NRK Meny
Normal

Hamilton beholdt seieren etter etterforskning

Lewis Hamilton tok en overlegen seier i Grand Prix-runden i italienske Monza. Men etterpå ble triumfen etterforsket

Hamilton feirer på podiet i Italia

KAN MISTE SEIEREN: Lewis Hamilton feierer med Sebastian Vettel etter seieren i Italia søndag. Nå kan han bli fratatt seieren.

Foto: Antonio Calanni / Ap

Etter løpet kom det fram at Mercedes-føreren kan ha hatt for lavt lufttrykk i dekkene, etter at han hadde tatt årets sjuende seier.

Før konkurransen viste målingene at lufttrykket i Hamiltons venstre bakdekk hadde for lavt trykk ut fra hva som er minstekravet til dekkprodusenten Pirelli. Det samme skal ha vært tilfelle for lagkamerat Nico Rosberg.

BBC melder senere søndag at Hamilton ikke kommer til å straffes, og at Mercedes hadde fulgt trygge operasjonsprosedyrer.

Konkurranseledelsen skal ha kommet fram til at dekkene hadde holdt riktig temperatur i det de ble festet til bilen, og teppene som skulle holde dem varme var ikke koblet til og dermed på en lavere temperatur enn hva som maksimalt er lov.

Lavere temperatur betydde at dekkene mistet trykk, noe som er med på å forklare at dekket ble målt under minimumsgrensa.

Forventet straff

Den tekniske rapporten ble videreformidlet etter løpet, og sjefteknikeren i Williams mente da at Mercedes-førerne burde straffes.

– Jeg forventer en ganske stor straff – en diskvalifisering. Det er ikke opp til meg, men jeg tror ikke det kommer til å være en tøff avgjørelse hvis målingene verifiseres.

Hamilton overlegen i Italia

LEDET HELE LØPET: Lewis Hamilton ledet alle rundene frem til han tok en overlegen seier i Italia.

Foto: GIAMPIERO SPOSITO / Reuters

Hamilton sa på pressekonferansen etter seieren at han ikke kjente til situasjonen. Til slutt fikk han som nevnt beholde seieren

Ledet hele løpet

Fra sin ellevte pole position av 12 mulige denne sesongen holdt Hamilton ledelsen gjennom alle de 53 rundene på Ferraris hjemmebane.

Briten kunne dermed hente seier nummer 40 i karrieren, og sin tredje i Monza.

– Denne helga har vært helt fantastisk for meg. Denne banen er veldig spesiell for meg, og når man står på toppen av pallen føler man en utrolig stolthet over å stå der så mange storheter har stått tidligere, sa Hamilton etter seieren.

Andreplassen tok Sebastian Vettel, nesten halvminuttet bak Hamilton, og den siste pallplassen gikk til Felipe Massa.

Hamilton øker ledelsen i VM-sammendraget, og hans nærmeste utfordrer, lagkamerat Nico Rosberg, måtte bryte søndagens løp to runder før slutt etter at motoren hans tok fyr.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal