– Handler om marginer, ikke psykologi

Magne Hoseth mener Molde har et psykisk overtak på RBK, men Kåre Ingebrigtsen mener det kun handler om små marginer.

Hoftun, Ingebrigtsen og Hansen

RBK-trenerne Kåre Ingebrigtsen (midten) og Erik Hoftun (t.v.) i samtale med Bjørn Hansen under lørdagens trening.

Foto: Jon Arne Hoff Johansen

RBK-trening

Det var god stemning på den siste RBK-treningen før søndagens kamp mot Molde. Her er det Alexander Søderlund (t.v.) i duell med Per Verner Rønning og Micke Dorsin.

Foto: Jon Arne Hoff Johansen

Rosenborg har ikke slått Molde siden juli 2012. Fem oppgjør i serie og cup, har endt med Molde seier i fire av tilfellene og en uavgjort.

– Da er det iallfall på tide med seier, sier den nye RBK-treneren Kåre Ingebrigtsen.

Rosenborg drar til Aker Stadion med selvtillit igjen etter seier 3–1 borte over Sligo Rovers i kvalifiseringen til Europa League.

– Vi har vel et litt psykisk overtak som Rosenborg hadde på sine ti år. De visste omtrent uansett hva vi gjorde så kom de til å slå oss. Det er kanskje det overtaket vi har på Rosenborg nå, sier Magne Hoseth til Romsdals Budstikke.

– Vi vet at vi kan slå dem, vi vet vi er sterke, og at vi kommer til å vinne, sier Hoseth.

– Molde tror kanskje de har et psykisk overtak. RBK vant alle kampene i 10 år. Nå har Molde vunnet noen ganger, men dette er ikke psykisk overtak, sier Ingebrigtsen.

– Når Molde og Rosenborg møtes handler det om små marginer. Molde har i det siste vært flinkest til å bikke marginene i sin favør. Nå får vi gjøre det motsatte denne gangen, sier RBK-treneren.

– Umulig uten seier

Hvis dere taper, er dere da sjanseløse i kampen om seriegullet?

– Det er vanskelig allerede nå, med tap er det bortimot umulig. Men dette er ikke vårt fokus. Vi skal dra til Molde for å vinne, så får vi telle opp etterpå. Vi har stor tro på at vi er nærmere Molde etter kampen søndag, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

Kjernen

200 tilskuere fra Kjernen fulgte den siste treningen før kveldens storkamp

Foto: Jon Arne Hoff Johansen

Siste nytt

 • Sverige til kvartfinale i fotball

  Sverige er klar for kvartfinale i kvinnenes OL-turnering etter 4-2-seieren over Australia. Svenskene fulgte opp 3-0-seieren mot USA i åpningskampen med å sende Australia og Sam Kerr av banen med et 2-4-tap.

  Hovedoppgaven for det svenske laget var å stoppe den australske Chelsea-stjernen Kerr. Det lykkes de ikke med, for Kerr scoret to mål, men takket være Fridolina Rolfö og målvakten Hedvig Lindahl ble det likevel seier og avansement.

  Tokyo Olympics Soccer
  Foto: Martin Mejia / AP
 • Ingen finale for Christiansen

  Henrik Christiansen stilte som eneste nordmann i 400 meter frisvømming, men han klarte ikke å hevde seg. Det ble ingen finale på nordmannen.

  Han har både EM- og VM-sølv på øvelsen, og det var derfor håp om at han skulle ta seg videre fra forsøksheatet.

  Han endte imidlertid på tiden 3.48,88, og det holdt altså ikke til finale for nordmannen. Tiden hans var to og et halvt sekund bak hans norske rekord.

  – Jeg kjenner at det ikke stemmer helt, men samtidig har jeg vært borti dette før. Det behøver ikke å være negativt med tanke på 800 og 1500 meter, sier han til NRK.

  – Men jeg kjenner at teknikken blir litt masete, påpeker han.

  Det var for øvrig sveitsiske Antonio Djakovic som vant heatet Christiansen deltok i. Christiansen var 3,06 sekunder bak heatvinneren. Han endte som nummer 21 av de 36 deltakerne.

  OL-debutanten Andre Klippenberg Grindheim satset friskt og svømte inn på tiden 1.00.86 på 100 meter bryst lørdag. Det holdt likevel kun til en 5.-plass i sitt heat og en 35.-plass totalt. Han var sjanseløs i kampen om avansement.

  Hungary European Swimming Championships
  Foto: Petr David Josek / AP
 • Solskjær forlenger

  Ole Gunnar Solskjær blir etter planen i Manchester United frem til 2024 etter at han forlenget kontrakten. Han har også en klausul som gjør at han kan forlenge ett ytterligere år. Det bekrefter klubben selv på sine nettsider.

  Han skal snart gyve løs på en ny sesong og jakter på sitt første trofé med klubben.

  – Alle vet hvilke følelser jeg har for denne klubben, og jeg er strålende fornøyd med å signere en ny kontrakt, sier Solskjær på klubbens nettsider.

  Han hadde i utgangspunktet ett år igjen av kontrakten sin.

  Nordmannen tok over klubben i desember 2018, først på midlertidig basis. Våren 2019 ble han ansatt på permanent basis.

  Pre Season Friendly - Derby County v Manchester United
  Foto: Craig Brough / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal