Hopp til innhold

Rodal kritisk til Grøvdals rekordløp: – Burde ringt noen bjeller

LONDON/OSLO (NRK): Karoline Bjerkeli Grøvdal slo tilbake med personlig rekord på 5000 meter i London, men NRK-ekspert Vebjørn Rodal er kritisk til rekordløpet.

REKORDLØP: Karoline Bjerkeli Grøvdal stilte i sin første konkurranse siden Bislett Games.

– Jeg stusser litt ved at hun løper sakte noen kilometer midt i løpet. I en av kilomterne var hun var oppe i 3.01 på kilometeren, etterfulgt av 3.05. Da burde det ringt noen bjeller, og hun burde tatt tak i løpet tidligere, selv om avslutningen var fantastisk, sier Rodal.

Det så ikke ut til å gå veien for Tjalve-løperen, men med en imponerende sluttspurt, løp Grøvdal inn til ny personlig rekord på 5000-meteren i London med tiden 14.51,66.

– Det var en merkelig følelse. Jeg følte meg litt treningstung i starten, men etter hvert kjente jeg at det løsnet. Beina var veldig bra, de kom litt sent, men det ble jo kjempepers. Det lover godt, sier hun til NRK.

Grøvdal mistet tidlig kontakt med teten etter den høye åpningsfarten, før hun tok ansvar og avanserte i feltet, og løp den siste kilometeren på 2.49.

– Jeg får ikke med meg alle kilometertidene, men etter hvert gikk jeg forbi de jeg løp med fordi jeg merket at det gikk sakte, og da begynte jeg å hente inn de foran meg, svarer hun på kritikken fra Rodal.

– Bedre kapasitetsmessig enn noen gang

Grøvdal, som ikke hadde konkurrert siden hun klarte VM-kravet på 5000 i et stevne i Polen i slutten av juni, var spent på hvordan formen var etter en lengre konkurransepause.

– Det var veldig deilig å få disse svarene i dag og perse med seks sekunder. Jeg har ikke løpt 5000 skikkelig siden Rio, og det begynner å bli noen år nå, flirer hun, og legger til:

– Det er en bekreftelse på at jeg er der jeg skal være. Jeg må jo si meg fornøyd da.

For det er hele tre år siden den forrige rekorden ble satt på distansen. I Rio-OL løp hun på 14.57,53.

Rodal sier Grøvdal gjorde et kjempebra løp, men han tror langdistanseløperen har mer å gå på.

– Rekordløpet kan tyde på at hun er bedre kapasitetsmessig enn noen gang, og jeg tror hun har enda mer å gå på, fortsetter Rodal.

Det var et sterkt felt på plass i den engelske hovedstaden, og tiden holdt til en 11.-plass og beste europeer.

– Selv om jeg er et stykke bak de beste, var det et stort steg i riktig retning, sier 29-åringen.

Kenyanske Hellen Obiri vant på 14.20,36, som er årsbeste i verden.

X03811

VANT: Hellen Obiri fra Kenya løp inn til årsbeste i verden.

Foto: JOHN SIBLEY / Reuters

Fortsetter høydetreningen

Grøvdal avbrøt høydetreningsoppholdet i sveitsiske St. Moritz for å løpe i London.

– Nå reiser jeg tilbake til St. Moritz for å trene, og ser frem mot NM (første helgen i august) og masse spennende i tiden som kommer senere i sesongen, forteller Grøvdal, som også var godt innenfor VM-kravet søndag.

Og når VM i Doha begynner i månedsskiftet september/oktober, har hun planer om å doble på 3000 meter hinder og 5000 meter.

– Jeg har klart VM-kravet på begge distansene, så jeg har planer om å doble på disse i VM og kjenner at formen allerede er der, og at den er stigende, avslutter hun.

  • Ingrid Kristiansen har den norske rekorden på 5000 meter, på 14.37,33, satt i 1986.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal