Hopp til innhold

Guardiola hyller Haaland etter ellevill rekord: – Vi elsker han

Erling Braut Haaland satte klubbrekord i Premier League da han passerte Sergio Agüero i antall ligascoringer på én sesong. Aldri før har en spiller i lyseblå drakt scoret mer enn 27 Premier League-mål.

Erling Braut Haaland

Her kan du se høydepunkter mellom Bournemouth og Manchester City.

I 1971/72-sesongen scoret Francis Lee 33 ligamål for Manchester City i den øverste divisjonen i England. Siden da har ingen scoret mer i én og samme ligasesong for de lyseblå, ifølge Opta.

Etter navnebytte til Premier League i 1992 har argentinske Sergio Agüero vært klubbens toppscorer.

I Premier League-sesongen 2014/15 ble Manchester City-legenden toppscorer med hele 26 ligamål. Den har altså Haaland passert nå – i februar.

Med 13 ligakamper igjen ligger det meste til rette for at jærbuen også kan se mot Lees tall.

– Det er helt fantastisk. Han slutter ikke å sette rekorder. Jeg tror folk må stoppe med å kritisere ham etter noen kamper uten mål. Det blir nesten latterlig. Én kamp uten mål og så blir han kritisert. Sånn er det blitt, sier NRK-ekspert Åge Hareide, som spilte for City på starten av 80-tallet.

Aguero og Haaland

REKORD: Erling Braut Haaland har scoret flere ligamål enn City-legende Sergio Agüero i løpet av en Premier League-sesong.

Foto: NTB Scanpix

Totalt står Haaland nå med 33 mål på 33 kamper i alle turneringer.

Pep Guardiola var strålende fornøyd med bidragene til nordmannen.

– Det Erling bidrar med, er helt utrolig. Vi elsker han, og han hjelper oss mye. I dag fant vi ham mer, og da er han en utrolig trussel, sa han til BBC.

Svarte Arsenal

Manchester City lå fem poeng bak Arsenal før lørdagens kamp mot Bournemouth på Vitality Stadium.

Gjestene gikk offensivt ut mot de røde og sorte som ligger på 19.-plass i Premier League. Haaland traff tverrliggeren etter 15 minutters spill, og med stang ut for nordmannen, var Julián Álvarez våken på returen.

Like før halvtimen var spilt, stod Haaland på rett plass til rett tid. Fra omtrent fire meter satte han ballen enkelt i mål og doblet ledelsen for tabelltoeren.

Bournemouth-spiller Philipp Billing hadde særdeles lite oversikt og spilte en farlig tversoverpasning rett i beina til City-angriper Phil Foden. I engelskmannen sin 200. kamp for City tok han vare på sjansen og satte inn 3-0 rett før pause.

Trøstemål

Med et slikt utgangspunkt skulle jobben for Bournemouth-trener Gary O'Neil bli svært tung i den andre omgangen.

Vondt ble verre for vertene da Julián Álvarez prøvde lykken etter 51 minutter. Skuddet fra verdensmesteren traff Chris Mepham som styrte ballen i eget nett.

Med tre poeng sikret, finpusset City målforskjellen som kan bli en avgjørende faktor da en ligavinner skal kåres ved sesongslutt.

Jefferson Lerma tegnet seg opp på scoringslisten med et trøstemål etter 83 minutter. Kampen endte 4-1 til Manchester City.

Siste nytt

 • Lund med sterk 2.-plass i verdenscupen

  Maia Emilie Lund tok 2.-plassen i A-finalen i sterkt selskap da roerne innledet verdenscupsesongen i italienske Varese.

  Lund ror singlesculler og hadde kvalifisert seg direkte for A-finalen med 2.-plass i innledende heat. I finalen var hun drøye tre sekunder bak Olivia Bates, men innsatsen holdt i massevis til 2.-plass.

  Nederlandske Tosca Kettler ble nummer tre, og hun ble slått med over fire sekunder av Lund.

  Tidligere lørdag kvalifiserte ytterligere tre norske båter seg for A-finaler. Det ble dramatikk i en ren norsk duell i herrenes oppsamlingsheat i dobbeltsculler.

  Jonas Juel og Erik Solbakken var sterkest av de to norske parene og tok seg til A-finale i heatet som ble vunnet av Tysklands Jonas Gelsen/Marc Weber.

  Oscar Helvig og Kristoffer Brun måtte gi tapt til sine norske konkurrenter med sju tidels sekund. 3.-plassen gjør at de skal ro B-finale.

  A-finale blir det derimot på Inger Seim Kavlie, som imponerte med seier i semifinalen i singlesculler på tiden 7.34,01. Hun var over to sekunder raskere enn nærmeste konkurrent.

  Lars Benske og Ask Tjøm skal dessuten ro A-finale i lettvekt dobbeltsculler. De tok seg videre fra oppsamlingsheat med 2.-plass bak en italiensk båt.

  Kjetil Borch vant D-finalen i singlesculler etter å ha blitt slått ut i kvartfinalen fredag.

  Den norske dobbeltfireren med Mathias Foyner Wie, Erling Øyasæter, Ole Amund Storlien og Martin Helseth endte sist i sitt oppsamlingsheat og havner i B-finale.

  (©NTB)

  Roing Mediedag
  Foto: Javad Parsa / NTB
 • Syrstad til topps i Janteloppet etter fall og tre stavbytter

  Torleif Syrstad fikk utbytte av gode ski og vant det 100 kilometer lange Janteloppet foran lagkameraten Runar Skaug Mathisen.

  Dermed ble det dobbeltseier på hjemmebane til årets vinnere av Vasaloppet (Syrstad) og Marcialonga (Mathisen). De to Lager 157-løperne koblet grep om løpet mot slutten, men Mathisen klarte ikke å henge på Syrstad.

  I meget tøffe forhold med bløt og løs snø vant 30-åringen fra Lundamo med en margin på to minutter og 50 sekunder til Mathisen.

  – Jeg har hatt ett fall, tre stavbytter og gått feil. Det er fantastisk å ta det likevel, det gikk ikke helt strøkent underveis i dag, sier Syrstad til NRK etter seieren.

  Dermed ble det dobbeltseier på hjemmebane til årets vinnere av Vasaloppet (Syrstad) og Marcialonga (Mathisen). De to Lager 157-løperne koblet grep om løpet mot slutten, men Mathisen klarte ikke å henge på Syrstad.

  – Det tyngste løpet jeg har gått, utbrøt Syrstad i målområdet.

  Den svenske Team Aker Dæhlie-løperen Max Novak ble nummer tre, mens Birken-vinner Andreas Nygaard tok 4.-plassen.

  I kvinneklassen ble det en klar seier til Emilie Fleten. Hun ledet med over åtte minutter da tre firedeler av løpet var unnagjort.

  – En fantastisk dag. Jeg må bare takke smørerne, de gjorde en fantastisk jobb, sier hun til NRK.

  (©NTB)

  Torleif Syrstad
  Foto: NRK
 • Rune reagerer kraftig mot ATP-utsagn: – Hva skal det bety?

  Tennisrebellen Holger Rune lar ATP få det glatte lag etter at touren ønsket Jannik Sinner lykke til mot dansken i kvartfinalen i Monte-Carlo Masters.

  – Måtte kraften være med deg, Jannik Sinner, skrev ATP-touren i X-innlegget som får dansken til å reagere.

  Uttrykket er kjent fra Star Wars-filmene og brukes til å ønske en eller flere personer hell og lykke.

  – Hva skal det bety, ATP-touren? Dere ga meg ikke akkurat de beste forholdene i utgangspunktet, da jeg måtte spille to kamper dagen før med sen avslutning, og dermed fikk nesten ingen hviletid. Dommeren gjorde avgjørende feil og ga en feil advarsel som forstyrret kampen. Måtte kraften være med deg. Herregud, skriver Rune i et svar til mennenes tennistour.

  I kommentarfeltet under Runes innlegg får han mange støtteerklæringer fra tennisfans, mens enkelte derimot kritiserer ham for oppførselen på banen.

  Rune tapte den nevnte kvartfinalen mot Sinner 4-6, 7-6 (8-6) og 3-6. Den formsterke italieneren skal lørdag møte Stefanos Tsitsipas i semifinalen.

  (©NTB)

  Rune
  Foto: SEBASTIEN BOZON / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal