sjöberg mener Hansen ikke snakker sant.

Foto: Michael Kooren / Reuters

– Jeg skjønner ikke hvor han har tatt det fra for jeg har aldri hørt om det, sier den europeisk friidrettspresidenten Svein-Arne Hansen til NRK.

Han snakker om beskyldningene den tidligere svenske høydehopperen Patrik Sjöberg kom med 4. mai i år.

I et intervju med Sveriges Radio beskyldte han Hansen for å ha forsøkt å skjule doping da han arrangerte Bislett Games på 1980-tallet.

– Svein-Arne Hansen har tatt på seg den hederlige frakken nå, men tidligere fikk vi, som han visste ikke var dopet, betalt for å gjennomføre dopingtester, sa Sjöberg da.

Hansen benektet alt og truet med å saksøke Sjöberg for angrepet på hans person.

Men nå har Hansen altså ombestemt seg.

– Han trakk det (uttalelsene) tilbake dagen etter, sier Hansen og legger til:

– Så den saken er nå lagt død fra oss.

– Jeg sa ikke helt det

Hansen sikter til uttalelsene den tidligere høydehopperen kom med til Aftonbladet 5. mai.

Den svenske avisen spurte:

– Står du fortsatt inne for det du sa i Radiosporten om at du fikk betalt av Hansen for å avlegge dopingtester?

– Jeg sa ikke helt det. Det jeg sa er at en person som Svein-Arne Hansen, som har vært stevnesjef ... Det er ingen hemmelighet hvordan det fungerte på 80-tallet. Om han nå sier at han ikke har sagt det eller gjort den avtalen med meg, kanskje han kan si så, men jeg kan si at det skjedde veldig ofte når man konkurrerte i Europa.

Sjöberg modererte seg altså ved å si at han ikke fikk betalt direkte av Hansen.

Derfor blir det ikke noe søksmål fra den mektige nordmannen i friidrettsmiljøet.

Benekter fortsatt kjennskap

Men Sjöberg påstår fortsatt hardnakket at Hansen må ha visst om det som skjedde. Dét benekter nordmannen.

– Jeg har også snakket med mine kolleger, jeg har tross alt vært i bransjen i mange år, og det er ingen som har hørt at vi har tatt betalt for dopingtester, sier Hansen som torsdag er til stede på Bislett Games i rollen som president i Det europeiske friidrettsforbundet (EAA).

Siste nytt

 • Koepka vant US Open

  Amerikanske Brooks Koepka ble søndag den sjuende spilleren til å vinne golfturneringen US Open to år på rad. Koepka slo britiske Tommy Fleetwood med ett slag. Amerikaneren avsluttet med en 68-runde. Amerikanske Dustin Johnson tok 3.-plassen.

 • Topptrioen vann i 1. div.

  Alle fire topplaga vann i 1. divisjon søndag, og AaFK leier med fire poeng på Sogndal og Mjøndalen. I botnen passerte Florø Strømmen.

  Resultat: HamKam - Sogndal 1-3, Florø - Jerv 3-2, Levanger - Mjøndalen 0-4, Notodden - Kongsvinger 1-2, Sandnes Ulf - Aalesund 1-2, Strømmen - Tromsdalen 1-3, Åsane - Ull/Kisa 1-5.

 • Svenskene beskyldt for spionasje

  En svensk trener ble kastet ut av stadion da han fulgte Sør-Korea under deres VM-treningsleir i Østerrike. Nå beskyldes Sverige for urent spill og spionasje.

  Den svenske landslagssjefen Janne Andersson sier at en i trenerapparatet skulle følge sørkoreanernes trening, men at han ikke var klar over at treningen var lukket.

  – Treneren forlot stadion da han ble bedt om å gå, men fulgte treningen fra litt lenger distanse, sier svensken, ifølge AP.

  Janne Andersson
  Foto: Dimitar Dilkoff / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Sverige - Sør-Korea
FIFA Fotball-VM 2018: Sverige - Sør-Korea
Sport i dag