NRK Meny
Normal

Bolts største rival løper med skade

MOSKVA (NRK.no): Under et døgn før finalen på 100-meter avslørte Justin Gatlin overfor et overrasket pressekorps at han sliter med en skade i benet.

Justin Gatlin

Justin Gatlin peker mot himmelen etter at han gikk videre fra sitt heat på 100-meter på lørdag. Løpet gjorde vondt, forteller han.

Foto: OLIVIER MORIN / Afp

Nesten i en bisetning slapp Gatlin nyheten om at han har problemer med benet.

– Jeg har en skade i benet. Jeg jobber med å bli sterkere, sier Gatlin i minuttene etter han gikk enkelt videre fra sitt heat på 100-meter.

Amerikaneren utdypet ikke ytterligere, men senere i intervjuet nevnte han skaden to ganger til, begge gangene i bisetninger om at han likevel har greid å løpe fort.

– Jeg synes det er ganske imponerende at jeg løper såpass fort som 9,8 med et teknisk problem og et vondt ben, sa Gatlin.

Se intervjuet med Justin Gatlin, som var raskest i sitt kvalifiseringsheat på 100 meter sprint, i friidretts-VM i Moskva. Reporter: Line Andersen.

Se NRKs intervju med Justin Gatlin. Intervjuet ble gjort før han avslørte at han har vondt i benet. Intervjuer: Line Andersen.

Overrasket egen presseansvarlig

Den amerikanske pressetalskvinnen avbrøt intervjuet i det øyeblikket Gatlin nevnte skaden for andre gang, så ingen av de 10-15 journalistene rakk å stille noen oppfølgingsspørsmål om problemene.

Det viste seg at pressetalskvinnen var like forfjamset som resten av pressen.

– Dette visste jeg ingenting om. Jeg skal prøve å finne det ut, sier hun til NRK.no.

Det var uansett liten tvil om at Gatlin skal løpe i morgen. Han snakket blant annet om hvor gode sjanser han har til å slå Usain Bolt på søndag.

– Jeg håper jeg kan slå ham. Dekket er veldig raskt, og stadionet er perfekt. Det er ingen sidevind eller bakvind, så dette blir en skikkelig duell, mann mot mann, sier Gatlin.

Se kvalifiseringsheatet til Justin Gatlin her. Han var raskest i sitt heat på 100 meter sprint i friidretts-VM i Moskva. Kommentatorer: Lars Lystad og Vebjørn Rodal.

Se Justin Gatlins heat på 100-meter.

Over eller under kneet?

Nå er spørsmålet hvor alvorlig skaden er, og hvor mye han eventuelt er svekket. Gatlin kom tilbake fra en hamstrinskade i midten av juli, ifølge ESPN.

Ifølge NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal er det viktig om problemet sitter over eller under kneet.

– For en sprinter er det mye verre hvis det er over kneet, hvis det er setemuskulaturen eller hamstring. Hvis det er leggen det er snakk om, er det kanskje ikke så viktig, selv om den også må være med, sier Rodal.

Om det er snakk om en mindre leggskade, tror ikke den olympiske mesteren at det skal ha noe særlig å si for Gatlins sjanser til å tukte Usain Bolt.

– Det trenger ikke ha så mye å si, tror jeg. De fleste ute på banedekket her er vant til å kjenne på litt vondter hele tiden. Du må trene såpass mye, såpass hardt og såpass på kanten av det kroppen tåler at for nå det nivået her, at du er vant til å ha det litt vondt.

Se intervjuet med Usain Bolt etter at han kom først i mål i kvalifiseringsheatet på 100 meter sprint. Reporter: Line Andersen.

Se NRKs intervju med Usain Bolt etter lørdagens heat. Intervjuer: Line Andersen.

Siste nytt

 • Sveitsisk støtte til OL i Sion

  Den sveitsiske regjeringen garanterer 6,7 milliarder kroner i økonomisk støtte dersom Sion arrangerer vinter-OL i 2026, men de er fortsatt avhengig av folkets støtte i en folkeavstemning.

  Video V-cup alpint: Superkombinasjon utfor 13.01.12
  Foto: Nyhetsspiller
 • Norge opnar mot Sverige

  Norge innleder OL-turneringen i ishockey for menn mot sterke Sverige 15. februar. Vel et døgn senere droppes pucken til oppgjøret mot Finland. Så venter en hviledag før gruppespillet avsluttes mot Tyskland.

  Utslagskampene spilles 20. februar, kvartfinalene 21. februar, semifinalene 23. februar og finalen 25. februar.

 • Dansk VM-kvalik avlyst

  Danmark har avlyst fredagens VM-kvalifiseringskamp i fotball mot Sverige på grunn av konflikten med spelarane. Det stadfestar det danske fotballforbundet.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Se RBKs pressekonferanse i St. Petersburg
Vipers-Oppsal