NRK Meny
Normal

Seieren glapp på oppløpet for Golberg

Pål Golberg (22) hadde en alle tiders mulighet til å ta sin aller første verdenscupsseier, men med 25 meter igjen ble han passert av to svensker.

Det ble en norsk-svensk duell i mennenes finale på klassisk-sprinten i tsjekkiske Liberec lørdag. Pål Golberg og Eirik Brandsdal knivet med de to svenskene Teodor Peterson og Emil Jönsson. Se hvordan det endte her.

VIDEO: Det ble en norsk-svensk duell på sprinten i Liberec. Se innspurten her!

Pål Golberg

Pål Golberg har aldri vært nærmere en verdenscupsseier enn i Liberec i dag.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Jeg følte meg veldig pigg i dag, og jeg hadde virkelig troa på det inn på oppløpet. De siste 50 meterne ble litt for lange dessverre, sier Golberg til NRK.

Pål Golberg er bare 22 år, men viste seg som den sterkeste av de norske sprinterne under dagens verdenscupsprint i Liberec.

Klassisk-spesialisten fikk en knallstart i finalen, og hadde en klar ledelse på svenskene Teodor Peterson og Emil Jönsson da løperne nærmet seg oppløpet.

 • Se den dramatiske innspurten i videovinduet over!

Golberg kom inn på det 100 meter lange målstrekket med en liten luke, men med drøyt 30 meter frem til målstreken, kom svenskene på ham.

Til slutt var det Teodor Peterson som passerte målstreken først, like foran Emil Jönsson.

Golberg måtte ta til takke med 3.-plass, 0,6 sekunder bak Peterson.

Det er tangering av Golbergs besteplassering i verdenscupen. I mars 2011 ble han også nummer tre på den klassiske sprinten i Lahti.

Unggutten fra Gol leverte uansett en meget søknad med tanke på å bli tatt ut til VM i Val di Fiemme.

– I dag viste jeg at jeg er god nok for VM-medalje på en god dag, så jeg håper å ha en stigende formkurve frem mot VM. Det er hovedmålet, sier Golberg.

Eirik Brandsdal var det andre norske bidraget i sprintfinalen, men maktet ikke å henge med helt i teten. Kjelsås-løperen ble nummer fire - 2,8 sekunder bak den svenske vinneren.

Caspersen Falla på pallen

I kvinnenes finale fikk Maiken Caspersen Falla kastet skituppen frem på mållinjen og ble nummer tre, et lite tidel foran canadiske Daria Gaiazova.

Mona-Lisa Malvalehto var det ingene som kunne gjøre noe med. Den finske jenta tok en klar seier foran polske Justyna Kowalczyk.

Ingvild Flugstad Østberg knakk en stav i den siste bakken før oppløpet, og hadde ingen muligheter til å kjempe om seieren. Celine Brun-Lie ble nummer fem.

VIDEO: Se innspurten i kvinnenes finale her!

(artikkelen fortsetter under videoen)

Finske Mona-Lisa Malvalehto vant den klassiske sprinten for kvinner i Liberec (Tsjekkia) lørdag. Justyna Kowalczyk tok plassen foran Maiken Caspersen Falla. De to andre norske i finalen, Celine Brun-Lie og Ingvild Flugstad Østberg, tok femte- og sjetteplass.

VIDEO: Maiken Caspersen Falla kjempet seg inn til 3.-plass i kvinnenes finale.

Uheldig fall for Hattestad

Ola Vigen Hattestad viste lovende takter i herrenes prolog, og beviste sin styrke da han tok seg til semifinale i overbevisende stil.

Men der sa det stopp for VM-jaktende Hattestad. Midtveis i semifinalen falt russiske Nikita Kriukov rett foran skituppene til Hattestad, og dro med seg 30-åringen fra Ørje i fallet. Dermed var løpet spolert for Hattestad, som ruslet i mål rundt 15 sekunder bak Pål Golberg, som vant semifinaleheatet.

VIDEO: Her faller Vigen Hattestad i semifinalen

(artikkelen fortsetter under videoen)

Ole Vigen Hattestad ble felt og røk ut av dagens sprint.

VIDEO: Golberg til finale, Hattestad falt

VM-håpet svinner for «Pølsa»

Ikke alle de norske fikk det til å stemme i Liberec. Tomas Northug (33.-plass) og Anders Gløersen (43.-plass) greide ikke å ta seg videre fra prologen.

Eldar Rønning tok seg videre til utslagningsrundene med 20. beste tid, men røk ut i kvartfinalen.

Aller verst gikk det for Øystein «Pølsa» Pettersen, som var uheldig og falt i sin prolog. Dermed kan det bli vanskelig med tanke på å sikre en plass på det norske VM-laget.

Les mer: Pettersen etter fallet: – Jeg er skikkelig lei meg

Siste nytt

 • Manchester United slo tilbake

  José Mourinho fikk pusterom etter mesterliga-smellen da Manchester United tok seg til semifinale i FA-cupen med 2-0 over Brighton lørdag. Lukaku og Matic scoret målene. Tottenham skaffet seg semifinalebillett tidligere lørdag etter 3-0 over Swansea.

  Manchester United's Nemanja Matic
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Disse går for Norge

  Lars Helge Birkeland, Henrik L'Abée-Lund, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø går skiskytterstafetten for Norge i Holmenkollen i morgen. Det bekrefter landslagssjef Egil Kristiansen overfor NRK. Martin Fourcade står over for Frankrike.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Haag og Jönsson legger opp

  Det svenske langrennsparet Anna Haag (31) og Emil Jönsson (32) avslutter sine karrierer med søndagens sesongavslutning i Falun, melder Aftonbladet.se. De tok beslutningen under OL i Pyeongchang. Jönsson har 13 verdenscupseirer i sprint, mens Haag er olympisk mester i stafett for Sverige.

  Haag
  Foto: NISSE SCHMIDT / SCANPIX / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Paralympics: Langrenn, stafetter
Paralympics: Kjelkehockey Canada - USA, finale