«Pissnervøs» Haaland ble City-helt: – Det er derfor han er eksepsjonell

Erling Braut Haaland taklet presset på mesterlig vis og ble tomålsscorer for Manchester City. Nå har de alt i egne hender før siste runde i Premier League.

Erling Braut Haaland City

TOPPSCORER: Erling Braut Haaland kunne juble for sitt 26. og 27. ligamål denne sesongen.

Jeg var pissnervøs, så det eneste jeg fokuserte på var å skyte ballen i målet. Det var det jeg gjorde. Jeg klarer faktisk ikke å forklare det. Jeg var bare veldig sliten og ville score.

Det sa Erling Braut Haaland til Viaplay etter kampen. Han snakket om straffesparket i det 91. minutt, som han også omtalte som den beste straffen han har tatt i hele sitt liv.

Målet punkterte kampen og sørget for en 2-0 seier til City.

Nå er de kun en kamp unna sin fjerde tittel på rad. Noe som ikke har skjedd i Englands øverste divisjon siden Preston North End gjorde det for 135 år siden.

I et intervju med BBC la ikke Haaland skjul på at kampens betydning preget laget:

– Det var litt forferdelig. Det var mange følelser, og vi var nervøse, noe som er normalt for denne typen kamper, men vi vant. Det var målet. Jeg bryr meg ikke om hvordan vi vant. Nå er det videre til neste kamp, sa han.

Da City-manager Pep Guardiola møtte Viaplay etter kamp fikk han spørsmål om Haalands nervøsitet før en straffe er normalt:

– Absolutt. Det er derfor de beste spillerne under slikt press gjør det de trenger. Det er derfor Erling er eksepsjonell. Alle de andre ti spillerne ville hamret til. Kanskje Julián (Álvarez) er den eneste sammen med Erling som kan gjøre det. Og straffen var eksepsjonell, sa han.

Haaland

KOBLET BORT HODET: Haaland viste seg frem fra sin beste side under press.

Ellevill statistikk

Likevel var det et øyeblikk etter 50 minutter som i stor grad avgjorde kampen til bortelagets fordel, på en stadion City sjelden vinner.

Kevin De Bruyne ble spilt fri inne i 16-meteren, og fant Erling Braut Haaland på tvers av femmeteren. Målet gapet og nordmannen gjorde ingen feil da han sendte City i ledelsen fra kort hold.

Haaland scoring

ØYEBLIKKET: Her sender Erling Braut Haaland bortelaget i føringen.

– Den bevegelsen, det løpet, har vi sett tusen ganger før fra De Bruyne. Og Haaland har selvsagt allerede tjuvstartet og løpt seg fri foran mål. Ingen tilfeldigheter når de to kombinerer. De er jo nærmest som et godt gammelt spisspar å regne, sier NRKs fotballekspert Kristoffer Løkberg

– De to - De Bruyne og Haaland - de svikter deg aldri, sa tidligere Liverpool-kaptein Jamie Carragher i Sky Sports' studio.

Dette var De Bruynes 19. målgivende pasning til Haaland så langt i nordmannens City-karriere. 21,3 prosent av Haalands 89 mål i City er dermed assistert av belgieren.

Kevin De Bruyne

HAALANDS LEKEKAMERAT: Manchester Citys Kevin De Bruyne, her i duell med Cristian Romero.

– Tror vi har den beste spissen i verden

Tottenham var også farlig frempå ved flere anledninger, og like før full tid fikk Son Heung-min en gigantisk mulighet til å gjøre 1-1, men City-keeper Stefan Ortega hindret Spurs-stjernen.

– Tenk deg scenene som utspilte seg i stua til Arteta eller andre i Arsenal da Son kom alene med keeper der. Tiden må omtrent ha stått stille, før de må ha knust noen glass eller det som verre er idet han bommer! For et øyeblikk!, sa Løkberg, som viste til Citys nærmeste tittelkonkurrent.

Ortega Ederson

KEEPERBYTTE: Ederson måtte ut kort tid etter en smell i det 64. minutt. Inn kom Stefan Ortega og imponerte.

Ortega erstattet Ederson, som måtte ut for bortelaget etter en smell i duell med Cristian Romero.

Ifølge Citys midtbanespiller Rodri, fikk Ederson hjernerystelse i duellen. Det sa Rodri i et intervju med Sky Sports, hvor han også skrøt av sine lagkamerater.

– Dette er fotball. Det handler om boksene. Jeg tror vi har den beste spissen i verden. I dag utgjorde han forskjellen. Og Stefan var bare utrolig. Hvis vi hadde spilt uavgjort, så hadde vi vært ute. Han gjorde tre enestående redninger, sa Rodri.

Også Haaland roser Ortega:

– Han kommer inn og gjør en «hero performance». Det er helt fantastisk og jeg er bare glad vi vant. Det er helt sykt, han er så god. Han er så undervurdert. Det er helt vilt å tenke på. All honnør til ham, sa han til Viaplay om mannen som hindret Spurs-scoring ved flere anledninger.

Med Tottenham-tap er Aston Villa klare for Mesterligaen for første gang på 41 år. Tottenham måtte nemlig slå City for å ha en sjanse på den viktige fjerdeplassen, som gir spill i Europas gjeveste klubbturnering.

Én kamp unna seriegullet

Mange pekte på denne kampen som den avgjørende for tittelkampen mellom City og Arsenal.

City har ikke tapt en ligakamp siden de møte Aston Villa i begynnelsen av desember og er forventet å slå West Ham på hjemmebane i siste serierunde. Samtidig er Arsenal ventet å ta tre poeng hjemme mot Everton.

Erling Braut Haaland, her i duell med forsvarsspiller Christian Romero i førsteomgang.

HARDE TAK: Erling Braut Haaland, her i duell med forsvarsspiller Cristian Romero i førsteomgang.

Med 2-0 seieren tirsdag kveld har de lyseblå fra Manchester alt i egne hender når de tar imot West Ham kl. 17:00 søndag.

Vi har erfaringen fra tidligere, mot Aston Villa (i 2021/22 red.anm.), og vet at det ikke er lett. Vi trenger støtte fra supporterne for å kunne skape historie, sier Rodri om den kommende kampen.

• Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

Årsaken var at båten var for full.

Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)