Hopp til innhold

Calle sprakk fra seier: – En karriere ødelagt av dårlige åpninger

Calle Halfvarsson åpnet kruttsterkt, og hadde nesten ti sekunder ned til Johannes Høsflot Klæbo. Så sprakk svensken fullstendig og havnet på en 10. plass. Nå slaktes han av Pål Golberg.

Verdenscup langrenn, sprint prolog og finaler i World Cup Drammen

Calle Halfvarsson åpnet forrykende på hjemmebane fredag, men sprak mot slutten av rennet.

Foto: Lise Åserud / NTB

– En hel karriere som er ødelagt av dårlige åpninger, var Golbergs dystre dom over langrennskollega Calle Halfvarsson etter at svensken på ny sprakk i Falun.

Etter 4,3 kilometer ledet Halfvarsson, som har bursdag fredag, med ti sekunder på vinnende Johannes Høsflot Klæbo. Til slutt ble det likevel tøft for svensken som havnet 36,4 sekunder bak trønderen i mål.

Golberg, som ble nummer fire i fredagens renn, innrømmer at han stusser over svenskens taktikk.

– Har du snakket med han om det?

– Nei. Du kan studere startlister de siste årene og det er noe som folk har forbedret drastisk, men han fortsetter med det samme, så det er rart, innrømmer han til NRK.

Pål Golberg

Pål Golberg lot seg ikke imponere av Calle Halfvarssons disponering i fredagens renn.

Foto: Lise Åserud / NTB

Innrømmer ny tøff åpning

Etter fredagens 10-kilometer dro Halfvarsson på smilebåndet tross sprekken på hjemmebane. Han ville heller ikke si seg uenig i Golbergs dom.

– Han har litt rett i det. Det er mange løp i min karriere hvor jeg har åpnet altfor hardt. Jeg har ikke så mange år igjen, så jeg må lære meg åpningsfart før jeg legger skiene på hylla, meddelte en lattermild Halfvarsson til NRK.

Han beskriver rennet ellers som fysisk tøft.

– Det var litt vel hardt, noe man merker på sisterunden. Jeg hadde ingenting gå på. Det gikk bra halvveis inn i løpet, men når Klæbo og disse guttene setter opp tempoet henger jeg ikke med, fortsatte svensken.

Calle Halfvarsson

Calle Halfvarsson var i det lattermilde humøret tross et tung dag på hjemmebane.

Foto: JURE MAKOVEC / AFP

– Burde bli sendt på kurs

Fredagens seierherre Johannes Høsflot Klæbo åpnet på sin side forsiktig i de svenske skoger. Etter rennet pratet nordmannen med en sliten Halfvarsson.

– Jeg spurte om han åpnet litt hardt, og da sa han at det ble litt hardt.. Det har blitt en liten gjenganger. En dag så holder det, er det ikke det man sier? Det begynner hvert fall å bli på tide, spøket Klæbo til NRK.

– Jeg har knekt min kode. Vi har alle forskjellige måter å åpne på, og jeg har funnet min måte, fortsatte han.

Johannes Høsflot Klæbo

Johannes Høsflot Klæbo vant fredagens 10-kilometer i svenske Falun.

Foto: Lise Åserud / NTB

Norges landslagstrener Eirik Myhr Nossum har på sin side «forståelse» for svenskens monsteråpning.

– Det er ikke enkelt. Han har nok lyst til å vinne her og blir nok litt for het på første tredjedel istedenfor på siste tredjedel, sier han til NRK.

Flere utenlandske frafall

Med både klassiskspesialist Iivo Niskanen og bronsevinner fra VM-femmila William Poromaa blant frafallene på fredagens 10-kilometer, ble det som ventet mange norske innslag blant de beste i Falun.

Klæbo viste glitrende klassiskform og vant med 10,7 sekunder foran Martin Løwstrøm. Harald Østberg Amundsen sikret seg den siste pallplassen, og sørget dermed for helnorsk pall for tiende gang denne sesongen.

Hele syv av de ti beste på fredagens 10-kilometer var norske.

