Kronprinsen til Gull-Maiken: – Det sprutet av deg

SOTSJI/OSLO (NRK.no): Her blir Maiken Caspersen Falla (23) gratulert av både kronprinsen og skikongen.

Falla

Maiken Caspersen Falla (midten) mottok gratulasjoner fra kronprins Haakon (t.v.) og Bjørn Dæhlie (t.h.) etter å ha tatt sprintgull.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– For en fantastisk prestasjon! Det sprutet av deg i dag, sa kronprins Haakon.

– Ja, jeg har aldri følt meg så bra som i dag! svarte Falla smilende.

– Jeg og Bjørn så deg på førsterunden og vi tenkte at «dette tar Maiken». Det så sånn ut, sa kronprins Haakon.

Falla hørte fra flere av konkurrentene at hun virket utilnærmelig underveis i konkurransen. Selv takker hun smøreteamet for hjelpen.

– Jeg hadde helt fantastiske ski. De beste jeg noen gang har gått på!, forklarte Falla til kronprinsen.

– Helt enormt

I en finale uten Marit Bjørgen, som falt og røk ut i semifinalen, tok Falla styringen fra start.

To minutter, 35 sekunder og 49 hundredeler senere passerte hun mållinjen som gullvinner.

Maiken Caspersen Falla

Maiken Caspersen Falla vant prologen, tok styringen i kvart- og semifinalen før hun til slutt kronet det hele ved å knuse konkurrentene i finalen.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Dette er helt enormt. Jeg har følt meg i god form, men dette hadde jeg aldri tro på. Jeg skjønner ikke hva som har skjedd, sa en sprudlende Falla til TV 2 etter gulløpet.

– Det føles som om jeg har falt ned fra månen! Og det er så stort å få dele dagen med min gode venninne Ingvild og resten av støtteapparatet, strålte gullvinneren.

– Uvirkelig drøm i oppfyllelse

23-åringen fra Fet har all grunn til å være overlykkelig over egen innsats. Spesialsprinteren har slitt tidligere i sesongen, men klinte til da det gjaldt som mest.

– I dag gikk Maiken sitt desidert beste renn for sesongen, og det på sesongens viktigste dag. Det er virkelig imponerende, skryter NRKs langrennskommentator Jann Post.

Den norske ungjenta var umulig å tukte på oppløpet. Ingvild Flugstad Østberg og Vesna Fabjan forsøkte desperat, men var egentlig aldri i nærheten.

I stedet måtte de to nøye seg med å kjempe en intens kamp om sølvet, en kamp Østberg vant med ett fattig hundredel.

– Jeg har sagt at målet er medalje. Jeg har vel kanskje trodd mer på det selv enn hva andre har gjort. Jeg er helt utrolig glad og jeg kan nesten ikke tro det, sier Østberg til NRK.no.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Maiken Caspersen Falla tok gull på sprinten i OL tirsdag. Det hadde ikke gått opp for henne når hun snakket med Morten Stenberg etter premieseremonien.

Maiken Caspersen Falla tok gull på sprinten i OL tirsdag. Det hadde ikke gått opp for henne når hun snakket med Morten Stenberg etter premieseremonien.

Jacobsen uheldig

NRKs langrennskommentator er i likhet med kronprins Haakon klar på at Falla virket suveren hele veien.

– Hun utnyttet at Bjørgen og Randall ikke var på startstreken i finalen. Hun viste solid form ved å vinne prologen, og siden så hun seg ikke tilbake. Hun tok styringen i alle heatene og viste seg suveren i dag, sier Post.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen var uheldig og brekte staven i finalen. Til tross for et iherdig forsøk på å kjempe seg tilbake i medaljekampen, måtte hun ta til takke den sure fjerdeplassen.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Resultater, kvinnesprint» i nytt vindu

Siste nytt

 • Lindvik best i kvalifiseringa

  Marius Lindvik vann kvalifiseringa i hopp i Rasnov torsdag, 0,1 poeng føre Stefan Kraft. Alle dei norske kvalifiserte seg til hopprennet i morgon. Halvor Egner Granerud som ikkje har hoppa verdscup tidligare i år tok ein sterk 8.-plass i kvalifiseringa.

  Marius Lindvik
  Foto: Erwin Scheriau / AFP
 • Østberg trua Johaug

  Therese Johaug stakk etter fem kilometer og leia stort sett heile den 34 kilometer lange fellesstarten med eit halv minutt. Ingvild Flugstad Østberg gjekk fantastisk mot slutten. I mål var ho berre fire sekund bak. Heidi Weng tok 3.-plassen.

  Ski Tour 2020
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Derfor går løperne med drikkebelte

  Therese Johaug og resten av løperne går med godt synlige drikkebelter på torsdagens 34 kilometer lange etappe. Av miljøhensyn er det nemlig bestemt at utøverne skal bære sin egen næring for å begrense bruken av snøskutere. Først etter 22 kilometer får skiløperne lov til å motta næring fra støtteapparat.

Sendeplan

Kl. Program Kanal