Hopp til innhold

Glimt slapp med skrekken etter kjempetabbe

Fem minutter før fulltid på stillingen 2-1 til Glimt, utnyttet KBK en kjempetabbe i Glimtforsvaret. Habib Gueye snappet opp ballen fra en ukonsentrert Brede Moe. Gueye utlignet enkelt for andre gang i kampen.

Det holdt likevel ikke til poeng for KBK. Jens Petter Hauge scoret sitt første seriemål etter returen til Bodø/Glimt, mens Kasper Høgh punktere kampen på overtid da han la på til 4-2.

Bodø/Glimt har vært det laget som har scoret først i alle sine kamper hittil i Eliteserien denne sesongen. I solsteika i Kristiansund skjedde samme igjen.

Kristiansund viste muskler mot serielederen, men mot tampen av første omgang mista de ballen etter et hjørnespark. Det utnyttet Glimt og leverte en mesterlig kontring som danske Albert Grønbæk fikk æren av å banke i mål.

Bodø/Glimt har hatt full kontroll på dagens motstander i Eliteserien. De gule har vunnet de ni siste oppgjørene mot KBK, som rykket opp til Eliteserien i fjor.

KBK har hatt en liten forbannelse over seg. I de fire forgående oppgjørene lagene imellom seg, har hjemmelaget ikke funnet veien til nettmaskene, men på det femte forsøket skulle den endelig sitte.

Etter å ha skapt flere store sjanser, så rullet Kristiansund opp et fint angrep hvor Ruben Atle driblet seg forbi flere Glimt-spillere. Til slutt havnet ballen hos Habib Gueye som utlignet og brøyt forbannelsen.

Og de burde ha gått opp i ledelsen etter å brent flere gigantiske sjanser på stillingen 1–1.

Men;

Mot spillets gang var Albert Grønbæk der igjen og satte inn ledermålet.

Til slutt vant Glimt 4-2 og er fortsatt ubeseiret i Eliteserien denne sesongen.

Bodø/Glimt feirer mot KBK
Foto: NTB

Siste nytt

 • Nederland og Italia spilte uavgjort – helt åpent i Norges EM-kvalikgruppe før siste runde

  Nederland og Italia delte poengene da de spilte 0–0 i EM-kvalifiseringen for kvinner fredag. Alt kan skje i siste runde tirsdag.

  Etter fem runder leder Nederland gruppen med åtte poeng. Norge og Italia står med seks, mens Finland har fem.

  De to beste fra hver gruppe går direkte til EM. Treeren og fireren går til omspill, i tillegg til at fireren også rykker ned til nivå B til neste kvalifisering.

  Tirsdag møtes Norge og Nederland, mens Italia spiller mot Finland. Norge tapte 0–1 sist for nederlenderne og står foran en tøff oppgave i siste kamp, som spilles i Bergen.

  Med seier er Norge EM-klare. Med uavgjort og tap avhenger Norges skjebne av hva som skjer i den andre kampen.

  Mellom Italia og Finland er det i tillegg helt åpent. Finnene slo italienerne da de møttes i Finland, men Italia er poenget foran før siste runde.

  Norge har to mål bedre målforskjell enn italienerne og er videre om det blir uavgjort i begge kamper. Vinner enten Finland eller Italia, samtidig som Norge ryker på poengtap, ryker direkte kvalifisering for de norske kvinnene.

  Norge var lenge på vei mot tre poeng mot Finland fredag, men slapp inn dypt inne i overtiden og spilte 1–1.

  (NTB)

  Italia-Nederland
  Foto: Reuters
 • Hovland med ujevn andrerunde i Scottish Open – klarte likevel cuten

  Viktor Hovland åpnet fryktelig på sin andrerunde i Scottish Open, men reddet inn et ålreit resultat og greide cuten.

  Hovland endte runden på ett slag under og ligger dermed totalt på fire slag under par. Det holdt til en delt 47.-plass. Cuten gikk på to slag under par.

  Oslo-gutten startet runden med bogey og dobbelt bogey på de to første hullene, før det ble birdie på hull tre. Birdie ble det også på hull fem, før han røk på nok en bogey ti hull senere.

  Hovland hevet imidlertid spillet midtveis på runden og utover i andre halvdel da han fikk birdie på hull 8, 10, 13 og 15.

  Dessverre for Hovland ble det nok en bogey på hull 17, før han avsluttet runden med par.

  Svenske Ludvig Åberg leder turneringen på 12 slag under par, tett etterfulgt av franske Antoine Rozner.

  (NTB)

  Viktor Hovland
  Foto: AP
 • Sarpsborg 08 ydmyket Rosenborg – Henrik Meister med fire mål i 4-1-seier

  Henrik Meister noterte seg for fire mål da Sarpsborg 08 knuste Rosenborg 4-1 på hjemmebane i Eliteserien fredag kveld.

  Dermed klatret sarpingene opp til 9.-plass etter å ha ligget på nedrykksplass før kampen. Seieren var også Christian Michelsens andre på tre kamper etter at han tok over som trener etter Stefan Billborn.

  Michelsen var også nære å ryste serieleder Bodø/Glimt i debuten, men nordlendingene snudde til slutt til 2-1-seier. Fredag sørget Meister for at det ikke skjedde igjen da de tok en tidlig ledelse mot Rosenborg.

  – Det er deilig, hattrick. Jeg har slitt litt med målene, men nå kommer de. I andre omgang kommer det tre, fire, fem til, sa Meister til TV 2 i pausen.

  Det ble ikke tre, fire eller fem mål til, men den danske spissen scoret sitt fjerde mål i andre omgang, før Ole Sæter reduserte for gjestene. I 4-1-seieren økte Meister beholdningen sin med eliteseriemål fra ett til fem. (NTB)

  Henrik Wendel Meister scoret alle fire måla til Sarpsborg 08 i hjemmeseieren mot RBK
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal