Hopp til innhold

Gråtkvalt Pedersen avslører: Hadde alvorlig urinveisinfeksjon

AMSTERDAM (NRK): En fullstendig sønderknust Isabelle Pedersen trygler Olympiatoppen om mer tid til å redde sesongen. Årsaken: Hun ble innlagt på sykehus med alvorlig sykdom i vinter.

Isabelle Pedersen

I TÅRER: TIl tross for tårene gikk Isabelle Pedersen gjennom pressesonen og snakket med alle de norske journalistene.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Isabelle Pedersen gråt og gråt over OL-plassen som brast. Hekkeløperen ble sittende på bakken i tårer før TV-intervjuet med NRK, og fortsatte å gråte både under intervjuet og etterpå.

Nesten en halvtime etter hun hadde røket ut av EM-semifinalen uten å greie OL-kravet , var hun fortsatt gråtkvalt. Hun skjønte ikke hvorfor det ikke gikk.

Men Pedersen avslører overfor NRK at sykdommen som preget henne i vinter var alvorligere enn hun har fortalt.

– Jeg fikk nyrebekkenbetennelse og endte på sykehus, med langt over 41,5 i feber og antibiotika som egentlig ikke fungerte. Det er nå så. Jeg skal fremdeles klare å prestere på idrettsbanen, stotrer hun fram mellom tårene.

Isabelle Pedersen var sønderknust etter exiten i EM.

Se det følelsesladde TV-intervjuet med Isabelle Pedersen.

Alvorlig sykdom

Isabelle Pedersen forsøker å ikke skylde på sykdommen, men ifølge Lommelegen er nyrebekkenbetennelse en sjelden og alvorlig urinveisinfeksjon. Den kan gi store smerter. Hun fikk sykdommen i slutten av januar, og den varte i mange uker.

– Jeg tror ikke jeg fikk løpt ordentlig fort før i slutten av mars eller begynnelsen av april. Det tok en stund. Men det er en del av det å drive med toppidrett, det er brutalt.

– Jeg er bare enormt skuffet, og kan ikke annet enn å krysse fingrene og håpe på det beste, at de kan gi meg en måned til, en måned som jeg ikke fikk i vinter, sier hun.

Isabelle Pedersen fikk det ikke til å klaffe i semifinalen på 100 meter hekk. Starten var brukbar, men hun fikk aldri opp toppfarten og ble til slutt nummer seks og nest sist i semifinaleheatet på tiden 13,30. Dermed er det rett ut av mesterskapet for bergens-jenta. Tiden hennes er også 30 hundredeler bak OL-kravet.

VIDEO: Isabelle Pedersen ryker ut i semifinalen i EM.

Greide ikke kravet - har et lite håp

I utgangspunktet skal alt OL-håp nå være ute. Dagens løp var siste sjanse for å ta OL-kravet, og etter skuffende 13,20 har hun fortsatt ikke vært under det internasjonale kravet i år.

Likevel har 24-åringen et bittelite, teoretisk håp.

Det internasjonale regelverket åpner nemlig for at man kan ha tatt kravet helt tilbake til 1. mai 2015. Og det gjorde Pedersen i fjor.

– Vi får se hva som skjer, om de vil ta meg med ut ifra at jeg tok kravet seks ganger i fjor. Eller om jeg skal se OL hjemmefra for andre gang på rad.

– Jeg har drevet med idrett siden jeg var ti år. Da jeg var 20 hadde jeg brudd i foten og skulle egentlig greid OL-kravet, men jeg hadde smerter konstant. Og nå vet jeg at jeg har trent det beste året i mitt liv, men farten er ikke der. Og nå vet jeg ikke hva som skjer. Det eneste jeg kan gjøre er å vente.

Kryptisk svar

Sportssjef i friidrettsforbundet Ronny Nilsen er ordknapp rundt Pedersens sjanser.

«Alt rundt vurderinger i forhold til OL-uttaket er noe vi følger opp med Olympiatoppen i forhold til fristen som er satt», skriver han i en tekstmelding.

Siste nytt

  • Windingstad avslutter samarbeid

    Alpinist Rasmus Windingstad avslutter samarbeidet med skimerket Stöckli. Det bekrefter han selv på Instagram.

    30-åringen skriver at han er takknemlig for samarbeidet over de siste fire årene.

    – Det var på tide å gå videre og prøve noe nytt, spent på de kommende sesongene, skriver Windingstad.

    Han bekrefter dermed at han ikke er helt ferdig med alpinkarrieren enda, men røper ikke hvilket skimerke han kjører på kommende sesong.

    Stöckli har blant annet stjernen Marco Odermatt blant sine utøvere.

    Audi FIS Alpine Ski World Cup - Men's Giant Slalom
    Foto: SEAN M. HAFFEY / AFP
  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal