Hopp til innhold

Hylles i storavisene: – Vikingen erobrer Europa på egen hånd

Erling Braut Haaland brukte 14 kamper på å bli mestscorende nordmann i mesterligaen med sine 20 scoringer. Dagen etter nye herjinger i Europa, er fotballverdenen igjen fra seg av begeistring.

Germany Soccer Champions League

Erling Braut Haaland leverte nok en minneverdig kveld for Borussia Dortmund. Haaland var i hovedrollen, og han satte to nye scoringer. Det holdt så vidt til avansement, og tyskerne er klare for kvartfinale i mesterligaen.

Med 20 scoringer i mesterligaen er han nordmannen som har scoret flest mål i turneringen. Og han er 20 år gammel.

– Det er helt unikt, og det tar jo aldri slutt. Erling Braut Haaland kan ikke bli større. Uansett hva han gjør, så kan ikke bli verdt mer penger, mener Erik Thorstvedt i TV 2s studiosending etter kampen.

Haaland var selvsagt fornøyd etter kampen.

– Det var en hard kamp. Det er rett og slett nydelig å kvalifisere seg til neste runde, sier han til TV 2.

Sevilla-spillerne raste

I andre omgang var det virkelig dramatiske scener. Først scoret Haaland et vakkert mål fra nærmest død vinkel. Men etter en VAR-sjekk, mente dommer at Haaland skulle få straffe.

Han bommet først, men straffen måtte bli tatt på nytt da keeper gikk ut for tidlig. Han satte til slutt målet og havnet i munnhuggeri med Sevillas keeper Bounou.

– Jeg var nervøs før den andre straffen, men han skrek i fjeset mitt på den første, så jeg visste det ville være enda bedre å score. Det var fint at det skjedde, sier Haaland.

– Jeg vet ikke hva han skrek, men jeg gjentok bare det han sa. Det er karma, sier Haaland.

Etter kampen så det derimot ut til at keeperen og Haaland skværet opp.

Champions League - Round of 16 Second Leg - Borussia Dortmund v Sevilla

SKVÆRET OPP: Erling Braut Haaland og Bounou virket som gode venner etter kampen.

Foto: Ina Fassbender / Reuters

– Det var kaos på andre målet. Det var viktig mål, for vi er videre.

Det ble spennende i sluttminuttene, da Sevilla scoret to mål. Men det var ikke nok til å hindre Dortmund og Haaland i å gå videre.

Etter kampen var hele fotballverdenen opptatt av å snakke om Haaland. Sevilla-trener Julen Lopetegui var helt klar på hvem som ble tungen på vektskålen.

– Vi var fantastiske i tre av fire omganger, men det holdt ikke. Haaland er helt ekstraordinær. Han kommer til å definere en helt ny æra, sier Lopetegui.

Dermed føyer den spanske treneren seg inn i rekken av dem som er overbevist om at Haaland og Kylian Mbappé har potensialet til å prege fotballen på lik linje som Lionel Messi og Cristiano Ronaldo de neste årene.

– Haaland er ustoppelig

I de tyske storavisene får Haaland hele æren for at Dortmund har tatt seg videre til kvartfinalen i Champions League. Blant annet Tysklands meste leste avis Bild er fra seg av begeistring.

– Ingen er trygge når man møter Erling Haaland. Vikingen erobrer Europa på egen hånd, skriver avisen.

Også sportsavisen Kicker mener at Dortmund kan takke nordmannen for å ha avansert til kvartfinalen for første gang siden 2017.

Champions League - Round of 16 Second Leg - Borussia Dortmund v Sevilla

HERJET: Erling Braut Haaland var kveldens stjerne da Dortmund tok seg videre.

Foto: Ina Fassbender / Reuters

– Dortmund slet seg videre. Igjen kunne de lene seg på rekordmannen Haaland, skriver Kicker.

En av verdens mest anerkjente sportsaviser, spanske Marca, roste Sevillas forsøk. De mener at spanjolene var best, men at «Haalands lov» tok Dortmund videre.

De bruker uttrykket for å illustrere at selv om motstanderlaget er best, trenger Haaland som oftest bare én mulighet for å snu kampbildet.

– Sevilla gir aldri opp, men Haaland er ustoppelig. Nordmannen hadde ikke gjort noe som helst før scoringen, men det er det som gjør han til en av de største målscorerne i Europa, skriver Marca.

Knuser Messi og Ronaldo

Med sine 20 mesterliga-scoringer har Haaland flere scoringer enn spillere som Ole Gunnar Solskjær, Francesco Totti, Ronaldinho, Zinédine Zidane, brasilianske Ronaldo og Romelu Lukaku. Det med vesentlig færre kamper enn flere av disse i turneringen.

Han scorer disse 20 målene etter kun 14 kamper. Til sammenligning brukte Lionel Messi og Cristiano Ronaldo henholdsvis 40 og 56 kamper på å score samme antall mål i turneringen.

Det er ingen i turneringen som har scoret flere mål siden han fikk sin debut for Salzburg i sin tid.

Siste nytt

 • Antony neppe klar til FA-cupfinalen

  Mens Pep Guardiola friskmelder både Kevin De Bruyne og Jack Grealish til lørdagens FA-cupfinale, sier finalemotstander Erik Ten Hag at Antony neppe blir klar til avspark på Wembley.

  – Det er lite sannsynlig. Han har fortsatt en sjanse, men den er veldig liten, sa Manchester United-treneren på fredagens pressekonferanse.

  Antony har spilt 44 kamper og scoret åtte mål for United denne sesongen etter overgangen fra Ajax. Fra før må Anthony Martial stå over finalekampen mot Erling Braut Haaland og co. som følge av muskelskade. (NRK/NTB)

  Manchester United, Antony
  Foto: Dave Thompson / AP
 • De Bruyne og Grealish friskmeldt til FA-cupfinalen

  Pep Guardiola kunne avsløre at både Kevin De Bruyne og Jack Grealish er klar for Manchester Citys FA-cupfinale mot Manchester United på lørdag.

  De Bruyne, Grealish, Ruben Dias og Manuel Akanji gikk alle glipp av Citys siste Premier League-kamp for sesongen mot Brentford forrige uke.

  Guardiola kunne likevel avslørte at kvartetten er tilbake i trening og forventes å være involvert i FA-cupfinalen på Wembley lørdag.

  – De har trent bra på de to siste treningsøktene. De er alle, mer eller mindre fine, sa spanjolen.

  Guardiola bekreftet også at Stefan Ortega vil starte i mål mot United i stedet for den brasilianske førstekeeperen Ederson.

  Ortega, som startet to av Citys tre siste seriekamper, har ikke sluppet inn mål i FA-cupen denne sesongen.

  – Stefan kommer til å spille. Jeg har alltid vært sånn i FA-cupen. Keeperen som har spilt i FA-cupen skal også spille i FA-cupfinalen, sa Guardiola. (NTB)

  Manchester Citys Erling Braut Haaland og Kevin De Bruyne
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Dennis Hauger nummer seks i kvalifiseringen i Barcelona

  Dennis Hauger klokket inn på den sjette beste tiden under fredagens Formel 2-kvalifisering i Barcelona.

  Dermed startet han også i fjerde beste startspor under lørdagens sprintløp, ettersom rekkefølgen på de ti raskeste fra kvalifiseringen snus. Under søndagens hovedløp startet han imidlertid som nummer seks.

  Hauger satte den beste rundetiden på sin niende runde, men fikk ikke beholde ledelsen i mer enn et par minutter da både Théo Pourchaire og Enzo Fittipaldi klatret forbi han på resultatlisten.

  Hauger endte til slutt som nummer seks, ettersom Ayumu Iwasa, Oliver Bearman og Jack Doohan også snek seg foran på slutten av kvalifiseringen.

  Aurskog-gutten Hauger tok sin hittil eneste seier denne sesongen i sprintløpet i Australia i den tredje VM-runden. Han står med tre Formel 2-triumfer totalt.

  Hauger leverte en svak kvalifisering i Monaco sist helg. Da fikk han imidlertid en opptur da han kjørte seg opp mange plasser i søndagens hovedløp.

  Pressekonferanse med formel 2-fører Dennis Hauger
  Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste