Haaland målløs for femte gang på rad – men reddet Dortmund-håpet med frekk stikker

Manchester City kan skryte av å være det eneste laget som har møtt Erling Braut Haaland i mesterligaen og ikke sluppet inn mål fra nordmannen. Likevel klarte Haaland å bidra til å sikre Borussia Dortmund et akseptabelt utgangspunkt.

VIKTIG BIDRAG: Erling Braut Haaland var nest sist på bortemålet som gir Dortmund håp.

Med en frekk éntouchpasning var Haaland nest sist på ballen da Marco Reus satte inn 1–1.

Det betyr at Borussia Dortmund har en mulighet til å ta seg videre til semifinale i mesterligaen, selv om Manchester City slo tilbake og tar med seg en 2-1-ledelse til returkampen i Dortmund 14. april.

Se sammendrag av den første kvartfinalekampen her:

Spørsmålet før kampen var som alltid om det ville være mulig å stoppe Erling Braut Haaland.

«Haalands utrolige rekord: Ingen lag har klart å stå imot nordmannen i mesterligaen. Blir Manchester City det første?»

Det var overskriften på Det europeiske fotballforbundet (Uefa) sin hjemmeside før tirsdagens første av to kvartfinalekamper mellom City og Dortmund.

Dortmunds norske superspiss hadde nemlig scoret mot samtlige motstandere han hadde møtt i mesterligaen og sto med vanvittige 20 mål på 14 kamper. I åttedelsfinalen mot Sevilla scoret han to mål både i borte- og hjemmekampen.

– Noe av det dummeste du kan gjøre

Men Haalands oppgave var formidabel: Manchester City kom under 1–0 i sesongens aller første mesterligakamp mot Porto. Etterpå hadde de ikke sluppet inn mål i turneringen på veien mot kvartfinalen.

Og Haaland hadde gått målløs av banen i fire kamper på rad, først i tre landskamper for Norge og så lørdagens seriekamp mot Frankfurt.

Etter 19 minutters spill sørget Kevin De Bruyne for at City hadde scoret 18 mål siden forrige gang de slapp inn i mesterligaen. 1–0-målet kom etter en fryktelig feilpasning av Dortmunds Emre Can midt på banen.

– Noe av det dummeste du kan gjøre mot Manchester City, fastslo TV2s ekspertkommentator Petter Myhre da ballen noen sekunder senere lå i Dortmund-målet etter en effektiv kontring.

Både Borussia Dortmund og den skadde vingen Jadon Sancho reagerte mot dommeren i sosiale medier. Mens klubben enkelt og greit tvitret «?????», skrev Sancho at «denne dommeren må sjekkes».

Laster Twitter-innhold

Etter en halvtime holdt Cans mareritt på å bli ytterligere forverret da dommer Ovidiu Alin Hategan pekte på straffemerket etter en tilsynelatende klønete manøver. Men etter å ha tatt en nærmere titt på situasjonen på video, konkluderte Hategan med at det ikke var grunnlag for straffe.

Omstridt dommeravgjørelse

Etter 38 minutter var dommer Hategan igjen hovedperson da han annullerte det som kunne ha vært en utligning for Dortmund. Jude Bellingham rappet frekt ballen fra City-keeper Ederson, og dommer må ha ment det var farefullt spill.

– Dette tenker jeg er en feil avgjørelse, sa tidligere landslagskeeper Erik Thorstvedt i TV2-studio i pausen.

Wo96eySQ9IY

STOPPET: Manchester City-keeper Ederson gikk seirende ut av den eneste duellen med Erling braut Haaland.

Dommer blåste før ballen var i nettet, og kunne dermed ikke benytte VAR for å kvalitetssikre avgjørelsen.

To minutter og 30 sekunder ut i andre omgang fikk Haaland sin første store sjanse. Han brukte superkreftene og brøt seg forbi Ruben Dias i City-forsvaret, men kom samtidig litt ut av balanse. Derfor klarte han ikke å overliste Ederson i målet.

Den viktige pasningen

Utover i andre omgang var ingen av lagene interesser i å ta stor risiko. Men den engeksle ligalederen var farlige de få gangene de fikk overganger.

Det samme skulle man etter hvert også kunne si om gjestene. For i det 84. utlignet Marco Reus til 1-1, etter at Erling Braut Haaland spilte ham nydelig fri med ett touch på ballen.

I siste spilleminutt satte Phil Foden inn 2-1 for City. Det betyr at City beholder favorittstempelet de hadde før kampen, men at Dortmund fortsatt har en mulighet til å avansere til semifinale.

• Luton misset seiershattrick mot Everton

Luton prøvde å slå Everton for tredje gang denne sesongen, men måtte nøye seg med 1-1 og er fortsatt på nedrykksplass i Premier League.

I en kamp med mange store sjanser til begge lag tok Everton ledelsen på et VAR-straffespark midt i første omgang, men Elijah Adebayo utlignet da han knuste Ashley Young i en duell ved lengste stolpe, tok ned ballen og knallet den i mål.

Luton måtte vinne for å klatre forbi Nottingham Forest og ta seg over nedrykksstreken, men er i stedet bak på målforskjell med en kamp mer spilt.

Everton kom fra seier i tre strake hjemmekamper og har tross sine poengstraffer berget plassen. Likevel ville laget gjerne fortsette seiersstimen.

UZxSU_N9CXo
  • Schjelderup-perle hjalp Nordsjælland til seier

En frisparkperle fra Andreas Schjelderup ble vinnermålet da Nordsjælland slo AGF 3-1 borte. Laget henger med i gullkampen i dansk fotball.

Farum-laget inntok 2.-plassen tre poeng bak Brøndby, men ett foran FC København og Midtjylland før de tre andre topplagene skal i aksjon søndag.

Halvparten av målene i kampen ble scoret av banens to nordmenn, for på overtid reduserte Magnus Knudsen for AGF, som torsdag spiller cupfinale mot Silkeborg.

Søndag er det storkamp mellom Midtjylland og Brøndby, mens FC København gjester nettopp Silkeborg. (NTB)

Z9MpMJjlMEg
  • Stian Solberg ga ishockeylandslaget 1-0-seier over Latvia i forlengning

Stian Solberg vant pucken, gikk fra egen halvdel og ga Norges ishockeylandslag 1-0-seier over Latvia etter 37 sekunder i forlengningen fredag.

Det skjedde etter tre målløse perioder i Riga.

Det norske laget gikk rett i strupen på bronsevinneren fra fjorårets VM og dominerte den første perioden. Norge vant skuddstatistikken i de første 20 minuttene 13-2, og supertalentet Michael Brandsegg-Nygård hadde to stolpetreff.

Solberg er svært ettertraktet og kan i juni bli den første norske spiller som velges i første runde i NHL-draften.

Lagene møtes igjen lørdag i generalprøven før elite-VM. Mandag offentliggjør landslagssjef Tobias Johansson troppen til mesterskapet i Tsjekkia. Norge spiller sin første kamp mot Sveits fredag 10. mai. (NTB)