Hopp til innhold

Håndballjentenes hockeykompis: – Kos dere i «lekegrinda» mi

GÖTEBORG (NRK): Frölundas Mats Rosseli Olsen bytter ut isen med tribunen i Scandinavium i kveld for å heie på sine tre gamle klassevenninner.

EM håndball kvinner i Sverige. Helsingborg Arena.

I GÖTEBORG: Stine Bredal Oftedal (fra venstre), Amanda Kurtovic og Nora Mørk låner kompisen Mats Rosseli Olsens hjemmebane i kveld.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Jeg hørte det var solgt rundt 8.000 billetter. Da blir det bra trøkk der inne med mye nordmenn, sier Rosseli Olsen til NRK.

Hockeylandslagsspilleren er inne i sin femte sesong hos Frölunda i Göteborg - byen der de norske håndballjentene torsdag sjekket inn for å lade opp til semifinalen mot Frankrike.

Den spilles i svære Scandinavium like ved Liseberg i utkanten av bykjernen. Det er hit Olsens Frölunda lokker opp mot 10.000 tilskuere på serielederens hjemmekamper i SHL.

– Når kan de kose seg i «lekegrinda» mi da, sier Oslo-gutten og ler.

I samme klasse

25-åringen gikk tre år i samme klasse som Nora Mørk, Amanda Kurtovic og Stine Bredal Oftedal på Wangs toppidrettsgymnas i hovedstaden.

– Det er ikke sånn at vi er bestevenner eller snakker sammen hele tiden, men vi holder kontakten. Jeg kjenner dem ganske godt, og møter dem innimellom på Olympiatoppen og slikt, forteller Rosseli Olsen.

'

mats rosseli olsen

KJENNER JENTENE: Mats Rosseli Olsen etter en landskamp under VM i Russland i 2016.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Den tidligere Furuset- og Vålerenga-spileren «meldte» litt med Kurtovic tidligere denne uken og fikk beskjed om at håndballjentene kom til å flytte til Göteborg for finalehelgen.

– Jeg vet ikke om jeg får til å møte dem mens de er her. Nå er det semifinale i kveld og ny kamp søndag, så de har nok lite tid. Jeg vet selv at på disse fridagene mellom kampene har man mest lyst til bare å slappe av, sier Oslo-gutten som forrige sesong vant både SM-gull og Champions Hockey League med Frölunda.

Bare én Amanda?

– Skjønte du tidlig at disse jentene kom til å bli så gode?

– De var bra, og det var tidlig snakk om dem, men at de skulle bli dominerende var vanskelig å spå. Men det er veldig kult. Jeg unner dem det. De var veldig seriøse og ville virkelig oppnå noe, svarer Rosseli Olsen.

– Hvordan var de på skolen?

– Ganske flinke der og. Hvert fall Stine, men jeg regner med de andre var det også. Jentene pleier å være det. De var hvert fall bedre enn meg...

– Fortell én morsom historie om en av jentene fra skoletiden?

– Nå kommer Amanda til å bli sur på meg, men det var en gang det var opprop i klassen. På vei ut døren for å trene ble hun ropt opp og svarte «ja, det fins bare én Amanda». Hun mente det sikkert godt, men det hørtes litt tvilsomt ut... Vi lo godt av det!

Thorir Hergeirsson etter Tsjekkia-kampen

Siste nytt

  • Kirkeeide tok gullet på sprinten under skiskytter-NM

    Maren Hjelmeset Kirkeeide gikk inn til gullet på kvinnenes sprint under skiskytter-NM i Alta. Sølvet gikk til Ingrid Landmark Tandrevold

    Unge og lovende Kirkeeide skjøt feilfritt og var rask i sporet til tross for at forholdene ble tøffere med snøvær for de sist startende.

    Kirkeeide var til slutt 7,8 sekunder foran landslagsløperen Tandrevold.

    Tandrevold var den naturlige favoritten, men måtte altså se seg slått. Karoline Knotten endte på bronseplassen. Løperen fra Vingrom var 9,1 sekunder bak Kirkeeide. (NTB)

  • Monsterprolog av Klæbo – suste til lagsprintfinalen i Lahti med Valnes

    Johannes Høsflot Klæbo og Erik Valnes unngikk uhell og hadde ingen problemer med å sikre seg finaleplass i verdenscuplagsprinten i langrenn i Lahti.

    Norges andrelag med Harald Østberg Amundsen og Sindre Bjørnestad Skar er også klare for finalen. (NTB)

    Johannes Høsflot Klæbo
    Foto: Ulf Palm / NTB
  • NFF følger Premier League – legger inn pauser på alle nivåer under ramadan

    Norges Fotballforbund ber dommere legge inn pauser i alle kveldskamper i tiden som kommer for å tillate fastende muslimer å innta drikke og føde.

    Fotballforbundet opplyste fredag om grepet som gjøres på alle nivåer i norsk fotball.

    Dommerne får oppgaven med å legge inn ekstra drikkepauser i topp- og breddefotballen i kamper som pågår etter solnedgang i perioden for muslimenes fastemåned ramadan.

    – NFF innfører denne ordningen av hensyn til spillernes helse og av respekt for deres religiøse praksis, sier Henrik Lunde, seksjonsleder i NFF.

    – Dette gir muslimske spillere mulighet til å delta på lik linje med alle andre og er en naturlig del av NFFs strategi for like muligheter, legger han til.

    Ramadan varer i år fra 23. mars til 21. april. (NTB)

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste