Skuffet Grøvdal etter EM-bronse: – Det er bittert når det er så nært

BERLIN/OSLO (NRK): Karoline Bjerkeli Grøvdal (28) var favoritt på 3000 meter hinder, men gullet glapp i Berlin.

OPPLØPET: Grøvdal holder unna og spurter inn til bronse.

Det ble til slutt bronse til Grøvdal med tiden 9.24.46.

– Jeg skal være fornøyd med bronse. Det er litt bittert når det er så nært. Jeg hadde ikke helt beina i dag, men jeg er fornøyd med bronse, sier Grøvdal til NRK.

Før løpet var hun den største favoritten, men det ville seg ikke i Berlin. Dermed løp Grøvdal inn til den EM-bronse i andre mesterskap på rad.

– Jeg vil kjempe om gullet, det er det jeg har lyst på. Det gikk fort fra start, og jeg trodde at jeg skulle ta gullet på sisterunden da jeg nærmet meg. Men jeg var kjørt, og det var det jeg klarte i dag.

Friidretts-EM: Karoline Bjerkeli Grøvdal løper finale på 3000 meter hinder

SKUFFET: Det var lite glede å spore hos Grøvdal like etter løpet.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

På tribunen var trener Ståle Jan Frøynes fornøyd med bronsemedaljen.

– Du må ha friske bein når du skal gå siste 1000. Sannsynligvis følte hun seg ikke superpigg i beina, sier Frøynes til NRK.

– Hederlig

28-åringen var fryktelig stiv på slutten, og holdt på å havne utenfor pallen. Luiza Gega (Albania) kom som ei kule bakfra, og holdt på å snyte Grøvdal for bronsen. Gegas spurt holdt ikke, og hun endte 32 hundredeler bak i mål.

Tyske Gesa Krause tok gull på 9.19.80, mens sveitseren Fabienne Schlumpf tok sølv på 9.22.29.

– Det er hederlig innsats, og hun er ikke helt fornøyd. Men det er en del av toppidretten; man skal ikke være fornøyd med en bronse, sier NRKs ekspert Vebjørn Rodal.

Grøvdal slet med sykdom før mesterskapet, men var suveren da hun gikk videre til finale fredag. Hun ønsker ikke å spekulere i om sykdommen kan ha vært årsaken til at beina ikke var på topp i finalen.

– En uke med sykdom kan slå forskjellig ut i dagene etterpå. Jeg følte med lett i forsøket, men i dag var ikke beina like pigge. Det blir bare spekulasjoner, men uansett så det klart jeg helst skulle vært uten den forkjølelsen, sier hun.

På spørsmålet om hvor motiverende det har vært å se alle de norske gullmedaljene i EM, med Karsten Warholm og to ganger Jakob Ingebrigtsen, sier hun at det kan slå begge veier.

– Det er selvfølgelig inspirerende, og veldig gøy. Men samtidig hever det terskelen for hva man blir fornøyd med, sånn at man blir litt mer skuffet når det ikke blir gull.

Sportsnyheter

YcTkcXtlRJc

Reagerer på Portugals taktiske tabbe i EM-drama: – Surrealistisk

Gruppe F ble på forhånd dømt til å være «dødens gruppe» i EM. Onsdag kveld fikk vi med all tydelighet demonstrert hvorfor.

Ungarn sjokkerte gigantene – var minutter unna å ta seg videre

Ingen levnet Ungarn en sjanse hverken i gruppa eller mot Tyskland, men lenge var faktisk ungarerne på vei til åttedelsfinale.

Siste nytt

 • Slik spilles åttedelsfinalene i EM

  Nå som alle gruppene er ferdigspilt, er åttedelsfinalene klare. Her kommer det noen ordentlige storoppgjør:
  ** Wales – Danmark (26. juni)
  ** Italia – Østerrike (26. juni)
  ** Nederland – Tsjekkia (27. juni)
  ** Belgia – Portugal (27. juni)
  ** Kroatia – Spania (28. juni)
  ** Frankrike – Sveits (28. juni)
  ** England – Tyskland (29. juni)
  ** Sverige – Ukraina (29. juni)

  fQSyNCeeiXo
  Foto: LAURENCE GRIFFITHS / Reuters
 • Gullkampen lever videre

  Gullduellen i tysk håndball lever helt til siste serierunde på søndag. Flensburg-Handewitt inntok tabelltoppen etter seier i kveldens kamp.

  Dermed ligger laget ett poeng foran erkerivalen Kiel, med Sander Sagosen og Harald Reinkind på laget, har en kamp mindre spilt.

  De norske landslagsspillerne Magnus Abelvik Rød, Torbjørn Bergerud. Gøran Johannessen og Magnus Jøndal spiller for Flensburg-Handewitt.

  I siste serierunde søndag spiller Flensburg hjemme mot Balingen-Weilstetten og Kiel borte mot Rhein-Neckar Löwen.

  Håndball menn, EM-kvalifisering: Norge - Italia (37-16)
  Foto: Toms Kalnins / NTB
 • Stormet banen med regnbueflagg

  En tilskuer løp ut på banen med et regnbueflagg i begge hendene da den ungarske nasjonalsangen runget over stadion før oppgjøret mot Tyskland. Banestormeren ble til slutt «taklet» og tatt hånd om av sikkerhetsvakter. Det ble en svært spesiell opptakt til kampen etter at Uefa sa nei til Münchens ønske om å lyse opp stadion med regnbuefarger for å vise støtte til LHBT-samfunnet. Avgjørelsen har vakt sterke reaksjoner.

  Pride
  Foto: Matthias Schrader / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal