Normal

God mesterligatrekning for de norske: – Kunne vært mye verre

LSK Kvinner trakk Brøndby, mens Avaldsnes trakk Barcelona. NRKs kommentator Olav Traaen tror det er gode sjanser for norsk avansement.

PSG og LSK

BEDRE ENN I FJOR: I fjor trakk LSK Kvinner verst tenkelig motstand, og røk ut i 16-delsfinalen mot PSG.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

De norske lagene har generelt vært svært uheldige i mesterligatrekningen de siste par årene, men i år slapp Avaldsnes og LSK Kvinner unna de aller verste.

Avaldsnes dro Barcelona opp av bollen, mens LSK Kvinner fikk en av de enkleste motstanderne i danske Brøndby.

– Jeg vet ikke om jeg vil kalle det en drømmetrekning for LSK, men det kunne vært mye verre. Det var flere andre lag som var overkommelige, men Brøndby er nok et av de svakeste. Det er en god sjanse for at LSK går videre, sier NRKs kommentator Olav Traaen.

– Mål om kvartfinale

LSK Kvinner-trener Hege Riise smilte også etter trekningen.

Hege Riise

FORNØYD: LSK-trener Hege Riise er fornøyd med å møte Brøndby.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

– Vi er fornøyde med trekninga. Når vi så hvem vi kunne møte, så var nok Brøndby noe av det beste vi kunne fått. Det er et lag vi har muligheter til å slå, sier hun.

– Tror du Brøndby også er fornøyde med å trekke dere?

– Det kan godt hende. Selv om de ikke jublet, så er de nok relativt fornøyd med å trekke oss.

Riises lag har store mål for turneringen.

– Vi har et hårete mål om kvartfinale, noe vi skjønner blir tøft, men det er motiverende også.

Ikke håpløst for Avaldsnes

Avaldsnes var ikke like heldig med trekningen, men Traaen mener det fantes mye vanskeligere motstand enn Barcelona.

– Barcelona er ikke noen lett motstand for Avaldsnes, men også de kunne møtt veldig mye tøffere motstand. Det er Tyskland og Frankrike som har dominert Mesterligaen de siste årene, og det er viktig å slippe å møte noen derfra, sier han.

NRKs fotballkommentator trekker også frem at ingen norske lag har nådd mesterligafinalen før, til tross for et landslag helt i verdenstoppen. Kvartfinalen til Røa i 2010 er det beste norske resultatet på lenge.

– Norske lag har generelt fått tøff motstand i Mesterligaen, og møtt veldig gode lag tidlig i turneringen. Ingen norske lag har noensinne kommet til finalen, noe som kanskje er litt rart da vi ser hva landslaget har fått til.

Avaldsnes og Lyon

TØFF MOTSTAND: Avaldsnes fikk det tøft mot Ada Hegerbergs Lyon i fjor, og får det ikke veldig mye enklere mot Barcelona.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Siste nytt

 • Mjøndalen vant toppkampen

  Tony Brochmann og Quint Jansen scoret da Mjøndalen slo Aalesund 2-0 i toppkampen i 1. divisjon. Aalesund, Mjøndalen og Viking står dermed alle med 49 poeng i opprykkskampen. To lag rykker rett opp i eliteserien.

  Mjøndalen
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Jarstein skadet, Hertha tapte

  Hertha Berlin måtte tåle sitt første serietap for sesongen da Werder Bremen vant 3-1 i tirsdagens toppkamp i Bundesliga. Hertha-keeper Rune Almenning Jarstein måtte byttes ut i pausen etter at han fikk en støtskade i låret, melder NTB.

  A-landslag fotball menn 2018 Nations Leauge Bulgaria-Norge
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • RBK-stevning sendt til retten

  Rosenborg Ballklub skal nå offisielt være stevnet for retten, ifølge advokaten til Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun: – Begge stevningene er nå sendt til retten, bekrefter Andreas Messelt Ekker overfor NRK. Organisasjonssjef i RBK, Trond Alstad, sier de ikke har mottatt stevningen. Utover det vil verken han eller styreleder Ivar Koteng kommentere saken.

Sendeplan

Kl. Program Kanal