Hylles i storavisene: – Vikingen erobrer Europa på egen hånd

Erling Braut Haaland brukte 14 kamper på å bli mestscorende nordmann i mesterligaen med sine 20 scoringer. Dagen etter nye herjinger i Europa, er fotballverdenen igjen fra seg av begeistring.

Germany Soccer Champions League

Erling Braut Haaland leverte nok en minneverdig kveld for Borussia Dortmund. Haaland var i hovedrollen, og han satte to nye scoringer. Det holdt så vidt til avansement, og tyskerne er klare for kvartfinale i mesterligaen.

Med 20 scoringer i mesterligaen er han nordmannen som har scoret flest mål i turneringen. Og han er 20 år gammel.

– Det er helt unikt, og det tar jo aldri slutt. Erling Braut Haaland kan ikke bli større. Uansett hva han gjør, så kan ikke bli verdt mer penger, mener Erik Thorstvedt i TV 2s studiosending etter kampen.

Haaland var selvsagt fornøyd etter kampen.

– Det var en hard kamp. Det er rett og slett nydelig å kvalifisere seg til neste runde, sier han til TV 2.

Sevilla-spillerne raste

I andre omgang var det virkelig dramatiske scener. Først scoret Haaland et vakkert mål fra nærmest død vinkel. Men etter en VAR-sjekk, mente dommer at Haaland skulle få straffe.

Han bommet først, men straffen måtte bli tatt på nytt da keeper gikk ut for tidlig. Han satte til slutt målet og havnet i munnhuggeri med Sevillas keeper Bounou.

– Jeg var nervøs før den andre straffen, men han skrek i fjeset mitt på den første, så jeg visste det ville være enda bedre å score. Det var fint at det skjedde, sier Haaland.

– Jeg vet ikke hva han skrek, men jeg gjentok bare det han sa. Det er karma, sier Haaland.

Etter kampen så det derimot ut til at keeperen og Haaland skværet opp.

Champions League - Round of 16 Second Leg - Borussia Dortmund v Sevilla

SKVÆRET OPP: Erling Braut Haaland og Bounou virket som gode venner etter kampen.

– Det var kaos på andre målet. Det var viktig mål, for vi er videre.

Det ble spennende i sluttminuttene, da Sevilla scoret to mål. Men det var ikke nok til å hindre Dortmund og Haaland i å gå videre.

Etter kampen var hele fotballverdenen opptatt av å snakke om Haaland. Sevilla-trener Julen Lopetegui var helt klar på hvem som ble tungen på vektskålen.

– Vi var fantastiske i tre av fire omganger, men det holdt ikke. Haaland er helt ekstraordinær. Han kommer til å definere en helt ny æra, sier Lopetegui.

Dermed føyer den spanske treneren seg inn i rekken av dem som er overbevist om at Haaland og Kylian Mbappé har potensialet til å prege fotballen på lik linje som Lionel Messi og Cristiano Ronaldo de neste årene.

– Haaland er ustoppelig

I de tyske storavisene får Haaland hele æren for at Dortmund har tatt seg videre til kvartfinalen i Champions League. Blant annet Tysklands meste leste avis Bild er fra seg av begeistring.

– Ingen er trygge når man møter Erling Haaland. Vikingen erobrer Europa på egen hånd, skriver avisen.

Også sportsavisen Kicker mener at Dortmund kan takke nordmannen for å ha avansert til kvartfinalen for første gang siden 2017.

HERJET: Erling Braut Haaland var kveldens stjerne da Dortmund tok seg videre.

– Dortmund slet seg videre. Igjen kunne de lene seg på rekordmannen Haaland, skriver Kicker.

En av verdens mest anerkjente sportsaviser, spanske Marca, roste Sevillas forsøk. De mener at spanjolene var best, men at «Haalands lov» tok Dortmund videre.

De bruker uttrykket for å illustrere at selv om motstanderlaget er best, trenger Haaland som oftest bare én mulighet for å snu kampbildet.

– Sevilla gir aldri opp, men Haaland er ustoppelig. Nordmannen hadde ikke gjort noe som helst før scoringen, men det er det som gjør han til en av de største målscorerne i Europa, skriver Marca.

Knuser Messi og Ronaldo

Med sine 20 mesterliga-scoringer har Haaland flere scoringer enn spillere som Ole Gunnar Solskjær, Francesco Totti, Ronaldinho, Zinédine Zidane, brasilianske Ronaldo og Romelu Lukaku. Det med vesentlig færre kamper enn flere av disse i turneringen.

Han scorer disse 20 målene etter kun 14 kamper. Til sammenligning brukte Lionel Messi og Cristiano Ronaldo henholdsvis 40 og 56 kamper på å score samme antall mål i turneringen.

Det er ingen i turneringen som har scoret flere mål siden han fikk sin debut for Salzburg i sin tid.

• City herjet mot Brigthon - Foden hylles etter måldobbel

Phil Foden storspilte og stjal showet da Manchester City vant 4-0 borte mot Brighton i Premier League.

Etter storseieren uten Erling Braut Haaland skiller det bare ett poeng opp til serieleder Arsenal, som har én kamp mer spilt. Søndag gjester Pep Guardiolas menn Nottingham Forest.

Oscar Bobb ble sittende på benken hele kampen.

City fikk en fantastisk start på kampen da Kevin De Bruyne stanget et innlegg fra Kyle Walker rett i krysset etter bare 17 minutter.

Ni minutter senere doblet Phil Foden gjestenes ledelse da han slo et frispark via muren og i mål.

Briten var imidlertid ikke ferdig der. Med ti minutter igjen av omgangen satte han inn sitt andre etter at Brighton rotet det til i forsvar. Bernardo Silva snappet opp ballen og spilte den til City-juvelen, som banket inn 3-0-målet.

Det var Fodens 50. Premier League-scoring, som fikk en legende til å logge seg på:

– Er Phil Foden årets spiller? spurte tidenes toppscorer i Premier League, Alan Shearer, på X.

Etter hvilen fortsatt City målfesten da Julian Alvarez banket inn returen på et skudd fra Walker.

– Dette er ordentlig stygt for Brighton, men for et signal til resten av verden og Premier League, utbrøt Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

I forkant av målet ropte også vertene på straffe etter at Pascal Gross gikk i bakken i en duell med Rodri. Dommeren vinket imidlertid spillet videre.

– Jo, dommer. Og jo, VAR. Det er klar og tydelig straffe til Brighton, skrev Viaplay-ekspert Lars Tjærnås på X.

Det ble også det nærmeste Brighton kom et mål, og de må dermed se seg fornøyd med 11.-plass på tabellen.

(NTB)

Bpk8eLb85F0
  • Botheim matchvinner etter at «Tokki» mistet hodet

Tokmac «Tokki» Nguen mistet de siste sju minuttene av storkampen mellom Djurgården og Malmö etter at han fikk rødt kort. Så ble Erik Botheim helten på overtid.

– Det var en kjempetøff kamp med høy temperatur. Vi visste at det var marginer som ville avgjøre det, sa Botheim til Discovery og fortsatte:

– Det er dritdeilig. Overtidsscoring borte mot Djurgården, får man noe deiligere enn det?

Kampen tok fyr i sluttminuttene med en nordmann på hvert sitt lag i hovedrollene.

I 82. spilleminutt på stillingen 0-0 var Nguen på vei gjennom, men ble stoppet av Malmö-forsvarer Derek Cornelius.

Cornelius jublet hemningsløst over Nguen, som svarte med å løpe ned canadieren og fikk raskt det røde kortet.

– Jeg spurte linjedommeren hvorfor jeg fikk rødt, og da sa han at jeg slo. Det er helt feil, sier Nguen ifølge TT og forklarer:

– Det første instinktet var å jage ballen, men så sto han der. Han provoserte meg, og jeg gikk med på det.

Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert for vertene, for tre minutter på overtid stanget Botheim inn matchvinnerscoringen for Malmö. (NTB)