NRK Meny
Normal

Mannen som kan stoppe Norges kvartfinaledrøm

STOCKHOLM (NRK): Skal Norge til VM-kvartfinale for tredje år på rad, må Simon Nielsen overlistes søndag kveld.

Simon Nielsen

Simon Nielsen storspilte i målet i danskenes åpningskamp mot Canada.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Norge vant lørdag sin åpningskamp i ishockey-VM 3-1 over Slovenia. Samtidig tapte Danmark 3-1 for Canada.

Men spillemessig imponerte kanskje danskene vel så mye mot en adskillig bedre motstander enn Norge hadde. Og i det danske buret leverte keeper Simon Nielsen spill fra aller øverste hylle.

Hele 34 pucker stoppet 26-åringen som til daglig spiller i den finske eliteserien.
Klokka 20.15 søndag kveld møtes altså Norge og Danmark i Stockholm, en kamp begge lag må vinne hvis de skal være med i kampen om en kvartfinalebillett i mesterskapet.

LES OGSÅ: – Vi må skjerpe oss til Danmark-kampen

Må stenge målet

Og begge lags trenere peker på nettopp Simon Nielsen som en nøkkelmann.

– Målvakten deres var bra, er det første Norges landslagssjef Roy Johansen peker på når han oppsummerer danskenes åpningskamp overfor NRK.

– Vi må ha det målvaktsspillet vi hadde mot Canada. Det er premiss nummer én, fastslår danskenes svenske trener Per Bäckman når NRK spør om hvordan Norge skal slås.

Både Johansen og Bäckman spår en jevn kamp. Det blir det nesten alltid når Norge og Danmark møtes. De siste årene har imidlertid Norge hatt en tendens til å gå seirende ut av duellene.

Har stjernene i NHL

– En gang må vi bryte statistikken. Vi må ha et bra forsvarsspill. Norge er tunge å møte, de har mange store, sterke spillere. Så det gjelder å ikke være for mye i egen sone, men heller i midtsonen og Norges sone, poengterer Bäckman, som mener Norge har minst ett fortrinn på danskene:

– Norge har 14-15 spillere i den svenske eliteserien. Vi har dessverre våre i NHL. Det er forskjellen på dansk og norsk hockey.

Som kjent går NHL-sluttspillet parallelt med VM. Mens Norge bare har Mats Zuccarello Aasen i aksjon der, må den danske landslagssjefen finne seg i at flere potensielle nøkkelspillere glimrer med sitt fravær.

– Kanonspiller

Roy Johansen forventer en litt annerledes kamp mot Danmark enn Slovenia, men frykter ikke danskene mer enn åpningsmotstanderen.

– De spiller litt annerledes enn Slovenia og er litt mer forutsigbare. De spiller litt mer som vi spiller. De er kanskje litt skarpere i avslutningene enn Slovenia, men det er ikke en vanskeligere motstander, sier Johansen.

Han frykter først og fremst én danske:

– Mads Bødtker er en kanonspiller på dette nivået. Han har stor fart og skaper mye. Det er han som har de sterkeste individuelle ferdighetene. Ellers spiller de bra defensivt. De spiller forsiktig og gir ikke bort så mye. Det betyr at vi må tilbake til grunnspillet vårt og være tålmodige.

Skrell-uavhengig

Før søndagskvelden er omme vet Roy Johansen om tålmodigheten har betalt seg i form av de tre poengene som gjør at Norge vil være i rute til en kvartfinale.

I motsatt fall – med et tap – kan Norge havne i en posisjon der de kanskje vil være avhengig av en skrellseier mot Canada, Sverige eller Tsjekkia for å gå videre i VM.

Siste nytt

 • Ruud faller på ATP-rankingen

  Casper Ruud rykker fire plasser ned på verdensrankingen i tennis og ligger nå på 205. plass etter tapet i første runde av Tunis Open. Det er hans dårligste ranking på over et år. I fjor sommer var nordmannen helt oppe på 108. plass.

  Australian Open Tennis
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Hansen vant norsk mesterliga-duell

  Espen Lie Hansens franske klubb Nantes tok første stikk mot Bjarte Myrhols Skjern i den første av to kvartfinaler i mesterligaen. Nantes vant 33-27 på hjemmebane. Bjarte Myrhol scoret fire mål for sin danske klubb.

  Espen Lie Hansen
  Foto: Stephane Mahe / Reuters
 • Mjelde kåret til tredje beste

  Maren Mjelde ble søndag kveld stemt frem av spillerne selv som den tredje beste spilleren i engelsk fotball.

  Lagvenninne fra Chelsea, Fran Kirby, vant prisen. Ji So-yun, også Chelsea-spiller, tok andreplassen.

  SOCCER-CHAMPIONS-CHE-WOB/WOMEN
  Foto: ADAM HOLT / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Odd - Sarpsborg 08