Ble nektet å gå for supertider: – De er litt sure på meg

PARIS (NRK): Filip og Jakob Ingebrigtsen ville til Paris for å løpe fort. Det kunne de bare glemme.

Filip, Gjert og Jakob Ingebrigtsen

STINNE AV TRENING: Når Gjert Ingebrigtsen har latt Filip og Jakob reise til Paris for å konkurrere, er det ikke for å løpe fort. Det er for å gi dem et avbrekk fra treningen som skal gi medaljer i VM.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Jeg vil ikke kalle det en konflikt, men en liten diskusjon om hva som er vitsen med å løpe når man ikke er på sitt beste. Man kan ikke alltid være på sitt beste. Av og til må man trene. Og det har vi gjort nå, sier Gjert Ingebrigtsen til NRK.

Fredag kveld ankom han Paris sammen med kona Tone, halvannen time etter at sønnene Jakob og Filip var på plass.

Lørdag kveld løper de (altså sønnene) 1500 meter i Diamond League-stevnet i Paris.

 • Se løpet på nrk.no eller NRK 2 kl 20.35. Sendingen starter på NRK 1 kl. 19.50 med Karsten Warholm på 400 meter hekk kl. 20.03

Det kunne ha vært en ny anledning til å forsøke å bryte den magiske 3.30-grensa. Før løpet står Filip med en personlig rekord på 3.30,01 fra Monaco i fjor, som også er norsk rekord.

Jakob står med 3.30,16 fra Lausanne i år.

– Har vært diskusjoner

Begge vil særdeles gjerne komme seg på den andre siden av grensa, men slik blir det neppe i Paris.

– Dette er dessverre ikke et løp vi har fått lov til å legge så mye i, vi satser alt mot Diamond League-finalen i Brussel og VM, sier Jakob Ingebrigtsen til NRK.

– Det har vært diskusjon fram og tilbake om vi skulle få lov til å delta her, og om vi skulle prioritere det. Så har det blitt en mellomting. Det er liksom Brussel og VM som betyr noe, og som det blir lagt vekt på. Men vi liker å konkurrere, og sier ikke nei takk til litt pause i treningen, sier Filip.

– De er litt sure på meg, fordi jeg har stilt dem sånn. Men sånn er det, vi må ha fokus litt lenger fram. Man kan ikke være på topp alltid, fastslår trenerpappa Gjert.

– Fikk valget

De kommer til Paris rett fra en pågående høydesamling i sveitsiske St. Moritz, og stiller med treningstunge bein.

– Nå er vi fortsatt i en mengdeperiode, og har ikke fått sluppet så mye opp som vi gjerne skulle hatt lyst til hvis vi skulle kunne springe veldig fort, erkjenner Filip.

– For fem uker siden fikk de valget om å løpe her eller ikke, for de kommer ikke til å klare å løpe særlig fort, og i hvert fall ikke være på sitt beste. Så ville de gjøre det likevel, bare for å få et «break» i treningen, forklarer Gjert Ingebrigtsen.

Jakob Ingebrigtsen vil likevel ikke lukke døra for å bryte 3.30-grensa, men påpeker:

– Hvis vi springer 3.30 nå, kan vi springe ekstremt mye fortere hvis vi har ladet opp til det.

Går for seier likevel

Likevel kan det bli en spennende lørdagskveld i Paris. For familien Ingebrigtsen er ikke de eneste som trener til VM. Og den eneste som har løpt fortere enn Jakob Ingebrigtsen i år, kenyanske Timothy Cheruiyot ,deltar ikke.

Det betyr at det likevel kan være mulig å ta familiens første Diamond League-seier.

– Det er alltid en mulighet for å komme langt fram og gjøre et bra løp. Det er mange sterke her. De beste er her, unntatt Cheruiyot. Så det er som det pleier å være, og det er alltid spennende å se hvordan det er. Vi skal i alle fall løpe, og vi får håpe det går bra, sier Jakob Ingebrigtsen.

– Vi går alltid inn i hvert Diamond League-stevne for å prøve å vinne, det er i hvert fall innstillingen. Og når den med best tid i år, og som har vært den beste 1500-meterløperen i verden de siste par årene, ikke er på startstreken, så åpner det muligheten for å rykke opp en plass. Men det er mange andre gode, og det skal stemme bra for at vi skal vinne Diamond League-stevner, konstaterer Filip Ingebrigtsen.

Siste nytt

 • Warholm vant to priser

  Karsten Warholm forsynte seg av prisene da Norges største friidrettsprofiler ble hedret for sine prestasjoner i 2019-sesongen onsdag. Verdensmesteren på 400 meter hekk ble kåret til årets mannlige utøver og ble i tillegg tildelt prisen som årets navn kåret av Friidrettens Venner. Warholms treningsmakker Amalie Iuel ble kåret til årets kvinnelige utøver på gallaen i Oslo onsdag, mens Karoline Bjerkeli Grøvdal fikk prisen som årets forbilde. Stavhopper Pål Haugen Lillefosse fra Fana ble årets unge utøver. Prisen til årets lag gikk til kvartetten Stian Øvergaard Aarvik, Johan Bugge, Torstein Tengsareid og Håkon Skarsholt som tok bronsemedalje under EM i motbakkeløp. Ikke overraskende ble årets øyeblikk 5000-meterfinalen under VM i Doha. Der Norge hadde tre Ingebrigtsen-brødre til start. Den svaksynte sprinteren Salum Kashafali fra Norna-Salhus fikk prisen som årets gjennombrudd. Han ble nylig verdensmester på 100 meter under para-VM, og i tillegg tok han NM-gull på samme distanse på Hamar i sommer. Sleggeveteranen Eivind Henriksen ble hedret som årets lagspiller. (NTB)

  Årets mannlige utøver
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Gattuso ny Napoli-trener

  Carlo Ancelotti fikk sparken fra Napoli i går, til tross for å ha ledet klubben til 16.-delsfinalen i mesterligaen etter 4-0 seieren over Genk i går. I dag ble Gennaro Gattuso presentert som ny Napoli-trener. Den tidligere AC Milan-trenerens store utfordring blir å lede laget opp fra en syvendeplass inn til en plass som gir mesterligaspill neste sesong. – Det er flaut å se Napoli der vi er på tabellen. Dette laget har det som trengs for å ta en topp fire plassering, sier den nybakte Napoli-treneren.

  Gennaro Gattuso ny Napoli-trener
  Foto: Marco Bertorello / AFP
 • FIFA avviser støtte til superliga

  FIFA-president Gianni Infantino sier han ikke har støttet planene om en egen superliga for europeiske fotballklubber. Infantino fikk spørsmålet om støtten etter at New York Times meldte at Real Madrid-president Florentino Pérez har hatt samtaler med Infantino om planene om en utbryterliga for de europeiske storklubbene. – FIFA har ikke gitt noen støtte for de rapporterte planene om en lukket europeisk superliga. FIFA vil ikke støtte noe slikt prosjekt, sa Infantino. (NTB)

  FIFA-president Gianni Infantino
  Foto: John Thys / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal