Hopp til innhold

Haaland og Norge åpner EM-kvalifiseringen i Málaga

Erling Braut Haaland og Norge spiller årets første landskamp på La Rosaleda stadion i Málaga, en arena de har blandede erfaringer med fra koronaperioden.

Det spanske fotballforbundet (RFEF) opplyste i romjulen at åpningen på EM-kvaliken spilles i Málaga. Tirsdag opplyste Norges Fotballforbund (NFF) om det samme.

Kampen spilles 25. mars. I VM-kvalifiseringen i 2021 spilte Solbakkens menn mot Tyrkia på samme stadion på grunn av koronarestriksjonene i Norge. Det endte med 0-3-tap. Senere samme år spilte Norge også to privatlandskamper der mot Hellas (1-2) og Luxembourg (1-0).

Kampen blir den første for den spanske landslagssjefen Luis de la Fuente. Han gikk fra å ha ansvaret for U21-landslaget til A-laget etter at Luis Enrique ikke fikk fornyet kontrakten sin etter VM.

Tre dager etter kampen mot Spania venter Georgia på bortebane. Skottland og Kypros er også i Norges gruppe.

(©NTB)

Fotball, Nations League: Norge - Serbia (0-2)
Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sportsnyheter

NTB_9pxhg9OJA68.jpg

Dag Erik Pedersen bisettes i Helgeroa: – Uvirkelig og trist

Mange vil ta et siste farvel med den populære programlederen.

Jubel etter at Narvik ble tildelt alpin-VM i 2029. Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) kunngjorde sin beslutning etter et styremøte i forkant av onsdagens FIS-kongress i Reykjavik. Handout. Bildet inngår i NTBs tilbud til abonnenter på nyhetsfoto. Bildet skal kun benyttes i forbindelse med angitt sak. Foto: Norges Skiforbund / handout / NTB

Drama i kulissene da Narvik fikk VM: – Et råttent spill

Det var en heftig kamp på bakrommet da Narvik og Norge fikk tildelt VM i alpint. Norske skitopper mener FIS-ledelsen ønsket å presse ut Norge.

ASpJd7iNfFM

Ekspertene misfornøyde etter superstjernens åpningskamp: – Han spiller Haaland-rollen

«Hey Jude» runget over stadion i Tyskland da England vant åpningskampen i EM. Men ekspertene var ikke fornøyde med hærfører Harry Kanes rolle i laget.

Siste nytt

  • Rettssak etter Rubiales' kysseskandale i februar neste år

    Den tidligere fotballtoppen Luis Rubiales må møte i retten i februar som følge av at han kysset Spania-spiller Jennifer Hermoso på munnen.

    Det melder nyhetsbyrået AFP og flere spanske medier.

    AFP siterer den spanske domstolen på at rettssaken er lagt til februar. Rubiales er tiltalt for seksuelt overgrep og tvang etter at han kysset Hermoso på munnen under feiringen av de spanske fotballkvinnenes VM-gull i fjor.

    Rubiales var da fotballpresident i Spania.

    Det ble utferdiget tiltale mot Rubiales i januar, og en dommer i La Audiencia Nacional (den nasjonale retten) avgjorde i mai at det vil bli gjennomført rettssak mot Rubiales og tre andre forbundsansatte. (NTB)

    tbTHMp4PT4Y
    Foto: AFP
  • Nesten en halv million seere så Tysklands EM-åpning

    Seertallene for de første EM-kampene er klare. De viser at kampen mellom Tyskland og Skottland trakk nesten 500.000 seere, men en kamp var mer populær.

    Under den TV 2-sendte åpningskampen mellom Tyskland og Skottland var det i snitt 488.000 som så på, viser tall Kampanje har hentet inn. Seertoppen var på 573.000 seere.

    Til sammenligning var det 653.000 seere under den NRK-sendte åpningskampen mellom Tyrkia og Italia i EM i 2021.

    Åpningshelgen ble avsluttet med Serbia-England, som også var kampen som dro flest seere i starten av EM. 599.000 personer benket seg ned for å se Englands 1-0-seier. Seertoppen her var på 665.000 seere.

    NRK sendte kun to kamper i åpningshelgen. De hadde flest seere under Italia-Albania med 294.000 seere i gjennomsnitt, ifølge Kampanje.

    (©NTB)

    florian wirtz
    Foto: AP
  • Kilde tilbake på ski denne uken

    Aleksander Aamodt Kilde skal endelig få kjenne snø under skiene igjen fem måneder etter fallet i Wengen. Onsdag tester han seg i Snø-anlegget i Lørenskog.

    Det har vært stor usikkerhet knyttet til Kildes tilstand etter det stygge fallet i utforrennet i sveitsiske Wengen 13. januar. Han har vært gjennom flere operasjoner og en lang opptreningsperiode, og nylig var han tilbake på trening sammen med resten av alpinlandslaget.

    Kilde pådro seg et alvorlig kutt i leggen og skadet skulderen i fallet. Han er fortsatt i opptrening, og senest i forrige uke visste han ikke når han skulle trene på ski igjen.

    Kilde satser videre mot kommende sesong, men har kjent på mye usikkerhet rundt om han kan komme seg tilbake i verdenstoppen.

    – Ja, definitivt. Og det er jo fortsatt en usikkerhet. Jeg kjenner jo på det, om ting kommer til å komme tilbake til normalen, sa han sist uke.

    (©NTB)

    Aleksander Aamodt Kilde
    Foto: Martine Sørhus / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal