Hopp til innhold

Guttormsen millimeter unna skrekkulykke før første VM

Først satte han personlig rekord. I neste forsøk klarte Simen Guttormsen bare så vidt å unngå at lista gikk rett i øyet hans.

UNNSLAPP: Simen Guttormsen fikk nesten lista rett i øyet under et stavhopp i Sverige denne uka.

– Det kunne gått ordentlig galt, erkjenner Simen Guttormsen.

Tirsdag var bronsemedaljøren fra NM på plass i svenske Täby for et utendørsstevne i stav. Han satte press på flere sterke konkurrenter og satte personlig rekord med 5.72 i første forsøk.

Deretter la 21-åringen lista på 5.82 for å tangere storebror Sondre Guttormsens personlige rekord.

Simen Guttormsen

SYNLIG: Simen Guttormsen fikk seg en synlig smell da lista sneiet øyet hans.

Foto: Privat

I første forsøk skjer uhellet.

– Jeg river på en naturlig måte, ikke noe spesielt. Men lista roterer litt til den ene siden, fester seg til bunn i matta og blir stående rett opp og ned. Den treffer meg, og skraper opp langs øyet, men blir heldigvis ikke sittende der, beskriver Guttormsen.

– Det kunne gått veldig mye verre hvis den satt mer fast, og ikke bare skrapet, fortsetter han.

Storebroren, som deltar i det NRK sendte Diamond League-stevnet i Stockholm torsdag, var på plass som tilskuer.

– Han ser fortsatt, heldigvis. Flaks, eller uflaks tror jeg vi kan kalle det, sier Sondre Guttormsen.

Hoppet videre

Sondre og Simen Guttormsen

STUDERER SAMMEN: Sondre og Simen Guttormsen går begge på universitet i USA.

Foto: Steph Chambers / AFP

På videoen man at hodet til stavhopperen slenges bakover og at han bare er millimeter unna en virkelig alvorlig skade.

Det ser ut som jeg nesten ser at den er der. Men alltid når du river så må du være klar over hvor stav og list er for å komme unna. Det ser først ut som det går bra, men lista skifter retning i millisekundet før.

Han rakk å tenke at han var glad det gikk bra da han landet, men ikke før han så hoppet på film innså han hvor farlig nær han hadde vært. Det lot han seg derimot ikke stoppe av. Guttormsen fikk ispose på øyet og forsøkte seg to ganger til på samme høyde – begge med riv.

Adrenalinet tok over, og jeg klarte ikke tenke på vondten i øyet. Det var ikke noe farlig det. Det var bitte litt blury, men ellers greit, forteller han.

Jeg forventet våkne større blåveis i dag, men nei, det ser mer ut som om jeg har vært i en barfight, legger han til med en liten latter.

To brødre i VM

Guttormsen-brødrene studerer begge ved Ivy League-universitetet Princeton i USA. Nå er begge klare for friidretts-VM i Eugene. Lillebror er nemlig inne på ranking.

NM friidrett Stjørdal

TRE NORSKE I VM: Pål Haugen Lillefosse tok NM-gullet forrige helg, foran brødrene Guttormsen. Nå er alle tre klare for VM.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Jeg gleder meg veldig til første seniormesterskap, og har vist at jeg er i god form og klar til å vise meg. Får jeg tre gode treningsuker til, så ser jeg ikke bort ifra at en VM-finale kan være mulig. Det kan bli spennende det, mener Guttormsen, og får støtte av storebror.

– Det blir veldig gøy. Akkurat nå har han hoppet vel så bra som meg, så jeg har mye å lære av ham også. Så får jeg lære ham litt om erfaring, for jeg har vært med i litt flere mesterskap og Diamond League.

 • Se Diamond League fra Stockholm på NRK1 torsdag fra kl. 20.00.

Siste nytt

 • Bohinen ny Stabæk-trener

  Lars Bohinen blir ny trener for Stabæks fotballherrer, bekrefter 1.-divisjonsklubben på sine nettsider. 52-åringen, som var sportssjef i klubben fra 2007 til 2009, har undertegnet en kontrakt ut 2023.

  Bohinen tar over etter det tirsdag ble kjent at Eirik Kjønø var ferdig som Stabæk-trener. Det skjedde etter at laget røk på tre strake tap, blant annet mot bunnlaget Stjørdals-Blink sist helg.

  Bohinen var på plass på Nadderud fredag morgen og skal lede laget i søndagens kamp mot Start.

  – Vi er veldig fornøyde med å få Lars på plass. Det har vært et par hektiske dager men nå er vi glade for å komme i mål, sier sportssjef Torgeir Bjarmann

  Klubben holder femteplassen i 1. divisjon og har fire poeng opp til Ranheim på direkte opprykksplass.

  – Det klare målet er å bedre prestasjonene. Vi kan ikke ha så sterkt fokus på kun resultater, vi må ha fokus på det som skaper resultatene: Prestasjoner, utvikling og det som skjer i hverdagen, sier Bohinen.

  Lars Bohinen
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Jenssen tilbake til Nordsjælland

  Ulrik Yttergård Jenssen (26) skal spele for danske Nordsjælland i haust. Midtstopparen stod utan kontrakt.

  Nordsjælland opplyser på sine nettsider at Jenssens kontrakt gjeld ut året.

  Forsvarsspelaren gjekk frå Tromsø til Nordsjælland i vinterpausen i 2017/18-sesongen og har spelt 114 kampar for den danske klubben.

  Sommaren 2021 gjekk han til Willem II i den nederlandske toppdivisjonen. Kontrakten skulle vare til 2024, men i sommar blei han samd med klubben om å terminere den.

  Jenssen har 26 landskampar for Noregs U21-lag. I tillegg har han ei rekke kampar frå dei andre aldersbestemte landslaga.

  Nordsjælland leeer den danske toppdivisjonen med 13 poeng etter fem kampar. Neste oppgåve for Jenssens lag er heime mot tabelltoar Silkeborg søndag.

  Ulrik Yttergård Jensen
  Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix / NTB
 • Noregs stafett-kvartett

  Elisabeth Slettum, Line Kloster, Linn Oppegaard og Nora Kollerød Wold blir Noregs lag på 4 x 400 meter i friidretts-EM i München.

  Det opplyser Friidrettsforbundet om i ei pressemelding.

  Slettum blei utslått i semifinalen på 400 meter hekk, og rauk også ut i forsøket på 200 meter torsdag. Kloster avanserte heller ikkje frå semifinalen på 400 meter hekk.

  23 år gamle Oppegaard, som blei norsk meister på 400 meter, var langt unna semifinaleplass i München tidlegare i meisterskapen. EM er hennar meisterskapsdebut på seniornivå individuelt.

  Wold blei tatt ut i troppen som reserve på både 400 meter og 400 meter hekk.

  Det norske laget skal i aksjon klokka 11.40 på Olympiastadion i München. De tre beste i de to heata og ytterlegare to lag på tid går til finalen. Finalen skjer laurdag.

  Line Kloster
  Foto: WOLFGANG RATTAY / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 53 klipp
Sport
Spiller nå
Johaug røper nye dopingdetaljer i bok 00:53
Neste