NRK Meny
Normal

Gullhjelperne blir med videre

De var med å hente fire medaljer i VM i Falun. Nå blir gutta med landslagssjefen til OL i 2018.

Magnus Brevig og Andreas Vilberg blir med til OL i 2018.

Magnus Brevig og Andreas Vilberg er klar for tre nye år på hopplandslaget. Anders Fannemel, bak til høyre, har tatt et godt grep om situasjonen. Bildet er sendt inn av landslaget.

Foto: Privat

– Jeg har lyst til å være en del av laget og hoppnasjonen som Alexander Stöckl bygger opp i Norge, sier Andreas Vilberg til NRK.

Trener Alexander Stöckl, ass. trener Magnus Brevig, Andreas Vilberg

Nå får Alexander Stöckl (t.v) med seg sine medhjelpere i tre år til.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Vilberg er mest kjent for å være ekspert på hoppdresser og har sydd dressene til landslagsutøverne i en årrekke. Han er også en del av trenerteamet. Sammen med assistenttrener Magnus Brevig har de nå skrevet under hver sin treårskontrakt med Norges skiforbund.

– Ut i fra min lidenskap og mastergrad i idrettsvitenskap er dette en av de beste jobbene jeg kan ha for øyeblikket, sier Brevig.

Landslagstrener Alexander Stöckl er også strålende fornøyd med å få forlenget avtalene.

– Magnus er en fantastisk trener og en god sparringspartner for meg når vi er på tur, sier Stöckl, før han også roser sin andre resignering.

– Vilberg har høy kompetanse på dresser og snakker med utøverne om flyegenskaper. Jeg tror det er viktig å fortsette med dette teamet så lenge som mulig, sier landslagssjefen.

Hårete mål

Det norske landslaget med Rune Velta i spissen herjet i Ski-VM i Falun i februar og hentet hjem hele to gull-, et sølv- og en bronsemedalje.

Nå er det VM i skiflyging i Kulm neste år, ski-VM i Lahtis i 2017 og OL i Sør-Korea i 2018. Dermed blir det nok av muligheter for det norske landslaget å hente inn medaljer. Målet for trenerteamet er OL-gull.

– Jeg ønsker at vi fortsetter å mixe forskeren og kunstneren i vårt videre arbeid uten å drifte for langt den ene eller andre veien. Målet med denne perioden er å være med å bygge opp et lag til å ta OL-gull i Pyeong Chang, sier Brevig.

Sportssjef Clas Brede Bråthen mener Norge nå har sikret den beste kompetansen i verden fremover.

– Vi har nå en trio som totalt sett matcher de beste nasjonene innenfor kompetanse i internasjonal hoppsport. Vi gleder oss til å se dette samarbeidet fremover, sier Bråthen.

Norges lag

Det norske laget vant lag-gull i VM i Fallun.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Siste nytt

 • Moberg skadet skulderen i velt

  Den norske syklisten Emilie Moberg må operere skulderen etter en velt i rittet Tour of Chongming Island i Kina torsdag. Halden-jenta var innblandet i en stygg massevelt i høy fart like før mål. – Nå må jeg hjem for å operere. Det er leddbånd i skulderen som har røket, forteller Moberg til TV 2.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Johaug undertegnet skiavtale

  Therese Johaug har undertegnet en ny avtale med skiprodusenten Fischer. Det bekrefter Johaugs manager, Jørn Ernst, overfor NRK fredag morgen. Kontrakten med Fischer ble satt på vent under Johaugs dopingutestengelse.

  Therese Johaug
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Martinsens VM-sjansar minkar

  Andreas Martinsen hadde ei målgivande pasning då Rockford slo Chocago 4-3 og gjekk til 2. runde i AHL-sluttspelet i natt.

  Det betyr at Martinsen ikkje blir klar til dei første kampane i VM i Danmark, der Norge opnar mot Latvia 5. mai. Men han kan kome inn seinare i VM.

  Andreas Martinsen
  Foto: BRUCE BENNETT / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag