NRK Meny
Normal

Halfvarsson: – Jeg føler meg som en julegris

TOBLACH/OSLO (NRK): Sesongoppkjøringen har vært trøblete for Sveriges to fremste langrennshåp på herresiden. Nå må Marcus Hellner stå over Tour de Ski.

calle

SLITT MED SYKDOM: Calle Halfvarsson mistet fem uker med trening i sesongoppkjøringen. Også i helgen ble 26-åringen satt ut av sykdom.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

NRK møtte de to svenske langrennsløperne foran verdenscuprennen i Toblach forrige helg. Planen var at begge skulle gå søndagens 15 kilometer, men nok en gang ble de to satt ut av sykdom.

Marcus Hellner har ikke gått et eneste verdenscuprenn denne sesongen. Tirsdag kom meldingen om at sykdom også setter en stopper for denne sesongens store mål, Tour de Ski.

– Det eneste riktige jeg kan gjøre er å reise hjem til Gällivare og forsøke å bli frisk. Sammen med de medisinske kyndige må jeg gå til bunns for å finne ut av hva som er årsaken til disse problemene med luftveiene og bihuler, sier Hellner i en pressemelding.

SKIDOR VC 50 KM HOLMENKOLLEN WEB_SPORT

IKKE MED I TOUREN: Marcus Hellner blir ikke å se på startstreken når Tour de Ski braker løs 1. januar.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Det har vært tøft

Calle Halfvarsson har også slitt med sykdom den siste tiden.

– Jeg har ikke vært veldig syk. Det har vært mest trykk på bihulene, men jeg har ikke vært forkjølet, ikke vondt i halsen og jeg har knapt hatt feber, forteller Halfvarsson til NRK.

Likevel satte sykdommen han ut i fem uker.

– Jeg har mistet mye trening. Det er snakk om veldig mange timer. Det er for mye til at man skal kunne gjøre det bra i starten av sesongen, sukker Halfvarsson.

Han innrømmer at det har vært tøft.

– Jeg har lagt ned mye trening i sommer. Når man da blir syk når sesongen starter, får man jo ikke uttellingen for all den jobben man har lagt ned. Så det har vært litt hardt å takle, sier 26-åringen.

– Kommer til å krige mot min egen kropp

Til tross for sykdom forrige helg, har Halfvarsson kommet i gang med treningen igjen.

– Jeg kjenner meg litt som en julegris. Det å begynne og trene igjen har vært veldig tungt.

Han stiller likevel opp i Tour de Ski, og da med høye forventninger til seg selv.

– Jeg rekker ikke få den treningen jeg trenger før Tour de Ski. Men det kan kanskje gå bedre enn man tror. Jeg kommer til å ha høye målsettinger når jeg stiller til start i Touren. Men jeg kommer nok til å krige mot min egen kropp, smiler Halfvarsson.

Petter Northug har erfaring med å være syk i starten av en sesong.

– Det blir nok tøft for Calle. Men samtidig så kan man komme til Tour de Ski frisk og med masse overskudd. Det har berget meg gjennom Touren før, sier Northug.

Tour de Ski starter med sprintprolog i sveitsiske Lenzerheide 1. januar.

Siste nytt

 • Lance Armstrong inngår forlik

  Lance Armstrong inngår forlik på 5 millioner dollar for å unngå rettssak i mai, der han ville ha risikert å måtte betale 100 millioner dollar til myndighetene. Det melder amerikanske medier sent torsdag kveld norsk tid, skriver NTB.

  Lance Armstrong
  Foto: Thao Nguyen / AP
 • Chelsea nærmer seg Tottenham

  Chelsea slo Burnley 2-1 på bortebane, og med tre poeng knappet de inn på Tottenham og den viktige fjerdeplassen. Med fire kamper igjen har Chelsea fem poeng opp til byrivalen. Kampen mellom Leicester og Southampton endte 0-0.

  FBL-ENG-PR-BURNLEY-CHELSEA
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier. Rosenborg slo Trygg/Lade 4-2.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag