NRK Meny
Normal

Gikk rett i strupen på Kramnik

Magnus Carlsen viser kjempeform mot verdens beste sjakkspillere i Baku.

Magnus Carlsen
Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Magnus Carlsen gikk hardt ut i dagens sjuende runde av «The Shamkir Chess 2015» i Aserbajdsjan mot Vladimir Kramnik. Russeren ble tidlig presset av Carlsens hvite brikker, og kampen var ferdig etter bare 49 trekk, da Kramnik valgte å gi seg.

På det tidspunktet viste både Stockfish, Houdini og Komodo 100 prosent vinnersjanse til Carlsen.

Norges nest beste sjakkspiller, Jon Ludvig Hammer, var meget imponert av Carlsens åpning. «Jeg har sett mye i mitt liv, men aldri forventet at Magnus Carlsen skulle studere i senk Kramnik», skrev Hammer på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Med seieren har Carlsen 5,5 poeng (4 seiere og 3 uavgjorte) på sju kamper. Nordmannen leder med ett poeng på Vishy Anand som er nummer to i turneringen.

I de to siste kampene skal Carlsen med svarte brikker møte amerikanske Wesley So (lørdag), før han søndag møter Shakhriyar Mamedyarov fra Aserbajdsjan med hvite brikker.

Siste nytt

 • Norsk siger i curling-EM

  Thomas Ulsruds lag slo Nederland 6-2 i sin tredje kamp i curling-EM i Sveits. Dermed har Norge to sigrar og eitt tap hittil.

  Måndag møter Norge både Slovakia og Italia.

 • Stiller for sin sjette periode

  Gian Franco Kasper (73) stiller til val som FIS-president for sin sjette periode neste år, melder insidethegames.biz. Kasper har leia FIS sidan 1998.

  Det internasjonale skiforbundet har berre hatt fire presidentar sidan opprettinga i 1924.

  Gian-Franco Kasper
  Foto: GEORG HOCHMUTH / AFP
 • Suzann Pettersen sprakk

  Suzann Pettersen var i delt ledelse før siste runde, men hang ikke med på rivalenes birdiefest, og falt til 11.-plass i LPGA-tourfinalen.

  Tutta kjempet om sin første seier på LPGA-touren på godt over to år, men to birdier var ikke godt nok. Hun måtte nøye seg med å gå sisterunden i Florida på par.

  Suzann Pettersen
  Foto: SAM GREENWOOD / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal