Hopp til innhold

Griezmann og Frankrike hyllet på flyplassen: – Vi er veldig lykkelige

Feststemte franske spillere tok seg god tid til å hilse på fansen dagen etter VM-triumfen. NRKs fotograf hadde hell i uhell da han mistet flyet sitt og havnet midt i gulljubelen.

Antoine Griezmann og de andre franske spillerne skal bli hyllet i Paris i ettermiddag. (Foto: Tobias Prosch Simonsen)

– Vi er veldig lykkelig. Kjempeglade, sier Frankrike-stjerna Antoine Griezmann med et stort smil, før han haster inn på flyet.

Han og resten av det franske landslaget kom rett fra gullfeiring etter å ha slått Kroatia 4-2 i VM-finalen søndag kveld, og franskmennene var på vei ombord i flyet som skulle ta de til Paris da NRK tilfeldigvis fikk sjansen til å slå av en kort prat mandag ettermiddag.

Kaos på flyplassen

NRK-fotograf Tobias Prosch Simonsen hadde nemlig, i likhet med flere andre, mistet flyet sitt som følge av de uendelige køene som har vært på flyplassen i Moskva mandag. Det har generelt vært kaos på flyplassen som følge av alle VM-turistene som skal hjem.

Da han satte seg ned for å vente på sitt nye fly, kom plutselig hele det franske landslaget gående. En stor skare med fans hadde da samlet seg for å hylle verdensmesterne, og spillerne tok seg god tid til å ta bilder og skrive autografer.

– Spillerne virket utrolig lykkelige, og som at de hadde hatt en god feiring, forteller Simonsen.

SOCCER-WORLDCUP-FRA/DEPARTURE

Manchester United-stjernen Paul Pogba tok bilder med fansen før han gikk inn på flyet.

Foto: SERGEI KARPUKHIN / Reuters

Varane: – Ekstraordinært og historisk

De fleste av spillerne nøyde seg med å juble inn i kameraene til de fire-fem journalistene som var til stede, men Raphaël Varane tok seg tid til en liten prat med de fem journalistene som var til stede.

– Vi takker for alle støtte. Nå har vi det travelt med å komme oss til Paris for å feire med alle. Vi har vært med på det fineste som er mulig innen fotball, sier han.

Real Madrid-spilleren fortalte da litt om hvordan han opplevde veien frem til finalen.

varane

- Vi ville gjøre franskmenn stolte, sier Reald Madrids Raphaël Varane.

– Da vi kvalifiserte til semifinalen begynte vi å se det litt for oss, at vi kunne få med oss pokalen hjem. Spenningen steg foran finalen. Vi hadde veldig lyst til å gjøre alle lykkelige, å gjøre franskmenn stolte, fortalte han, før han la til:

– Vi trenger litt tid for å skjønne hva som har skjedd. Vi har sagt til oss selv at dette er helt ekstraordinært og historisk. Vi er forent for alltid gjennom dette mesterskapet, og vi må nyte dette øyeblikket. Så tenker jeg vi etter hvert skjønner hva som har skjedd.

Var i «tullehumør»

De franske spillerne har selvsagt feiret VM-gullet i natt, og Simonsen forteller at spillerne så ut til å fortsatt være overlykkelige og i festhumør da de gikk ombord i flyet.

– De var i tullehumør. Antoine Griezmann gikk bak en påle og gjemte seg for oss pressen, og hoppa plutselig frem, beskriver han.

De franske spillerne skal feires som seg hør og bør i Paris mandag ettermiddag. Simonsen må derimot vente noen timer til på flyplassen før han kommer seg hjem til Norge.

Siste nytt

 • Fosser står over VM-øvelse

  Orienteringsprofilen Kasper Fosser velger å spare seg etter en lyskesjekk og dropper tirsdagens utslagssprint i VM i Danmark.

  Avgjørelsen ble tatt under et døgn etter at Fosser var med å ta bronse for Norge i søndagens sprintstafett. En undersøkelse av en stri lyske bidro til det.

  – Jeg har rådført meg med mange av dem rundt meg, både trenere og helsepersonell, og til slutt har vi endt med at det er mest fornuftig å stå over morgendagens konkurranse, sier Fosser i en pressemelding.

  – Det er tøft å gi fra seg en av tre VM-muligheter i år, legger han til. (NTB)

  Kasper Fosser.
  Foto: Alf Simensen / NTB
 • Uefa avviser at Qatar stod bak reisenekt

  Lise Klaveness måtte utsette reisen til Doha i Qatar etter at dokumenter med negativ koronatest ikke var på plass.

  Nå forklarer Uefa overfor NRK hva som skjedde.

  – Det var på grunn av en administrativ misforståelse, der en standard innreiseregistrering ikke var gjennomført i tide. Derfor kunne ikke den norske delegasjonen gå om bord på flyet mot Doha søndag, skriver Uefa i en e-post.

  NRKs kommentator Jan Petter Saltvedt mente søndag at det fremstod som en markering fra Qatar og at det ikke var tilfeldig.

  Dette avviser Uefa.

  – Vi vil understreke at det ikke var qatarske myndigheter som nektet innreise, siden visumet var i orden i tide, skriver Uefa.

  De forteller at saken er løst, og at Klaveness reiser til Doha mandag ettermiddag.

  Lise Klaveness nektet ombordstigning
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Boasson-Hagen vraket til Tour de France

  Edvald Boasson-Hagen sykler ikke Tour de France i sommer.

  – Jeg er for øyeblikket første reserve, sier han til TV 2 mandag.

  Det er TotalEnergies som vraker nordmannen til touren. Han kunne startet Tour de France for tolvte gang, men foreløpig blir det med elleve starter for syklisten.

  Foreløpig har fire nordmenn blitt klare for touren. Det er Amund Grødahl Jansen, Andreas Leknessund, Vegard Stake Laengen og Alexander Kristoff.

  I tillegg vil Tour de France foregå uten sykkelstjernene Mark Cavendish og Julian Alaphilippe. Det annonserte Quick Step mandag.

  Tour de France - Teams Presentation
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste