Henrik Ingebrigtsen usikker på om han stiller i VM

SANDNES/OSLO (NRK): Henrik Ingebrigtsen ble nummer to på 3000-meteren i lag-EM. Etter løpet sier han til NRK at han er usikker på om han stiller til start i friidretts-VM i år. Trenerpappa Gjert Ingebrigtsen er bekymret.

Friidrett i Sandnes.

Henrik Ingebrigtsen sår tvil om VM-deltakelse i Doha.

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

– Det kommer en veldig viktig sesong neste år, og jeg bør ikke gjøre noe nå som kan påvirke den 2020 sesongen negativt. Så vi må hele tiden ta en vurdering på om det er hensiktsmessig og pushe kroppen nå eller være smarte og tenke langsiktig, sier Henrik Ingebrigtsen til NRK.

– Det er en liten VM-tvil?

– Ja, det er vel alltid det. Jeg samler ikke på mesterskap. Så langt som jeg har kommet i karrieren nå, så handler det liksom ikke om å bare komme seg til et mesterskap, jeg vil føle at jeg har noe der å gjøre. I alle fall kjempe om finaleplass, hvis jeg ikke er i stand til det, så tror jeg det er smartere av meg å tenke videre til neste sesong.

– Jeg kan skylde meg selv

Friidretts-VM arrangeres i Doha mellom 27. september og 6. oktober.

Eldstebror Ingebrigtsen sier at han ikke liker å være i den situasjonen han er i.

– Men jeg kan skylde meg selv i stedet for å bare ha konkurransefri og trene meg opp til så sterk som jeg må være. Så klarer jeg ikke si nei til en konkurranse, og det må jeg betale litt for, men hvis jeg ikke kan konkurrere, da er det ikke noe vits å holde på.

Burde du sagt nei?

– Ja, jeg burde nok det. Men får vi håpe at jeg ikke får noen negative konsekvenser av det her.

Trond Mohn Games 2019

BEKYMRET: Gjert Ingebrigtsen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Far og trener Gjert Ingebrigtsen sier han er bekymret.

– Ja, det er jeg, absolutt. For han så er den Diamond League-finalen akkurat nå som er målet. Det kan godt være at når vi kommer ut derfra, så kan vi ikke delta i VM. Det kan godt være, sier Gjert til NRK.

– Hva avgjør?

– Hvordan han er når han kommer ut derfra. Jeg tror han vil gå «all in» i Zürich, og da er det bære eller briste. Hvordan han kommer derfra, uavhengig av resultat, så kan det være at han ikke kommer til VM:

Gikk for sakte for Ingebrigtsen-seier

Belgiske Isaac Kimeli vant søndagens 3000 meter på 8:09,09. Tiden til Henrik Ingebrigtsen ble 8:09,71.

Friidrett i Sandnes.

TAPTE PÅ OPPLØPET: Kimeli spurtslo Henrik Ingebrigtsen.

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

– Jeg får noen positive svar, og noen ikke så fullt så positive. Jeg mangler litt fart. Det er ikke så mye som skal til før jeg kunne gitt Kimeli kamp, sier Henrik om løpet.

Det var ikke altfor høyt tempo på 3000-meteren underveis, og dermed ble det spurt på de siste meterne. Det talte ikke til Ingebrigtsens fordel.

  • Norge ble nummer tre i lag-EM i Sandnes. Portugal vant foran Hviterussland.

Siste nytt

  • Bodø/Glimt tok viktig poeng

    Nordlendingane klarte ikkje ta tilbake tabelltoppen, då laget spelte 1-1 borte mot Sarpsborg 08. Laget har dermed likt poeng med serieleiar Molde, men dårlegare målforskjell. Kristoffer Zachariassen sørga for 1-0 til heimelaget, men sju minutt før full tid utlikna Ulrik Saltnes for Glimt.

    Eliteserien i fotball 2019 Sarpsborg 08 - Bodø/Glimt
    Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix
  • Neerland gir seg som Molde-direktør

    Øystein Neerland sluttar som sjef for Molde Fotball ved årsskiftet, melder klubben. 55-åringen har vore direktør i klubben sidan 2015. Som fotballspelar har han 120 kampar og 35 mål for klubben. Styret er i gang med å finne Neerland sin erstattar.

    Nerland
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
  • Overtar det polske landslaget

    Storhamar-trenar Arne Senstad blir ny trenar for det polske kvinnelandslaget i handball. Det opplyser det polske handballforbundet. Han skal erstatte Leszek Krowicki som fekk sparken tidlegare i sommar grunna svake resultat.

    HÅNDBALL: Eliteserien kvinner. Rælingen Storhamar Marikollhallen. (11 - 34)
    Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal