Hopp til innhold

Guttormsen millimeter unna skrekkulykke før første VM

Først satte han personlig rekord. I neste forsøk klarte Simen Guttormsen bare så vidt å unngå at lista gikk rett i øyet hans.

UNNSLAPP: Simen Guttormsen fikk nesten lista rett i øyet under et stavhopp i Sverige denne uka.

– Det kunne gått ordentlig galt, erkjenner Simen Guttormsen.

Tirsdag var bronsemedaljøren fra NM på plass i svenske Täby for et utendørsstevne i stav. Han satte press på flere sterke konkurrenter og satte personlig rekord med 5.72 i første forsøk.

Deretter la 21-åringen lista på 5.82 for å tangere storebror Sondre Guttormsens personlige rekord.

Simen Guttormsen

SYNLIG: Simen Guttormsen fikk seg en synlig smell da lista sneiet øyet hans.

Foto: Privat

I første forsøk skjer uhellet.

– Jeg river på en naturlig måte, ikke noe spesielt. Men lista roterer litt til den ene siden, fester seg til bunn i matta og blir stående rett opp og ned. Den treffer meg, og skraper opp langs øyet, men blir heldigvis ikke sittende der, beskriver Guttormsen.

– Det kunne gått veldig mye verre hvis den satt mer fast, og ikke bare skrapet, fortsetter han.

Storebroren, som deltar i det NRK sendte Diamond League-stevnet i Stockholm torsdag, var på plass som tilskuer.

– Han ser fortsatt, heldigvis. Flaks, eller uflaks tror jeg vi kan kalle det, sier Sondre Guttormsen.

Hoppet videre

Sondre og Simen Guttormsen

STUDERER SAMMEN: Sondre og Simen Guttormsen går begge på universitet i USA.

Foto: Steph Chambers / AFP

På videoen man at hodet til stavhopperen slenges bakover og at han bare er millimeter unna en virkelig alvorlig skade.

Det ser ut som jeg nesten ser at den er der. Men alltid når du river så må du være klar over hvor stav og list er for å komme unna. Det ser først ut som det går bra, men lista skifter retning i millisekundet før.

Han rakk å tenke at han var glad det gikk bra da han landet, men ikke før han så hoppet på film innså han hvor farlig nær han hadde vært. Det lot han seg derimot ikke stoppe av. Guttormsen fikk ispose på øyet og forsøkte seg to ganger til på samme høyde – begge med riv.

Adrenalinet tok over, og jeg klarte ikke tenke på vondten i øyet. Det var ikke noe farlig det. Det var bitte litt blury, men ellers greit, forteller han.

Jeg forventet våkne større blåveis i dag, men nei, det ser mer ut som om jeg har vært i en barfight, legger han til med en liten latter.

To brødre i VM

Guttormsen-brødrene studerer begge ved Ivy League-universitetet Princeton i USA. Nå er begge klare for friidretts-VM i Eugene. Lillebror er nemlig inne på ranking.

NM friidrett Stjørdal

TRE NORSKE I VM: Pål Haugen Lillefosse tok NM-gullet forrige helg, foran brødrene Guttormsen. Nå er alle tre klare for VM.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Jeg gleder meg veldig til første seniormesterskap, og har vist at jeg er i god form og klar til å vise meg. Får jeg tre gode treningsuker til, så ser jeg ikke bort ifra at en VM-finale kan være mulig. Det kan bli spennende det, mener Guttormsen, og får støtte av storebror.

– Det blir veldig gøy. Akkurat nå har han hoppet vel så bra som meg, så jeg har mye å lære av ham også. Så får jeg lære ham litt om erfaring, for jeg har vært med i litt flere mesterskap og Diamond League.

 • Se Diamond League fra Stockholm på NRK1 torsdag fra kl. 20.00.

Siste nytt

 • Rune reagerer kraftig mot ATP-utsagn: – Hva skal det bety?

  Tennisrebellen Holger Rune lar ATP få det glatte lag etter at touren ønsket Jannik Sinner lykke til mot dansken i kvartfinalen i Monte-Carlo Masters.

  – Måtte kraften være med deg, Jannik Sinner, skrev ATP-touren i X-innlegget som får dansken til å reagere.

  Uttrykket er kjent fra Star Wars-filmene og brukes til å ønske en eller flere personer hell og lykke.

  – Hva skal det bety, ATP-touren? Dere ga meg ikke akkurat de beste forholdene i utgangspunktet, da jeg måtte spille to kamper dagen før med sen avslutning, og dermed fikk nesten ingen hviletid. Dommeren gjorde avgjørende feil og ga en feil advarsel som forstyrret kampen. Måtte kraften være med deg. Herregud, skriver Rune i et svar til mennenes tennistour.

  I kommentarfeltet under Runes innlegg får han mange støtteerklæringer fra tennisfans, mens enkelte derimot kritiserer ham for oppførselen på banen.

  Rune tapte den nevnte kvartfinalen mot Sinner 4-6, 7-6 (8-6) og 3-6. Den formsterke italieneren skal lørdag møte Stefanos Tsitsipas i semifinalen.

  (©NTB)

  Rune
  Foto: SEBASTIEN BOZON / AFP
 • Roing: Tre norske båter til A-finale

  Jonas Juel og Erik Solbakken ble beste norske dobbeltsculler i verdenscupen i italienske Varese. Duoen er klar for A-finale.

  Det skjer etter et spennende oppsamlingsheat, der den andre norske dobbeltsculleren med Oscar Helvig og Kristoffer Brun ble tøffeste utfordrer.

  Tyske Jonas Gelsen og Marc Weber vant heatet på tiden 6.17,24. Rett over sekundet bak fulgte Juel og Solbakken, mens Helvig og Brun ble slått med ytterligere sju tidels sekund.

  De to beste båtene i oppsamlingsheatet går til A-finalen, mens Helvig/Brun skal ro B-finale.

  A-finale blir det også på Inger Seim Kavlie, som imponerte med seier i semifinalen i singlesculler på tiden 7.34,01. Hun var over to sekunder raskere enn nærmeste konkurrent.

  Lars Benske og Ask Tjøm skal dessuten ro A-finale i lettvekt dobbeltsculler. De tok seg videre fra oppsamlingsheat med 2.-plass bak en italiensk båt.

  Tidligere lørdag vant Kjetil Borch D-finalen i singlesculler etter å ha blitt slått ut i kvartfinalen fredag. En rekke norske båter skal i aksjon i Varese utover dagen.

  (©NTB)

  OhNKv4qQYNk
  Foto: NTB
 • Golden Knights sikret den siste sluttspillplassen i vest

  Tittelforsvarer Vegas Golden Knights feide over Minnesota Wild med 7-2 på hjemmeis og sikret en plass i NHL-sluttspillet.

  Chandler Stephenson markerte seg med fire assists i storkampen, mens Tomas Hertl scoret sitt første mål for Vegas etter overgangen fra San Jose Sharks.

  Vertene ledet 3-0 etter første periode, og Wild kom egentlig aldri nær å true seieren. Sju ulike spillere scoret for Golden Knights.

  – Det er ingen tvil om at dette er noe de (spillerne) ønsker. De ønsker en mulighet til å vinne Stanley Cup igjen. Prosessen hit har hatt noen opp- og nedturer denne sesongen, men vi jobber med å håndtere det på beste måte og være klare, sa trener Bruce Cassidy til NHL.com.

  For Wild reduserte Marat Khusnutdinov og Ryan Hartman. Mats Zuccarello sto over kampen av familiære årsaker. Hans lag er fra før ute av kampen om å nå sluttspillet i den nordamerikanske ishockeyligaen.

  Følgende lag er klare for sluttspillet i NHLs Western Conference: Dallas Stars, Vancouver Canucks, Winnipeg Jets, Colorado Avalanche, Edmonton Oilers, Nashville Predators, Los Angeles Kings og Vegas Golden Knights.

  I øst har seks lag sikret sluttbillett så langt: New York Rangers, Carolina Hurricanes, Boston Bruins, Florida Panthers, Toronto Maple Leafs og Tampa Bay Lightning.

  (©NTB)

  B0jnSg6aGp0
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal