Seieren glapp på oppløpet for Golberg

Pål Golberg (22) hadde en alle tiders mulighet til å ta sin aller første verdenscupsseier, men med 25 meter igjen ble han passert av to svensker.

Det ble en norsk-svensk duell i mennenes finale på klassisk-sprinten i tsjekkiske Liberec lørdag. Pål Golberg og Eirik Brandsdal knivet med de to svenskene Teodor Peterson og Emil Jönsson. Se hvordan det endte her.

VIDEO: Det ble en norsk-svensk duell på sprinten i Liberec. Se innspurten her!

Pål Golberg

Pål Golberg har aldri vært nærmere en verdenscupsseier enn i Liberec i dag.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Jeg følte meg veldig pigg i dag, og jeg hadde virkelig troa på det inn på oppløpet. De siste 50 meterne ble litt for lange dessverre, sier Golberg til NRK.

Pål Golberg er bare 22 år, men viste seg som den sterkeste av de norske sprinterne under dagens verdenscupsprint i Liberec.

Klassisk-spesialisten fikk en knallstart i finalen, og hadde en klar ledelse på svenskene Teodor Peterson og Emil Jönsson da løperne nærmet seg oppløpet.

 • Se den dramatiske innspurten i videovinduet over!

Golberg kom inn på det 100 meter lange målstrekket med en liten luke, men med drøyt 30 meter frem til målstreken, kom svenskene på ham.

Til slutt var det Teodor Peterson som passerte målstreken først, like foran Emil Jönsson.

Golberg måtte ta til takke med 3.-plass, 0,6 sekunder bak Peterson.

Det er tangering av Golbergs besteplassering i verdenscupen. I mars 2011 ble han også nummer tre på den klassiske sprinten i Lahti.

Unggutten fra Gol leverte uansett en meget søknad med tanke på å bli tatt ut til VM i Val di Fiemme.

– I dag viste jeg at jeg er god nok for VM-medalje på en god dag, så jeg håper å ha en stigende formkurve frem mot VM. Det er hovedmålet, sier Golberg.

Eirik Brandsdal var det andre norske bidraget i sprintfinalen, men maktet ikke å henge med helt i teten. Kjelsås-løperen ble nummer fire - 2,8 sekunder bak den svenske vinneren.

Caspersen Falla på pallen

I kvinnenes finale fikk Maiken Caspersen Falla kastet skituppen frem på mållinjen og ble nummer tre, et lite tidel foran canadiske Daria Gaiazova.

Mona-Lisa Malvalehto var det ingene som kunne gjøre noe med. Den finske jenta tok en klar seier foran polske Justyna Kowalczyk.

Ingvild Flugstad Østberg knakk en stav i den siste bakken før oppløpet, og hadde ingen muligheter til å kjempe om seieren. Celine Brun-Lie ble nummer fem.

VIDEO: Se innspurten i kvinnenes finale her!

(artikkelen fortsetter under videoen)

Finske Mona-Lisa Malvalehto vant den klassiske sprinten for kvinner i Liberec (Tsjekkia) lørdag. Justyna Kowalczyk tok plassen foran Maiken Caspersen Falla. De to andre norske i finalen, Celine Brun-Lie og Ingvild Flugstad Østberg, tok femte- og sjetteplass.

VIDEO: Maiken Caspersen Falla kjempet seg inn til 3.-plass i kvinnenes finale.

Uheldig fall for Hattestad

Ola Vigen Hattestad viste lovende takter i herrenes prolog, og beviste sin styrke da han tok seg til semifinale i overbevisende stil.

Men der sa det stopp for VM-jaktende Hattestad. Midtveis i semifinalen falt russiske Nikita Kriukov rett foran skituppene til Hattestad, og dro med seg 30-åringen fra Ørje i fallet. Dermed var løpet spolert for Hattestad, som ruslet i mål rundt 15 sekunder bak Pål Golberg, som vant semifinaleheatet.

VIDEO: Her faller Vigen Hattestad i semifinalen

(artikkelen fortsetter under videoen)

Ole Vigen Hattestad ble felt og røk ut av dagens sprint.

VIDEO: Golberg til finale, Hattestad falt

VM-håpet svinner for «Pølsa»

Ikke alle de norske fikk det til å stemme i Liberec. Tomas Northug (33.-plass) og Anders Gløersen (43.-plass) greide ikke å ta seg videre fra prologen.

Eldar Rønning tok seg videre til utslagningsrundene med 20. beste tid, men røk ut i kvartfinalen.

Aller verst gikk det for Øystein «Pølsa» Pettersen, som var uheldig og falt i sin prolog. Dermed kan det bli vanskelig med tanke på å sikre en plass på det norske VM-laget.

Les mer: Pettersen etter fallet: – Jeg er skikkelig lei meg

Siste nytt

 • Selvmål hjalp Leeds nærmere opprykk

  Leeds nærmer seg et opprykk til Premier League etter 16 år under den øverste divisjonen i England. Med tre kamper igjen ventet Barnsley på hjemmebane for opprykksfavoritten.

  Gjestenes Michael Sollbauer sendte ballen i eget nett før halvtimen var spilt, og flere mål ble det ikke i kampen.

  Med to kamper igjen å spille denne sesongen, og seks poeng mer enn 3. plass Brentford, vil Leeds sikre et direkte opprykk ved neste poeng.

  Opprykket vil også være et faktum dersom West Bromwich eller Brentford taper poeng ila. de to siste serierundene.

  Championship - Leeds United v Huddersfield Town
  Foto: Ed Sykes / Reuters
 • Poengdeling på Stabæk

  Sarpsborg 08 tar med seg ett viktig poeng etter 1-1 borte mot Stabæk. Sarpsborg virker å ha funnet formen etter at de tapte de fem første kampene i Eliteserien. Nå er laget ubeseiret på de tre siste kampene.

  Hugo Vetlesen ga hjemmelaget ledelsen i førsteomgang, mens Joachim Soltvedt utlignet for bortelaget i starten av andre. Sarpsborg har nå en luke på to poeng ned til Viking på kvalifiseringsplass. Stabæk ligger på sjetteplass.

   Joachim Soltvedt
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Ingen pangstart for Hovland

  Viktor Hovland gikk første runde i PGA-turneringen the Memorial i dag. Nordmannen er to slag over par og ligger foreløpig på en delt 57. plass, men mange av de store stjernene har ikke startet enda.

  Hovland var med å kjempe om seier i forrige helgs PGA-turnering og fullførte på en sterk tredjeplass. I dag har han slitt mer og endte opp med fem bogeyer og en dobbel bogey. 22-åringen ligger foreløpig seks slag bak leder Brendan Steele.

  Viktor Hovland
  Foto: Jamie Squire / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal