– Handler om marginer, ikke psykologi

Magne Hoseth mener Molde har et psykisk overtak på RBK, men Kåre Ingebrigtsen mener det kun handler om små marginer.

Hoftun, Ingebrigtsen og Hansen

RBK-trenerne Kåre Ingebrigtsen (midten) og Erik Hoftun (t.v.) i samtale med Bjørn Hansen under lørdagens trening.

Foto: Jon Arne Hoff Johansen

RBK-trening

Det var god stemning på den siste RBK-treningen før søndagens kamp mot Molde. Her er det Alexander Søderlund (t.v.) i duell med Per Verner Rønning og Micke Dorsin.

Foto: Jon Arne Hoff Johansen

Rosenborg har ikke slått Molde siden juli 2012. Fem oppgjør i serie og cup, har endt med Molde seier i fire av tilfellene og en uavgjort.

– Da er det iallfall på tide med seier, sier den nye RBK-treneren Kåre Ingebrigtsen.

Rosenborg drar til Aker Stadion med selvtillit igjen etter seier 3–1 borte over Sligo Rovers i kvalifiseringen til Europa League.

– Vi har vel et litt psykisk overtak som Rosenborg hadde på sine ti år. De visste omtrent uansett hva vi gjorde så kom de til å slå oss. Det er kanskje det overtaket vi har på Rosenborg nå, sier Magne Hoseth til Romsdals Budstikke.

– Vi vet at vi kan slå dem, vi vet vi er sterke, og at vi kommer til å vinne, sier Hoseth.

– Molde tror kanskje de har et psykisk overtak. RBK vant alle kampene i 10 år. Nå har Molde vunnet noen ganger, men dette er ikke psykisk overtak, sier Ingebrigtsen.

– Når Molde og Rosenborg møtes handler det om små marginer. Molde har i det siste vært flinkest til å bikke marginene i sin favør. Nå får vi gjøre det motsatte denne gangen, sier RBK-treneren.

– Umulig uten seier

Hvis dere taper, er dere da sjanseløse i kampen om seriegullet?

– Det er vanskelig allerede nå, med tap er det bortimot umulig. Men dette er ikke vårt fokus. Vi skal dra til Molde for å vinne, så får vi telle opp etterpå. Vi har stor tro på at vi er nærmere Molde etter kampen søndag, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

Kjernen

200 tilskuere fra Kjernen fulgte den siste treningen før kveldens storkamp

Foto: Jon Arne Hoff Johansen

Siste nytt

 • God førsterunde av Ventura

  Kristoffer Ventura avsluttet den første dagen av PGA-turneringen Travelers Championship sterkt. Han er ett slag under par etter de 18 første hullene.

  Det holder til en oppløftende 45.-plass for Ventura, som har slitt den siste tiden på PGA-touren.

  Zurich Classic Golf
  Foto: Gerald Herbert / AP
 • Maanum klar for engelsk klubb

  Frida Leonhardsen Maanum (21) forlater svenske Linköping. Det bekrefter hun selv overfor svenske SVT. Hun forteller at hun har fått et tilbud fra England som hun ikke kunne takke nei til

  – De har en bra utvikling i ligaen, og det er noe jeg vil være med på. Det føles som det er en liga der jeg kan utvikles med mange gode spillere, sier Maanum.

  Hun vil ikke avsløre hvilken klubb det er snakk om, men det blir kjent ganske snart.

  Den norske landslagsspilleren har også en fortid i Lyn og Stabæk.

  Fotball kvinner, privatlandskamp: Sverige - Norge (1-0)
  Foto: Annika Byrde/ntb / NTB
 • VIF tok seieren i sluttminuttene

  Vålerenga og Stabæk hadde begge gått tre kamper uten seier før dagens kamp på Nadderud. Men Christian Borchgrevink ville gjøre noe med det.

  Han headet inn 1-0 for Vålerenga med fem minutter igjen av kampen. Han vant hodeduellen mot Stabæks reservekeeper Jonas Brauti.

  Reservekeeperen måtte nemlig inn etter 50 minutter spilt da Marcus Sandberg fikk rødt kort. Sandberg var på bærtur og for å unngå baklengs valgte han å bruke hendene utenfor sekstenmeteren. Dermed valgte dommeren å utvise ham.

  Seedy Jatta skulle til slutt punktere kampen og sette 2-0 for VIF etter strålende forarbeid av Osame Sahraoui.

  Med dagens VIF-seier klatrer Dag-Eilev Fagermos menn opp på tredjeplass i Eliteserien. Det er verdt å nevne at flere lag bak dem har kamper til gode.

  Eliteserien fotball 2021: Stabæk - Vålerenga
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal