Sportsnyheter

Usain Bolts hilsen til Warholm: – Velkommen i klubben

Etter tirsdagens vanvittige verdensrekord nevnes Karsten Warholm i samme åndedrag som Usain Bolt. Dagen etter bragden kunne NRK overbringe en eksklusiv hilsen fra sprintlegenden.

Siste nytt

 • Sølv for dansk Uno-X-duo

  Danmark hadde gullet i forfølgelsesritt for lag langt nede i lomma, men kollapset.

  Den danske kvartetten, med Uno-X-rytterne Frederik Rodenberg og Niklas Larsen, lå bak innledningsvis i finalen. Etter 1000 meter var de 0,220 sekund bak, etter 2000 meter 0142 bak, men så satte de inn støtet, var i ledelse etter 2375 meter og var etter 3000 meter hele 0,867 sekund foran italienerne.

  Det virket avgjort, men de siste 1000 meterne på velodromen i Tokyo ble tunge for danskene. En av dem måtte slippe de tre andre, og Ganna satte opp et umenneskelig tempo i front av den italienske kvartetten.

  Danmark ledet fortsatt en runde før mål, men Italias sisterunde på 13,180 sekund var uimotståelig. Danskene trengte 13,631 på sin. I mål kom Italia inn til ny verdensrekord på 3.42,032, og danskene var slått med 0,166 sekund.

  Danmark
  Foto: Christophe Ena / AP
 • Van Gaal tar over Nederland igjen

  Louis van Gaal (69) er tilbake som Nederlands landslagssjef i fotball sju år etter at han ga seg i jobben. Hans første test kommer mot Norge på Ullevaal.

  Nederlands fotballforbund bekreftet ansettelsen onsdag på sitt nettsted.

  Kontrakten er på 18 måneder, og van Gaal får i oppgave å lede laget til VM i Qatar mot slutten av 2022. Van Gaal får også lede landet i VM dersom Nederland kvalifiserer seg.

  – Nederlandsk fotball har alltid stått mitt hjerte nær, og å være trener for landslaget er etter mitt syn en viktig posisjon for utviklingen av vår fotball, sier van Gaal.

  Han har tidligere ledet det nederlandske herrelandslaget i to perioder (2000-2002 og 2012-2014). Det siste han gjorde med Nederland før han ble Manchester United-manager foran 2014/15-sesongen, var å ta bronse i VM i Brasil.

  Louis van Gaal
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Ny smittetopp i Tokyo under OL

  Onsdagens tall viser at 4166 personer har testet positivt på koronaviruset i Tokyo. Det er ny smitterekord i OL-byen.

  Forrige dagsrekord ble satt lørdag med 4058 nye smittede. Etter en kraftig nedgang i smitte de påfølgende dagene, økte smitten drastisk igjen fra mandag til tirsdag. Oppgangen fortsatte onsdag og førte til ny smitterekord.

  Gjennomsnittlig antall smittede de siste sju dagene oppgis til 178 prosent i forhold til forrige ukes tall.

  Totalt har 2301 koronasmittede personer i Tokyo mistet livet siden pandemiutbruddet.

  Nærmere 14 millioner mennesker bor sentralt i Tokyo, mens hovedstaden huser over 35 millioner personer om man tar med byens forsteder.

  f4WoZKwK_vU8BIM
8BIMV;
  Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal