NRK Meny
Normal

Halfvarsson: – Jeg føler meg som en julegris

TOBLACH/OSLO (NRK): Sesongoppkjøringen har vært trøblete for Sveriges to fremste langrennshåp på herresiden. Nå må Marcus Hellner stå over Tour de Ski.

calle

SLITT MED SYKDOM: Calle Halfvarsson mistet fem uker med trening i sesongoppkjøringen. Også i helgen ble 26-åringen satt ut av sykdom.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

NRK møtte de to svenske langrennsløperne foran verdenscuprennen i Toblach forrige helg. Planen var at begge skulle gå søndagens 15 kilometer, men nok en gang ble de to satt ut av sykdom.

Marcus Hellner har ikke gått et eneste verdenscuprenn denne sesongen. Tirsdag kom meldingen om at sykdom også setter en stopper for denne sesongens store mål, Tour de Ski.

– Det eneste riktige jeg kan gjøre er å reise hjem til Gällivare og forsøke å bli frisk. Sammen med de medisinske kyndige må jeg gå til bunns for å finne ut av hva som er årsaken til disse problemene med luftveiene og bihuler, sier Hellner i en pressemelding.

SKIDOR VC 50 KM HOLMENKOLLEN WEB_SPORT

IKKE MED I TOUREN: Marcus Hellner blir ikke å se på startstreken når Tour de Ski braker løs 1. januar.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Det har vært tøft

Calle Halfvarsson har også slitt med sykdom den siste tiden.

– Jeg har ikke vært veldig syk. Det har vært mest trykk på bihulene, men jeg har ikke vært forkjølet, ikke vondt i halsen og jeg har knapt hatt feber, forteller Halfvarsson til NRK.

Likevel satte sykdommen han ut i fem uker.

– Jeg har mistet mye trening. Det er snakk om veldig mange timer. Det er for mye til at man skal kunne gjøre det bra i starten av sesongen, sukker Halfvarsson.

Han innrømmer at det har vært tøft.

– Jeg har lagt ned mye trening i sommer. Når man da blir syk når sesongen starter, får man jo ikke uttellingen for all den jobben man har lagt ned. Så det har vært litt hardt å takle, sier 26-åringen.

– Kommer til å krige mot min egen kropp

Til tross for sykdom forrige helg, har Halfvarsson kommet i gang med treningen igjen.

– Jeg kjenner meg litt som en julegris. Det å begynne og trene igjen har vært veldig tungt.

Han stiller likevel opp i Tour de Ski, og da med høye forventninger til seg selv.

– Jeg rekker ikke få den treningen jeg trenger før Tour de Ski. Men det kan kanskje gå bedre enn man tror. Jeg kommer til å ha høye målsettinger når jeg stiller til start i Touren. Men jeg kommer nok til å krige mot min egen kropp, smiler Halfvarsson.

Petter Northug har erfaring med å være syk i starten av en sesong.

– Det blir nok tøft for Calle. Men samtidig så kan man komme til Tour de Ski frisk og med masse overskudd. Det har berget meg gjennom Touren før, sier Northug.

Tour de Ski starter med sprintprolog i sveitsiske Lenzerheide 1. januar.

Siste nytt

 • Zlatan på benken fra start

  Zlatan Ibrahimovic starter ikke onsdagens mesterligakamp mot Basel, men får en plass på benken. Det bekreftet manager José Mourinho på en pressekonferanse tirsdag.

  – Han er ikke klar for å starte ennå, sier han.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: ANDREW YATES / Reuters
 • Vil forlenge med O'Neill

  Det nordirske fotballforbundet har gitt landslagssjef Michael O'Neill tilbud om en ny avtale. Det skal dreie seg om en seksårskontrakt, skriver Sky Sports. Avtalen som forbundet nå har foreslått varer til 2023.

  VM-kvalfiseringskamp i fotball, Norge - Nord-Irland (1-0).
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
 • Sjarapova etterforskes for svindel

  Indisk politi undersøker om den russiske tennisstjernen Maria Sjarapova (30) kan ha vært delaktig i svindel i forbindelse med et boligprosjekt i India. Sjarapova er i søkelyset fordi hun var med på å sette i gang boligprosjektet.

  Maria Sjarapova
  Foto: ELSA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vi er landslaget - fra gutter til menn