Tett mellom Klæbo og Nyenget

På siste passering før mål ledet Martin Løwstrøm Nyenget med 0,4 sekunder på Klæbo, men sistnevnte viste forrykende fart den siste kilometeren og var til slutt klart foran i mål.

– En praktfull øvelse for en Johannes Høsflot Klæbo i god klassiskform, sa NRKs Jann Post da trønderen satte sine første stavtak på fredagens 10-kilometer.

En av de store overraskelsene fredag var Ben Ogden. Amerikaneren har aldri tidligere vært på pallen i et verdenscuprenn, men viste lenge strålende takter allerede fra første passeringspunkt på fredagens 10-kilometer.

Til slutt ble det imidlertid tøft for Ogden, som i siste halvdel av rennet falt nedover resultatlistene.

– Han står bra i dag Ogden, konstaterte NRKs Jann Post mot slutten av amerikanerens renn.

Verdenscup langrenn, sprint prolog og finaler i World Cup Drammen

Ben Ogden overrasket stort på fredagens 10-kilometer i svenske Falun.

Foto: Lise Åserud / NTB

Siste nytt

  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

    Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

    Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

    Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

    Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

    Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

    Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

    * To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

    * Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

    * To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

    Otfs84t2WGM
    Foto: NTB
  • Utrolig rekord av Leverkusen - ubeseiret i 44 kamper

    Bayer Leverkusen gikk seirende ut av kvartfinalen mot West Ham i Europaligaen, og like før slutt i London torsdag kveld sørget Leverkusen for at de unngikk tap nok en gang.

    Kampen på London Stadium endte 1-1 etter at Jeremie Frimpong utlignet minuttet før slutt. Dermed ble det den 44. kampen på rad at Leverkusen unngikk tap.

    Det er rekord for lag fra topp fem-ligaene. Juventus hadde den gamle på 43 strake kamper uten tap mellom mai 2011 og mai 2012.

    Den elleville rekken til Leverkusen har sørget for at klubben har vunnet Bundesliga for første gang i historien, de er i den tyske cupfinalen og i semifinalen i Europaligaen.

    I kvartfinalen mot West Ham vant Leverkusen 2-0 hjemme. I bortemøte ble de liggende under etter Michail Antonios scoring etter et snaut kvarter.

    West Ham presset på for en scoring som ville gitt ekstraomganger, men i stedet sørget altså Frimpong for 1-1 i kampen og 3-1-seier sammenlagt for de tyske seriemesterne.

    I semifinalen møter de Roma for andre sesong på rad. Forrige sesong vant Roma 1-0 sammenlagt.

    Leverkusen-jubel mot West Ham
    Foto: BEN STANSALL / AFP
  • Mirakelet uteble for Liverpool – slått ut av Europa

    Liverpool trengte et mirakel, men det ble bare 1-0-seier borte mot Atalanta. Den italienske klubben er klare for semifinale, mens Jürgen Klopps europaeventyr med Liverpool endte i Europaligaens kvartfinale.

    Etter 0-3-tapet hjemme på Anfield forrige uke, var det et fryktelig utgangspunkt Liverpool reiste til Bergamo med.

    Der fikk de akkurat den starten de trengte, da Trent Alexander-Arnold skaffet straffe etter fem minutter. Mohamed Salah var sikker og scoret kveldens første.

    Liverpool hadde fortsatt godt over 80 minutter til på å hente opp ledelsen til Atalanta, men tiden gikk og de store sjansene uteble.

    Flere mål ble det ikke, og Atalanta vant dermed 3-1 sammenlagt.

    For Liverpool-manager Jürgen Klopp ble det dermed en tung avslutning i Europa.

    I januar fortalte Jürgen Klopp at han gir seg som Liverpool-manager etter sesongen, og finalen i Europaligaen i Dublin 22. mai kunne blitt et perfekt punktum for Klopps karriere i Merseyside-klubben.

    Slik gikk det ikke, og dermed er det de seks siste serierundene i Premier League-gulljakten som gjenstår av Klopps Liverpool-karriere.

    Salah

Sendeplan

Kl. Program Kanal