Hopp til innhold

Skuffet Grøvdal etter EM-bronse: – Det er bittert når det er så nært

BERLIN/OSLO (NRK): Karoline Bjerkeli Grøvdal (28) var favoritt på 3000 meter hinder, men gullet glapp i Berlin.

OPPLØPET: Grøvdal holder unna og spurter inn til bronse.

Det ble til slutt bronse til Grøvdal med tiden 9.24.46.

– Jeg skal være fornøyd med bronse. Det er litt bittert når det er så nært. Jeg hadde ikke helt beina i dag, men jeg er fornøyd med bronse, sier Grøvdal til NRK.

Før løpet var hun den største favoritten, men det ville seg ikke i Berlin. Dermed løp Grøvdal inn til den EM-bronse i andre mesterskap på rad.

– Jeg vil kjempe om gullet, det er det jeg har lyst på. Det gikk fort fra start, og jeg trodde at jeg skulle ta gullet på sisterunden da jeg nærmet meg. Men jeg var kjørt, og det var det jeg klarte i dag.

Friidretts-EM: Karoline Bjerkeli Grøvdal løper finale på 3000 meter hinder

SKUFFET: Det var lite glede å spore hos Grøvdal like etter løpet.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

På tribunen var trener Ståle Jan Frøynes fornøyd med bronsemedaljen.

– Du må ha friske bein når du skal gå siste 1000. Sannsynligvis følte hun seg ikke superpigg i beina, sier Frøynes til NRK.

– Hederlig

28-åringen var fryktelig stiv på slutten, og holdt på å havne utenfor pallen. Luiza Gega (Albania) kom som ei kule bakfra, og holdt på å snyte Grøvdal for bronsen. Gegas spurt holdt ikke, og hun endte 32 hundredeler bak i mål.

Tyske Gesa Krause tok gull på 9.19.80, mens sveitseren Fabienne Schlumpf tok sølv på 9.22.29.

– Det er hederlig innsats, og hun er ikke helt fornøyd. Men det er en del av toppidretten; man skal ikke være fornøyd med en bronse, sier NRKs ekspert Vebjørn Rodal.

Grøvdal slet med sykdom før mesterskapet, men var suveren da hun gikk videre til finale fredag. Hun ønsker ikke å spekulere i om sykdommen kan ha vært årsaken til at beina ikke var på topp i finalen.

– En uke med sykdom kan slå forskjellig ut i dagene etterpå. Jeg følte med lett i forsøket, men i dag var ikke beina like pigge. Det blir bare spekulasjoner, men uansett så det klart jeg helst skulle vært uten den forkjølelsen, sier hun.

På spørsmålet om hvor motiverende det har vært å se alle de norske gullmedaljene i EM, med Karsten Warholm og to ganger Jakob Ingebrigtsen, sier hun at det kan slå begge veier.

– Det er selvfølgelig inspirerende, og veldig gøy. Men samtidig hever det terskelen for hva man blir fornøyd med, sånn at man blir litt mer skuffet når det ikke blir gull.

Siste nytt

  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP
  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP
  • Moldes stjerneduo spilleklare etter skade

    Både Fredrik Gulbrandsen og Magnus Wolf Eikrem er tilgjengelig for å starte når Molde tar imot Haugesund i Eliteserien søndag.

    Det bekrefter trener Erling Moe overfor TV 2.

    – De er klare til å kunne starte. De er med i betraktningen, og så får vi se hvilket lag vi ender på til slutt, sier Moe.

    Molde-treneren forteller også at Markus Kaasa og Martin Linnes ikke er så langt unna en retur.

    – Det begynner å se bedre ut, og det er selvfølgelig bra for oss, sier han.

    Gulbrandsen måtte av med skade i serieåpningen hjemme mot Strømsgodset, men fikk sitt første innhopp etter skaden da blåtrøyene slo Strindheim i cupens andre runde onsdag.

    Det gjorde også Eikrem, som måtte stå over storoppgjøret borte mot Bodø/Glimt forrige helg. (NTB)

    Gulbrandsen og Eikrem
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal