Skuffet Grøvdal etter EM-bronse: – Det er bittert når det er så nært

BERLIN/OSLO (NRK): Karoline Bjerkeli Grøvdal (28) var favoritt på 3000 meter hinder, men gullet glapp i Berlin.

OPPLØPET: Grøvdal holder unna og spurter inn til bronse.

Det ble til slutt bronse til Grøvdal med tiden 9.24.46.

– Jeg skal være fornøyd med bronse. Det er litt bittert når det er så nært. Jeg hadde ikke helt beina i dag, men jeg er fornøyd med bronse, sier Grøvdal til NRK.

Før løpet var hun den største favoritten, men det ville seg ikke i Berlin. Dermed løp Grøvdal inn til den EM-bronse i andre mesterskap på rad.

– Jeg vil kjempe om gullet, det er det jeg har lyst på. Det gikk fort fra start, og jeg trodde at jeg skulle ta gullet på sisterunden da jeg nærmet meg. Men jeg var kjørt, og det var det jeg klarte i dag.

Friidretts-EM: Karoline Bjerkeli Grøvdal løper finale på 3000 meter hinder

SKUFFET: Det var lite glede å spore hos Grøvdal like etter løpet.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

På tribunen var trener Ståle Jan Frøynes fornøyd med bronsemedaljen.

– Du må ha friske bein når du skal gå siste 1000. Sannsynligvis følte hun seg ikke superpigg i beina, sier Frøynes til NRK.

– Hederlig

28-åringen var fryktelig stiv på slutten, og holdt på å havne utenfor pallen. Luiza Gega (Albania) kom som ei kule bakfra, og holdt på å snyte Grøvdal for bronsen. Gegas spurt holdt ikke, og hun endte 32 hundredeler bak i mål.

Tyske Gesa Krause tok gull på 9.19.80, mens sveitseren Fabienne Schlumpf tok sølv på 9.22.29.

– Det er hederlig innsats, og hun er ikke helt fornøyd. Men det er en del av toppidretten; man skal ikke være fornøyd med en bronse, sier NRKs ekspert Vebjørn Rodal.

Grøvdal slet med sykdom før mesterskapet, men var suveren da hun gikk videre til finale fredag. Hun ønsker ikke å spekulere i om sykdommen kan ha vært årsaken til at beina ikke var på topp i finalen.

– En uke med sykdom kan slå forskjellig ut i dagene etterpå. Jeg følte med lett i forsøket, men i dag var ikke beina like pigge. Det blir bare spekulasjoner, men uansett så det klart jeg helst skulle vært uten den forkjølelsen, sier hun.

På spørsmålet om hvor motiverende det har vært å se alle de norske gullmedaljene i EM, med Karsten Warholm og to ganger Jakob Ingebrigtsen, sier hun at det kan slå begge veier.

– Det er selvfølgelig inspirerende, og veldig gøy. Men samtidig hever det terskelen for hva man blir fornøyd med, sånn at man blir litt mer skuffet når det ikke blir gull.

Siste nytt

 • Seier for Henrik Ingebrigtsen

  Henrik Ingebrigtsen innledet sesongen med seier på 3000-meteren under Trond Mohn Games på 7.52.71. – Formen har ikke helt kommet ennå, sier Ingebrigtsen til tross for seiern..

 • Ingebrigtsen slått i Bergen

  Filip Ingebrigtsen måtte meget overraskende ta til takke med andreplass på 1500-meteren under Trond Mohn Games onsdag kveld. Filip Sasinek fra Tsjekkia vant på 3.41,61, Ingebrigtsen løp på 3.42,0. – Det var litt kjedelig. Det er alltid litt smårusk og jeg trenger en del konkurranser for å komme skikkelig i gang, sier Ingebrigtsen til stadionspeakeren.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Quarco på andreplass

  Norges raskeste mann, Jonathan Quarco, fikk kjenning med en strekk i låret da han innledet sesongen med 10,75. Det holdt til andreplass på 100-meteren i Trond Mohn Games. Benjamin Williams fra Canada vant på 10,62.

  Quarco
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal