Hopp til innhold

Hylles i storavisene: – Vikingen erobrer Europa på egen hånd

Erling Braut Haaland brukte 14 kamper på å bli mestscorende nordmann i mesterligaen med sine 20 scoringer. Dagen etter nye herjinger i Europa, er fotballverdenen igjen fra seg av begeistring.

Germany Soccer Champions League

Erling Braut Haaland leverte nok en minneverdig kveld for Borussia Dortmund. Haaland var i hovedrollen, og han satte to nye scoringer. Det holdt så vidt til avansement, og tyskerne er klare for kvartfinale i mesterligaen.

Med 20 scoringer i mesterligaen er han nordmannen som har scoret flest mål i turneringen. Og han er 20 år gammel.

– Det er helt unikt, og det tar jo aldri slutt. Erling Braut Haaland kan ikke bli større. Uansett hva han gjør, så kan ikke bli verdt mer penger, mener Erik Thorstvedt i TV 2s studiosending etter kampen.

Haaland var selvsagt fornøyd etter kampen.

– Det var en hard kamp. Det er rett og slett nydelig å kvalifisere seg til neste runde, sier han til TV 2.

Sevilla-spillerne raste

I andre omgang var det virkelig dramatiske scener. Først scoret Haaland et vakkert mål fra nærmest død vinkel. Men etter en VAR-sjekk, mente dommer at Haaland skulle få straffe.

Han bommet først, men straffen måtte bli tatt på nytt da keeper gikk ut for tidlig. Han satte til slutt målet og havnet i munnhuggeri med Sevillas keeper Bounou.

– Jeg var nervøs før den andre straffen, men han skrek i fjeset mitt på den første, så jeg visste det ville være enda bedre å score. Det var fint at det skjedde, sier Haaland.

– Jeg vet ikke hva han skrek, men jeg gjentok bare det han sa. Det er karma, sier Haaland.

Etter kampen så det derimot ut til at keeperen og Haaland skværet opp.

Champions League - Round of 16 Second Leg - Borussia Dortmund v Sevilla

SKVÆRET OPP: Erling Braut Haaland og Bounou virket som gode venner etter kampen.

Foto: Ina Fassbender / Reuters

– Det var kaos på andre målet. Det var viktig mål, for vi er videre.

Det ble spennende i sluttminuttene, da Sevilla scoret to mål. Men det var ikke nok til å hindre Dortmund og Haaland i å gå videre.

Etter kampen var hele fotballverdenen opptatt av å snakke om Haaland. Sevilla-trener Julen Lopetegui var helt klar på hvem som ble tungen på vektskålen.

– Vi var fantastiske i tre av fire omganger, men det holdt ikke. Haaland er helt ekstraordinær. Han kommer til å definere en helt ny æra, sier Lopetegui.

Dermed føyer den spanske treneren seg inn i rekken av dem som er overbevist om at Haaland og Kylian Mbappé har potensialet til å prege fotballen på lik linje som Lionel Messi og Cristiano Ronaldo de neste årene.

– Haaland er ustoppelig

I de tyske storavisene får Haaland hele æren for at Dortmund har tatt seg videre til kvartfinalen i Champions League. Blant annet Tysklands meste leste avis Bild er fra seg av begeistring.

– Ingen er trygge når man møter Erling Haaland. Vikingen erobrer Europa på egen hånd, skriver avisen.

Også sportsavisen Kicker mener at Dortmund kan takke nordmannen for å ha avansert til kvartfinalen for første gang siden 2017.

Champions League - Round of 16 Second Leg - Borussia Dortmund v Sevilla

HERJET: Erling Braut Haaland var kveldens stjerne da Dortmund tok seg videre.

Foto: Ina Fassbender / Reuters

– Dortmund slet seg videre. Igjen kunne de lene seg på rekordmannen Haaland, skriver Kicker.

En av verdens mest anerkjente sportsaviser, spanske Marca, roste Sevillas forsøk. De mener at spanjolene var best, men at «Haalands lov» tok Dortmund videre.

De bruker uttrykket for å illustrere at selv om motstanderlaget er best, trenger Haaland som oftest bare én mulighet for å snu kampbildet.

– Sevilla gir aldri opp, men Haaland er ustoppelig. Nordmannen hadde ikke gjort noe som helst før scoringen, men det er det som gjør han til en av de største målscorerne i Europa, skriver Marca.

Knuser Messi og Ronaldo

Med sine 20 mesterliga-scoringer har Haaland flere scoringer enn spillere som Ole Gunnar Solskjær, Francesco Totti, Ronaldinho, Zinédine Zidane, brasilianske Ronaldo og Romelu Lukaku. Det med vesentlig færre kamper enn flere av disse i turneringen.

Han scorer disse 20 målene etter kun 14 kamper. Til sammenligning brukte Lionel Messi og Cristiano Ronaldo henholdsvis 40 og 56 kamper på å score samme antall mål i turneringen.

Det er ingen i turneringen som har scoret flere mål siden han fikk sin debut for Salzburg i sin tid.

Siste nytt

 • 17-åring rystet Raducanu – så slo hun tilbake

  US Open-vinner Emma Raducanu (19) fikk en drømmestart på kampen mot 17 år gamle Linda Noskova i French Open. Hun brøt umiddelbart. Og tre ganger fikk briten mulighet til å gå opp til 3–0 i første sett. Men alle gangene misbrukte hun den.

  Da Noskova fikk ristet av seg nervene og regnet tiltok over Simonne-Mathieu stadion, smalt hun baller ned langs linjen på bestilling med sin giftige backhand. Tsjekkeren tok første sett etter tiebreak.

  Raducanu viste imidlertid at hun hadde mer å by på i andre sett. Hun slet med styre kampen, men kloret seg fast og kjempet for hvert eneste poeng. Etter fire settballer klarte hun å forlenge til et avgjørende tredje sett.

  Der viste Raducanu klasse og sikret seier 6–7, 7–5, 6–1.

  French Open
  Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters
 • Effektive Mjøndalen suser videre – Haalands fetter fortsatte målshow

  Mjøndalen tok en ny sterk borteseier da Sandnes Ulf ble slått 2-0 i 1. divisjon fotball mandag. Jonatan Braut Brunes fortsatte målfesten for Start.

  Med mandagens seier har Mjøndalen kun latt to poeng gå til spille etter åtte serieomganger av sesongen. Serietoer Brann er distansert med fem poeng, men har én kamp til gode på mannskapet til Vegard Hansen.

  Tre sterke poeng så også også tabelltreer Start ut til å ta mandag, men seks minutter på overtid berget Erik Tønne 2-2 for Ranheim etter et frispark. Tidligere i kampen hadde ikke overraskende målmaskinen Jonatan Braut Brunes vært i fokus. Erling Braut Haalands fetter, som er på lån fra Lillestrøm, scoret sitt tiende og ellevte ligamål for sesongen, men det holdt ikke til seier. (NTB)

  1. divisjon i fotball: FFK - Start (1-0)
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Bodø/Glimt anker Knutsens Uefa-utestengelse

  Bodø/Glimt har bestemt seg for å anke karantenen trener Kjetil Knutsen ble ilagt av Det europeiske fotballforbundets etter conferenceligakampen mot Roma.

  Det bekrefter daglig leder Frode Thomassen overfor Avisa Nordland mandag.

  Både Glimt-trener Knutsen og Romas keepertrener Nuno Santos ble utestengt etter bråket på Aspmyra.

  – Vi mener Kjetil ikke skal ha noen sanksjoner, og vi er uenig i at de to skal likebehandles. Han får samme type sanksjon som Nuno Santos og vi opplever at rett skal være rett, sier Thomassen til lokalavisen. (NTB)

  Eliteserien fotball 2022: FK Haugesund - Bodø/Glimt (1-4)
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste