Hopp til innhold

Håndballjentenes hockeykompis: – Kos dere i «lekegrinda» mi

GÖTEBORG (NRK): Frölundas Mats Rosseli Olsen bytter ut isen med tribunen i Scandinavium i kveld for å heie på sine tre gamle klassevenninner.

EM håndball kvinner i Sverige. Helsingborg Arena.

I GÖTEBORG: Stine Bredal Oftedal (fra venstre), Amanda Kurtovic og Nora Mørk låner kompisen Mats Rosseli Olsens hjemmebane i kveld.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Jeg hørte det var solgt rundt 8.000 billetter. Da blir det bra trøkk der inne med mye nordmenn, sier Rosseli Olsen til NRK.

Hockeylandslagsspilleren er inne i sin femte sesong hos Frölunda i Göteborg - byen der de norske håndballjentene torsdag sjekket inn for å lade opp til semifinalen mot Frankrike.

Den spilles i svære Scandinavium like ved Liseberg i utkanten av bykjernen. Det er hit Olsens Frölunda lokker opp mot 10.000 tilskuere på serielederens hjemmekamper i SHL.

– Når kan de kose seg i «lekegrinda» mi da, sier Oslo-gutten og ler.

I samme klasse

25-åringen gikk tre år i samme klasse som Nora Mørk, Amanda Kurtovic og Stine Bredal Oftedal på Wangs toppidrettsgymnas i hovedstaden.

– Det er ikke sånn at vi er bestevenner eller snakker sammen hele tiden, men vi holder kontakten. Jeg kjenner dem ganske godt, og møter dem innimellom på Olympiatoppen og slikt, forteller Rosseli Olsen.

'

mats rosseli olsen

KJENNER JENTENE: Mats Rosseli Olsen etter en landskamp under VM i Russland i 2016.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Den tidligere Furuset- og Vålerenga-spileren «meldte» litt med Kurtovic tidligere denne uken og fikk beskjed om at håndballjentene kom til å flytte til Göteborg for finalehelgen.

– Jeg vet ikke om jeg får til å møte dem mens de er her. Nå er det semifinale i kveld og ny kamp søndag, så de har nok lite tid. Jeg vet selv at på disse fridagene mellom kampene har man mest lyst til bare å slappe av, sier Oslo-gutten som forrige sesong vant både SM-gull og Champions Hockey League med Frölunda.

Bare én Amanda?

– Skjønte du tidlig at disse jentene kom til å bli så gode?

– De var bra, og det var tidlig snakk om dem, men at de skulle bli dominerende var vanskelig å spå. Men det er veldig kult. Jeg unner dem det. De var veldig seriøse og ville virkelig oppnå noe, svarer Rosseli Olsen.

– Hvordan var de på skolen?

– Ganske flinke der og. Hvert fall Stine, men jeg regner med de andre var det også. Jentene pleier å være det. De var hvert fall bedre enn meg...

– Fortell én morsom historie om en av jentene fra skoletiden?

– Nå kommer Amanda til å bli sur på meg, men det var en gang det var opprop i klassen. På vei ut døren for å trene ble hun ropt opp og svarte «ja, det fins bare én Amanda». Hun mente det sikkert godt, men det hørtes litt tvilsomt ut... Vi lo godt av det!

Thorir Hergeirsson etter Tsjekkia-kampen

Siste nytt

  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP
  • Rashford ut mot netthetsen: – Nok er nok

    Manchester United-angriperen Marcus Rashford (26) har sett seg lei av behandlingen han får i sosiale medier.

    I et svar på en støttemelding på X skriver Rashford at «mobbingen har pågått i månedsvis».

    – Nok er nok, avslutter han med.

    Responsen kom etter at en X-bruker med United-sympatier gikk ut mot hetsen av Rashford og omtalte den som motbydelig og ondsinnet.

    26-åringen scoret hele 30 mål forrige sesong, men siden har det gått trått. Rashford står denne sesongen med kun åtte scoringer på 40 klubbkamper. (NTB)

    Rashford jubel united
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal