Knuser legender med ellevilt skåringssnitt: Ronaldo 0, Messi 2 – Haaland 12

Etter overtidsmålet mot Zenit står Erling Braut Haaland (20) med 12 skåringar på 10 kampar i meisterligaen. Ingen har tidlegare vore i nærleiken.

Champions League - Group F - Borussia Dortmund v Zenit Saint Petersburg

MEISTERKLASSE: Slik skåra Erling Braut Haaland mot Zenit.

Laster innhold, vennligst vent..

Erling Braut Haaland såg lenge ut til å slite framfor mål i kveldens kamp mot Zenit St. Petersburg, men på overtid losna det.

For både Borussia Dortmund og Haaland sleit mot Zenit. Nordmannen bomma på ein stor sjanse i førsteomgang, men jærbuen går sjeldan av banen utan å skåre.

Med kveldens skåring har Haaland 12 mål på 10 meisterligakampar.

– Det er tal for historiebøkene, konstaterte TV 2s kommentator Øyvind Alsaker.

Det er inga overdriving. Faktisk er Haaland i ein klasse for seg sjølv. Simone Inzaghi, Harry Kane og Sadio Mané er nærast på lista. Dei hadde ni mål på sine 10 første kampar i den gjævaste klubbturneringa i Europa.

Cristiano Ronaldo, som har flest skåringar i meisterligaen (130), gjekk 26 kampar utan mål før han skåra sitt første. Lionel Messi skåra to på sine ti første kampar i meisterligaen.

Ronaldo brukte 47 kampar på å kome til 12 mål, Messi 25 kampar.

Laster Twitter-innhold

Berre to gonger så langt i karrieren har Haaland gått av bana utan skåring i meisterligaen.

– Viktig mål

Jadon Sancho sette inn Dortmund sitt første på eit straffespark. Haaland måtte vente på si skåring, men på overtid blei han spelt gjennom aleine med keeper, og da var han sikker.

– Det kjennest veldig bra. Det er ikkje så mykje meir å seie om det, sa Haaland med eit smil til britisk TV.

– Det var eit viktig mål for meg i dag, og ein enda viktigare siger, fortsette han, og siktar til at Dortmund tapte første kamp i gruppespelet mot Lazio.

Kan bli toppskårar

Nordmannen fekk seg også ei skåring i 3-1-tapet mot Lazio i den første kampen. No som han står med to skåringar på to kampar trur TV 2s fotballekspert at han kan bli toppskårar i meisterligaen.

– Det kan han sjølvsagt bli. Lewandowski er favoritt til å bli toppskårar, men no har Haaland to mål på to kampar. Sånn denne gruppa er, trur eg Dortmund kan vinne med tre-fire mål i enkelte kampar. Han er fenomenal og heilt utypisk norsk. Me har ein av verdas aller beste fotballspelarar, seier Jesper Mathisen.

I Bundesliga har Haaland skåra fem mål på fem kampar til no i sesongen. Lewandoski har ti på like mange kampar.

Laster Twitter-innhold

Sleit lenge

Borussia Dortmund vann kampen 2-0, men dei sleit lenge mot Zenit St. Petersburg. Haaland hadde sine sjansar, men dei russiske meistrane låg kompakt.

– Zenit er eit bra lag, og gjorde det vanskeleg for oss. Det er tre poeng som gjeld, konstaterte Haaland.

Dortmund har no tre poeng etter to Meisterliga-kampar. I den andre kampen i gruppa spelte Club Brugge og Lazio 1–1. Dei ligg begge over Dortmund med fire poeng.

Siste nytt

 • Spiller smittet i «boblen»

  Det har blitt rettet kritikk mot at håndball-EM skulle spilles i det hele tatt. Norge sa fra seg mesterskapet på grunn av smittefaren, og nå er det første tilfellet av smitte skjedd i «boblen» i Kolding.

  En serbisk spiller avla positiv koronatest ved ankomst Danmark. Serbias EM-tropp er isolert og skal testes igjen fredag. Resten av spillerne har testet negativt, men må være i karantene til de får en ny negativ test.

  Det melder Det europeisk håndballforbundet (EHF).

  EHF frykter at smitteutbrudd kan skape trøbbel for gjennomføringen av kampene og at det vil gi arrangementsmessige utfordringer.

  Utsettelsen av Serbia – Nederland gjør at disse lagene vil spille kamp både lørdag og søndag. Det er en belastning verken spillere eller ledere setter pris på.

  EM Kolding
  Foto: Vidar Ruud / NTB
 • Molde slo Dundalk i Europaligaen

  Molde slo det irske laget Dundalk komfortabelt 3–1 i Europaligaen, torsdag kveld.

  Magnus Wolff Eikrem, Ohi Omoijuanfo og Martin Ellingsen scoret målene for de blå fra rosenes by. Jordan Flores pyntet på resultatet for irene på overtid med et flott skudd fra utenfor 16-meteren, som gikk rett i lengste kryss.

  Molde har etter denne seieren gode muligheter til å gå videre fra Europaligaens gruppe B. De innehar andreplassen i gruppa som tilsier sluttspill.

  Molde møter Rapid Wien neste uke. Unngår Molde tap i den kampen, er de videre i Europaligaen. Skulle Rapid Wien vinne kampen, er det de som er videre.

  Arsenal er allerede videre fra gruppe B. Dundalk spiller sin siste kamp i årets Europaliga neste uke mot nettopp Arsenal.

  Ellingsen og Ohi
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NT
 • Arsenal med storseier

  Molde fikk også hjelp av Arsenal i den andre kampen i gruppe B. London-klubben har vunnet samtlige kamper og slo til slutt Rapid Wien 4-1.

  Alexandre Lacazette, Pablo Mari, Eddie Nketiah og Emile Smith-Rowe scoret for Arsenal. Koya Kitagawa scoret for Rapid.

  Alex Lacazette
  Foto: Adrian Dennis / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal