Hopp til innhold

Guardiola hyller Haaland etter ellevill rekord: – Vi elsker han

Erling Braut Haaland satte klubbrekord i Premier League da han passerte Sergio Agüero i antall ligascoringer på én sesong. Aldri før har en spiller i lyseblå drakt scoret mer enn 27 Premier League-mål.

Erling Braut Haaland

Her kan du se høydepunkter mellom Bournemouth og Manchester City.

I 1971/72-sesongen scoret Francis Lee 33 ligamål for Manchester City i den øverste divisjonen i England. Siden da har ingen scoret mer i én og samme ligasesong for de lyseblå, ifølge Opta.

Etter navnebytte til Premier League i 1992 har argentinske Sergio Agüero vært klubbens toppscorer.

I Premier League-sesongen 2014/15 ble Manchester City-legenden toppscorer med hele 26 ligamål. Den har altså Haaland passert nå – i februar.

Med 13 ligakamper igjen ligger det meste til rette for at jærbuen også kan se mot Lees tall.

– Det er helt fantastisk. Han slutter ikke å sette rekorder. Jeg tror folk må stoppe med å kritisere ham etter noen kamper uten mål. Det blir nesten latterlig. Én kamp uten mål og så blir han kritisert. Sånn er det blitt, sier NRK-ekspert Åge Hareide, som spilte for City på starten av 80-tallet.

Aguero og Haaland

REKORD: Erling Braut Haaland har scoret flere ligamål enn City-legende Sergio Agüero i løpet av en Premier League-sesong.

Foto: NTB Scanpix

Totalt står Haaland nå med 33 mål på 33 kamper i alle turneringer.

Pep Guardiola var strålende fornøyd med bidragene til nordmannen.

– Det Erling bidrar med, er helt utrolig. Vi elsker han, og han hjelper oss mye. I dag fant vi ham mer, og da er han en utrolig trussel, sa han til BBC.

Svarte Arsenal

Manchester City lå fem poeng bak Arsenal før lørdagens kamp mot Bournemouth på Vitality Stadium.

Gjestene gikk offensivt ut mot de røde og sorte som ligger på 19.-plass i Premier League. Haaland traff tverrliggeren etter 15 minutters spill, og med stang ut for nordmannen, var Julián Álvarez våken på returen.

Like før halvtimen var spilt, stod Haaland på rett plass til rett tid. Fra omtrent fire meter satte han ballen enkelt i mål og doblet ledelsen for tabelltoeren.

Bournemouth-spiller Philipp Billing hadde særdeles lite oversikt og spilte en farlig tversoverpasning rett i beina til City-angriper Phil Foden. I engelskmannen sin 200. kamp for City tok han vare på sjansen og satte inn 3-0 rett før pause.

Trøstemål

Med et slikt utgangspunkt skulle jobben for Bournemouth-trener Gary O'Neil bli svært tung i den andre omgangen.

Vondt ble verre for vertene da Julián Álvarez prøvde lykken etter 51 minutter. Skuddet fra verdensmesteren traff Chris Mepham som styrte ballen i eget nett.

Med tre poeng sikret, finpusset City målforskjellen som kan bli en avgjørende faktor da en ligavinner skal kåres ved sesongslutt.

Jefferson Lerma tegnet seg opp på scoringslisten med et trøstemål etter 83 minutter. Kampen endte 4-1 til Manchester City.

Siste nytt

 • Mitrovic og Silva kan bli straffet hardt etter bråk

  Englands fotballforbund har opprettet disiplinærsaker mot Fulham-manager Marco Silva og spissen Aleksandar Mitrovic etter FA-cuptapet for Manchester United.

  Da stoppet Willian et skudd fra Jadon Sanchos med hånden. Etter en videosjekk ble det dømt straffe til United og rødt kort til Fulhams brasilianer. Utvist ble også manager Marco Silva og målscorer Mitrovic for å ha protest illsint mot avgjørelsen.

  Mandag skriver det engelske fotballforbundet at Silva må svare for anklager om at han brukte uakseptable og krenkende ord mot både dommeren og fjerdedommeren i forbindelse med bråket.

  Fulham-sjefen anklages også for å ha kastet en vannflaske mot fjerdedommeren.

  Videre skriver forbundet at straffen Mitrovic normalt vil få for å ha pådratt seg rødt kort «åpenbart ikke er tilstrekkelig» i dette tilfellet. Dermed kan det bli en ekstra lang utelukkelse for serberen.

  Mitrovic skal også ha brukt krenkende ord etter utvisningen. (NTB)

  Britain Soccer FA Cup
  Foto: Jon Super / AP
 • Stavanger Oilers festet grepet om finalebilletten

  Stavanger Oilers scoret to tidlige mål og beseiret Sparta med 3-0 i den andre NM-semifinalen i ishockey lagene imellom mandag.

  Dermed har Oilers for alvor festet grepet om kampserien som spilles best av sju.

  Gjestene fra Stavanger kom klart best i gang mandag og tok ledelsen etter snaut åtte minutters spill ved Dan Kissel. Etter drøyt halvspilt periode doblet Nick Dineen ledelsen.

  Drøyt ti minutter gjensto da Anders Tangen Henriksen prikket pucken opp i krysset og punkterte oppgjøret.

  Neste kamp mellom Stavanger Oilers og Sparta spilles onsdag i Stavanger. (NRK/NTB)

  Hockey 1 semifinale: Stavanger Oilers - Sparta
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Norsk braktap i curling-VM etter japansk snuoperasjon

  Det norske kvinnelaget i curling røk 10-3 for Japan under under verdensmesterskapet i Sverige mandag kveld.

  Kampen var Norges femte i det innledende spillet i VM. Så langt står det norske laget, anført av skip Marianne Rørvik, med tre seirer og to tap.

  Mot Japan festet det norske laget et grep med tre poeng i fjerde omgang. Da sto det 3-1. Deretter var det imidlertid japansk dominans. Ett poeng i hver av de påfølgende omgangene ble etterfulgt av tre japanske poeng i omgang nummer sju.

  Dermed var 1-3 snudd til 6-3-ledelse. Den kalddusjen klarte aldri de norske kvinnene å reise seg etter. I stedet ble det nye fire japanske poeng i de to neste omgangenem og kampen ble tapt 3-10. (NTB)

  Curling-VM for kvinner
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Femmilas historie: Brekker seg av gammelt smøretriks 02:59
Neste