Normal

– Tar for gitt at Lars skal til OL

Etter seieren i Hochfilzen, mener Halvard Hanevold det blir tilnærmet umulig å komme utenom Lars Berger på sprintlaget i Sotsji.

Austria Biathlon World Cup Lars Berger

Lars Berger kunne heve hendene i triumf for sjuende gang i verdenscupen.

Foto: Kerstin Joensson / Ap

– Jeg tror ikke noen tør å ikke se hva Lars kan få til på en OL-sprint. Så jeg tar det vel nesten for gitt at han nå må gå den, med de tøffe løypene som er der. Med mindre han viser helt forferdelig form utover, så føler jeg Lars har vist at han er en som kan vinne, sier Halvard Hanevold til NRK.no.

Via TV-skjermen så Hanevold sin gamle lagkamerat og gode venn Lars Berger gjøre alle dystre spådommer til skamme fredag ettermiddag.

Berger ble vraket fra landslaget etter forrige sesong, og svarte med å gå rett til topps da han fikk sjansen i verdenscupen.

– Betyr alt for Lars

Til tross for to bom på stående skyting, tok 34-åringen fra Lesja sin sjuende verdenscupseier – i Hochfilzen, der han også tok sin aller første seier 11. desember for ti år siden.

– Hva tror du dette betyr for Berger?

– Det betyr jo alt for Lars, vi hørte jo nettopp intervjuet på TV. Han er kjempefornøyd, og så er han veldig ydmyk i forhold til at han følte han hadde gode forhold. Men jeg synes kanskje han er litt for forsiktig der, for han gikk et fantastisk langrenn, og det var det som var hovedgreia, sier Hanevold.

Hanevold, som la opp etter Vancouver-OL i 2010, innrømmer at det er spesielt å se Berger lykkes på denne måten.

Halvard Hanevold

NRKs skiskytterekspert Halvard Hanevold mener Lars Berger er inne på det norske OL-laget etter fredagens seier.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Var skeptisk

– Jeg og Lars hang mye sammen på landslaget, så det gleder meg litt ekstra når Lars lykkes – særlig når han nå har slitt litt de siste årene, sier Hanevold.

– Hadde du trodd han skulle klare å komme tilbake på denne måten?

– Jeg hadde jo håpet på det, men jeg var vel litt skeptisk til det.

– Hvorfor?

– Det kan være tøft å satse på egen hånd når man blir stående utenfor landslaget. Men kanskje var det det han trengte for å gjøre en hundre prosent jobb. Det virker jo sånn nå, så får vi håpe at det fortsetter utover sesongen inn mot OL.

Kan ta gull med bom

– Er du overrasket over at man kan vinne en sprint med to bom?

– Nei, med Lars i toppform og bra forhold i Hochfilzen, er det ingenting som overrasker meg. Men jeg er veldig gledelig overrasket over at han klarer å gå så bra selv nå i 2013.

– Kan man bli olympisk mester med to bom?

– Ja, Lars vant verdenscup i dag, og det er de samme folka som går i OL, så det kan man. Og løypene i OL er kanontøffe. De passer kanskje ikke Lars like bra som løypene i Hochfilzen, for det er flere bratte bakker, mens Lars er bedre i flatere teknikk. Så jeg er usikker på om han kan vinne i Sotsji i to bom, men han kan i hvert fall vinne med én, fastslår Hanevold.

Bjørndalen på pallen

Og at Berger nå får en ny OL-sjanse, tar han altså for gitt etter fredagen seier.

– Som det ser ut på de norske laget nå, så ligger jo unggutta litt etter, de er ikke så åpenbare medaljekandidater. Så hvis det fortsetter sånn, er Lars en opplagt kandidat til å gå sprinten og faktisk være medaljekandidat i OL, sier Halvard Hanevold.

Martin Forurcade ble nummer to i fredagens sprint, mens Ole Einar Bjørndalen gikk inn til en meget oppløftende tredjeplass.

Siste nytt

 • Mjøndalen vant toppkampen

  Tony Brochmann og Quint Jansen scoret da Mjøndalen slo Aalesund 2-0 i toppkampen i 1. divisjon. Aalesund, Mjøndalen og Viking står dermed alle med 49 poeng i opprykkskampen. To lag rykker rett opp i eliteserien.

  Mjøndalen
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Jarstein skadet, Hertha tapte

  Hertha Berlin måtte tåle sitt første serietap for sesongen da Werder Bremen vant 3-1 i tirsdagens toppkamp i Bundesliga. Hertha-keeper Rune Almenning Jarstein måtte byttes ut i pausen etter at han fikk en støtskade i låret, melder NTB.

  A-landslag fotball menn 2018 Nations Leauge Bulgaria-Norge
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • RBK-stevning sendt til retten

  Rosenborg Ballklub skal nå offisielt være stevnet for retten, ifølge advokaten til Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun: – Begge stevningene er nå sendt til retten, bekrefter Andreas Messelt Ekker overfor NRK. Organisasjonssjef i RBK, Trond Alstad, sier de ikke har mottatt stevningen. Utover det vil verken han eller styreleder Ivar Koteng kommentere saken.

Sendeplan

Kl. Program Kanal