Hopp til innhold

Genistrek da Forren tente norsk EM-håp: – Et impulstrekk

SOFIA/OSLO (NRK): Stefan Johansen avslører hvordan han dirigerte Vegard Forren før frispark-frekkisen, som sikret Norge en svært viktig kvalik-seier.

Vegard Forren

DAGENS MANN: Vegard Forren kunne juble etter å ha scoret sitt første landslagsmål.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Forren mål

LURING: Vegard Forren lurte seg inn bak forsvaret og da var keeper Bozhidar Mitrev sjanseløs på Forrens volley.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Fra kanten av 16-meteren slo Johansen ballen inn i feltet. En våken Forren lurte inn bak forsvaret, timet løpet prefekt og vippet ballen direkte i lengste hjørnet – med høyrefoten (!).

Men det som så ut som et gjennomarbeidet frispark-trekk, skjedde på ren refleks.

– Jeg sier til Even og Vegard at de må splitte opp. «Du må gå mot bakre», sa jeg. Og da så han fryktelig rask ut der, gliser Johansen til NRK.

Og det ble en klassescoring fra Forren, som i sin kamp nummer 24 for Norge scoret sitt første landslagsmål.

– Det var et impulstrekk. Det er vanskelig å beskrive følelsen ved scoringen, det å se flagget nede. Det er lenge siden jeg har scoret med høyrefoten, sier midtstopperen.

– Vi har en god mulighet

Det norske EM-håpet lever så til de grader etter at Kroatia kun klarte 0–0 borte mot Aserbajdsjan. Norge er nå kun ett poeng bak Kroatia, som gjester Ullevaal på søndag.

– Vi er positive med tanke på EM-sjansene. Nå har god kontroll på tredjeplassen, samtidig som vi snuser på både første og andreplassen. Nå må vi angripe og benytte den sjansen vi har fått. Vi har en kjempemulighet på søndag, sier Forren.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo er mer tilbakeholden.

– Resultatene i dag viser hvor tett gruppa er. Det er ikke over før det er slutt. Nå må vi konsentrere oss om Kroatia-kampen på søndag. Sjansene der tenker jeg ikke på, sa Per-Mathias Høgmo på pressekonferansen etter kampen.

Storspilte

Høgmo

HOPPENDE GLAD: Glede på den norske benken etter at dommeren blåste av kampen.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Rett før han satte inn sitt første landslagsmål, avverget Forren en scoring imot da han blokkerte et skudd i boksen.

Derfor var det nok noen som ble bekymret da han tuslet av banen etter 75 minutter, men Molde-spilleren forteller at det var en taktisk vurdering med tanke på søndagens kamp.

– Jeg skal spille da, sier Forren, som har slitt litt med en muskelskade i det siste.

Høgmo i ekstase

Landslagssjef Høgmo knyttet neven og slo i luften da fløytesignalet gikk i Sofia. Etterpå hoppet han jublende rundt på sidelinjen med støtteapparatet.

– Man er glad når man vinner en så viktig kamp. Vi tar et langt steg mot playoff, sa landslagssjefen.

– Vi har holdt nullen for tredje gang på bortebane. Vi holdt oss til planen og vi spilte godt defensivt.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Eliteserien fotball 2022: Lillestrøm-Vålerenga

Krisen fortsetter for Vålerenga – kapteinen beklaget ydmykende tap

Vålerenga håpet å snu en vond trend i hatoppgjøret mot Lillestrøm, men i stedet ble avstanden opp til rivalen 13 poeng. Vålerenga-kaptein Jonatan Tollås Nation har likevel tillit til trener Dag-Eilev Fagermo.

Siste nytt

 • Roma vant serieligaen – slo «norske» Feyenoord 1–0 i finalen

  Roma og José Mourinho kunne onsdag juble som den første vinner av serieligaen.

  – Enten skriver man historie eller så gjør man det ikke. Vi gjorde det i dag. Jeg har vært i Roma i 11 måneder, og det øyeblikket jeg kom hit innså jeg at de ventet på noe som dette, sa Mourinho etter sin femte europacuptriumf.

  Et mål av Nicolo Zaniolo i første omgang avgjorde finalen mot Feyenoord i Tirana, men like mye matchvinner var keeper Rui Patrício, som tok fram noen meget gode redninger og holdt nullen selv om den nederlandske klubben presset kraftig i den andre omgangen.

  Fredrik Aursnes spilte hele kampen som Feyenoords midtbaneanker, mens Marcus Holmgren Pedersen ble spilte det siste kvarteret pluss tilleggstid. De greide ikke å avverge Roma-triumfen.

  – Du kan høre på fansen hvor mye dette betyr, klubbens første europacuptittel. Alle jobbet bakover i 2. omgang for å holde unna, sa Smalling til TV4 i lurvelevenet etter kampslutt.

  (NTB)

  Mourinho
 • AaFK snudde til seier mot Jerv

  Det så en stund ut til at Jerv skulle slå Aalesund på bortebane, men med to raske mål sent i kampen snudde hjemmelaget til seier og tre poeng.

  Isak Dybvik Määttä ble avgjørende da han på vakkert vis bøyde ballen i lengste hjørnet med ryggen mot mål ti minutter før slutt.

  Vinnermålet fullførte snuoperasjonen etter at Jerv tok ledelsen i det 65. minutt. Aral Simsir og Erik Brenden kombinerte fint da sistnevnte headet ballen over en utrusende Sten Grytebust og i mål.

  Etter 78 minutter var lagene likt. Simen Bolkan Nordli banket et frispark rett i mål da Jerv-keeper Øystein Øvretveit hadde forlatt sitt hjørne.

  Deretter avgjorde Määttä kampen med sin scoring to minutter senere. Det ga tre poeng og tok laget opp på en sterk 5.-plass på tabellen. Det skiller kun to poeng opp til medaljeplass for det nyopprykkede laget fra Sunnmøre.

  Eliteserien i fotball 2022: Aalesund - Jerv
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Ny Odd-nedtur etter sjansesløseri

  Odd sløste fryktelig foran mål og gikk på et nytt tap i Eliteserien fotball. Sandefjord kjempet seg til 1-0-seier borte.

  Keanin Ayer fikset scoringen etter vel et kvarters spill. Han headet ballen i mål etter et langt innlegg fra venstre. Hjemmelaget kunne ha forsvart seg bedre enn det gjorde.

  Etter scoringen var det Odd for det meste i resten av 1.-omgangen. Hjemmelaget misbrukte flere store sjanser.

  Odd har tapt fem av de seks siste kampene og står med ni poeng på like mange forsøk

  Eliteserien fotball 2022: Odd - Sandefjord
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste