Hopp til innhold

Godset-keeperen viste fingeren til egne fans

OSLO/DRAMMEN (NRK): Etter et svakt utspill tidlig i første omgang snudde Espen Bugge Pettersen seg mot Strømsgodsets ivrigste fans og viste fingeren.

Espen Bugge Pettersen

SINT: Espen Bugge Pettersen viste fingeren til Godset-fansen underveis i kampen mot Molde. FOTO: SKJERMDUMP MED TILLATELSE FRA MAX

Foto: Max

Laster innhold, vennligst vent..

Strømsgodset-målvakten, som var mye involvert tidlig i kampen, sleivet med et par utspill og klareringer.

Etter en av dem snudde Bugge Pettersen seg mot Strømsgodset-fansen bak mål og viste dem fingeren etter å ha fått det han selv omtaler som «møkk» slengt etter seg.

I pressesonen etter kampslutt snakket keeperen villig om episoden. «Det var helt rett», svarte Pettersen på Eurosports spørsmål på om det var en klok handling.

– Det var som du så på TV. Jeg reagerer mot noen av supporterne. Det er litt sånn som har bygget seg opp over tid. De siste tre-fire kampene har jeg vært tålmodig og tatt imot dritt. I dag kom det fra første spark på ballen. Det gidder jeg ikke. Da får de heller komme seg hjem, sier Pettersen til NRK.

Angrer ikke

Han angrer ikke på at han viste supporterne fingeren, og mener heller at de kan droppe å reise på Marienlyst om de ikke skal støtte laget.

– Nå er det møkk fra første spark. Så de ikke her for å støtte laget kan de pelle seg hjem, sier Pettersen til Eurosport.

Strømsgodset-trener Tor Ole Skullerud var ikke kjent med situasjonen og ville ikke kommentere den i pressesonen etter 1-1-kampen.

– Dette er den første klubben jeg har vært i hvor jeg har opplevd noe slikt. Jeg har selvfølgelig opplevd at hjemmesupporterne er misfornøyde, men ikke at de reagerer på en slik måte, sier Pettersen.

Eliteserien fotball 2017: Strømsgodset - Molde.

SCORET: Björn Bergmann Sigurdarson vippet inn kampens første mål i Drammen mandag kveld. FOTO: NTB SCANPIX

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Thor Arne Hanssen er leder og talsmann i GodsetUnionen. Han liker svært dårlig Pettersens oppførsel og krever en unnskyldning.

– Han burde tåle at noen drittunger slenger litt med leppa. Dette er profesjonelle fotballspillere. Jeg syns også han overdriver da han sier det var fra første pipeblås. Det kom først da han slo upresset tilbakespill ut over sidelinja - noe han gjør veldig ofte. Da kan det renne over for noen. Mange her har ikke opplevd motgang, sier Hanssen til NRK.

Sigurdarson-mål

Sju minutter før pause var keeperen sjanseløs da Björn Bergmann Sigurdarson snappet opp en svak klarering, suste inn i feltet og vippet elegant inn ledermålet.

Vakkert var også 1-1-målet etter hvilen signert Eirik Ulland Andersen. Fra rundt 18 meter skrudde han ballen helt borte i hjørnet bak en sjanseløs Andreas Linde.

Strømsgodset trenger poeng for å komme seg vekk fra bunnstriden, og kom utrolig nær tre da Bassel Jradi satte ballen i undersiden av tverrliggeren tre minutter før slutt.

– Det var en jevn kamp som kunne vippet begge veier. Vi er fornøyd med å reise herfra med uavgjort, sier Molde-sjef Ole Gunnar Solskjær.

Laster Twitter-innhold

Sportsnyheter

Havertz

Hardt ut etter Arsenal-seier: – Her feiler VAR igjen

Arsenal tok sin fjerde strake seier lørdag, men dommeren og VAR ble nok en gang den store snakkisen.

Siste nytt

  • Verstappen med sin syvende strake kvalifiserings-seier

    Max Verstappen i Red Bull-bilen overbeviste nok en gang under kvalifiseringen i Miami Grand Prix. Dermed ble det syvende strake start fra første startposisjon for Verstappen.

    – La oss fortsette denne gode trenden, sa Verstappen over lagradioen på Viaplay-sendingen.

    Ingen av førerne klarte å forbedre rundetiden sin på siste runde i Q3.

    Charles Leclerc var den som var nærmest nederlenderen. Etter første sektor var han bare åtte tusendeler bak, men etter en voldsom skrens i sving 15 måtte han nøye seg med andreplass i kvalifiseringen. Lagkamerat i Ferrari, Carlos Sainz, ble nummer tre.

    For Daniel Ricciardo ble det en skuffende kvalifisering. Han endte på 4. plass på sprintløpet tidligere lørdag, men røk ut etter Q1 sammen med Valtteri Bottas, Logan Sargeant, Kevin Magnussen og Guanyu Zhou. I Q2 røk disse ut: Lance Stroll, Pierre Gasly, Esteban Ocon, Alex Albon og Fernando Alonso.

    CUKXnB20R1A
    Foto: AFP
  • Graham Hansen med mål og assist – Barcelona ett poeng fra seriegullet

    Caroline Graham Hansen bidro med mål og assist da Barcelonas kvinnelag slo Granada 4-1. Nå er laget ett poeng fra et nytt seriegull.

    Real Madrid er 15 poeng bak med fem kamper igjen å spille. Ett Barcelona-poeng på lagets fire gjenstående kamper, eller et poengtap for Real Madrid, vil bety at Barcelona er mester for niende gang.

    Den norske landslagsstjernen scoret sitt 26. mål for Barcelona i ulike turneringer denne sesongen.

    Rop1_HGpc_o
    Foto: Paul S. Amundsen / NTB
  • Thomsen klarte EM-kravet

    Marcus Thomsen er i form og vant kulekonkurransen i Stora Turebergskastet i Sverige lørdag formiddag med 21.05.

    Thomsen leverte jevnt over en sterk serie der han åpnet med sesongbeste 20.94, før det lengste støtet kom i andre omgang, ifølge friidrett.no.

    – Jeg er ekstremt glad for 21.05. Fire år med trening og tålmodighet for endelig å få en ny personlig rekord utendørs. Jeg er glad, men langt fra fornøyd, sier Marcus Thomsen til NRK.

    Han forbedret sin personlige rekord utendørs fra 2020 med to centimeter og var bare fire centimeter bak innendørspersen. Utøveren fra Norna-Salhus klarte EM-kravet og fikk opp det lengste kulestøtet av en nordmann utendørs på 38 år, Lars Arvid Nilsen satte den norske rekorden på 21.22 det året.

    Thomsen er foreløpig kvalifisert til OL i Paris på ranking. Der er kravet er 21.50.

    – Det er digg å få tatt EM-kravet og slippe å bekymre seg over om man ryker ut av topp 30. Nå skal jobben fortsettes for å sikre en plass i OL, sier Thomsen.

    Marcus Thomsen klarte lørdag 4. mai EM-kravet i kulestøt. Her støter han 21.05.
    Video: Arwid Koskinen, Swethrows

Sendeplan

Kl. Program Kanal