Hopp til innhold

Bolts største rival løper med skade

MOSKVA (NRK.no): Under et døgn før finalen på 100-meter avslørte Justin Gatlin overfor et overrasket pressekorps at han sliter med en skade i benet.

Justin Gatlin

Justin Gatlin peker mot himmelen etter at han gikk videre fra sitt heat på 100-meter på lørdag. Løpet gjorde vondt, forteller han.

Foto: OLIVIER MORIN / Afp

Nesten i en bisetning slapp Gatlin nyheten om at han har problemer med benet.

– Jeg har en skade i benet. Jeg jobber med å bli sterkere, sier Gatlin i minuttene etter han gikk enkelt videre fra sitt heat på 100-meter.

Amerikaneren utdypet ikke ytterligere, men senere i intervjuet nevnte han skaden to ganger til, begge gangene i bisetninger om at han likevel har greid å løpe fort.

– Jeg synes det er ganske imponerende at jeg løper såpass fort som 9,8 med et teknisk problem og et vondt ben, sa Gatlin.

Se intervjuet med Justin Gatlin, som var raskest i sitt kvalifiseringsheat på 100 meter sprint, i friidretts-VM i Moskva. Reporter: Line Andersen.

Se NRKs intervju med Justin Gatlin. Intervjuet ble gjort før han avslørte at han har vondt i benet. Intervjuer: Line Andersen.

Overrasket egen presseansvarlig

Den amerikanske pressetalskvinnen avbrøt intervjuet i det øyeblikket Gatlin nevnte skaden for andre gang, så ingen av de 10-15 journalistene rakk å stille noen oppfølgingsspørsmål om problemene.

Det viste seg at pressetalskvinnen var like forfjamset som resten av pressen.

– Dette visste jeg ingenting om. Jeg skal prøve å finne det ut, sier hun til NRK.no.

Det var uansett liten tvil om at Gatlin skal løpe i morgen. Han snakket blant annet om hvor gode sjanser han har til å slå Usain Bolt på søndag.

– Jeg håper jeg kan slå ham. Dekket er veldig raskt, og stadionet er perfekt. Det er ingen sidevind eller bakvind, så dette blir en skikkelig duell, mann mot mann, sier Gatlin.

Se kvalifiseringsheatet til Justin Gatlin her. Han var raskest i sitt heat på 100 meter sprint i friidretts-VM i Moskva. Kommentatorer: Lars Lystad og Vebjørn Rodal.

Se Justin Gatlins heat på 100-meter.

Over eller under kneet?

Nå er spørsmålet hvor alvorlig skaden er, og hvor mye han eventuelt er svekket. Gatlin kom tilbake fra en hamstrinskade i midten av juli, ifølge ESPN.

Ifølge NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal er det viktig om problemet sitter over eller under kneet.

– For en sprinter er det mye verre hvis det er over kneet, hvis det er setemuskulaturen eller hamstring. Hvis det er leggen det er snakk om, er det kanskje ikke så viktig, selv om den også må være med, sier Rodal.

Om det er snakk om en mindre leggskade, tror ikke den olympiske mesteren at det skal ha noe særlig å si for Gatlins sjanser til å tukte Usain Bolt.

– Det trenger ikke ha så mye å si, tror jeg. De fleste ute på banedekket her er vant til å kjenne på litt vondter hele tiden. Du må trene såpass mye, såpass hardt og såpass på kanten av det kroppen tåler at for nå det nivået her, at du er vant til å ha det litt vondt.

Se intervjuet med Usain Bolt etter at han kom først i mål i kvalifiseringsheatet på 100 meter sprint. Reporter: Line Andersen.

Se NRKs intervju med Usain Bolt etter lørdagens heat. Intervjuer: Line Andersen.

Siste nytt

  • Bytyqi terminerte kontrakten i Tyrkia - trener mot Viking

    Zymer Bytyqi bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at han har terminert kontrakten sin med den tyrkiske toppklubben Antalyaspor.

    – Det har vært litt av en prosess og mye stress de siste dagene. Jeg har ikke tenkt så mye på framtiden nå. Akkurat nå ser jeg fram til ro, sier 27-åringen til Aftenbladet.

    Bytyqi gjorde i 2021 overgang fra Viking til Konyaspor, før reisen gikk videre til Olympiakos to år senere. I fjor sommer reiste han tilbake til Tyrkia og signerte for Antalyaspor, hvor han endte med to mål og fire målgivende på 33 kamper.

    Kantspilleren ønsker imidlertid ikke å oppgi noen årsak for hvorfor kontrakten er terminert. Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026.

    Etter bruddet med Antalyaspor, snakket Bytyqi med Viking-trenerne og fikk lov å trene med gamleklubben.

    – Det er veldig hyggelig at jeg får være med. Jeg har ikke hastverk med å finne en ny klubb, sier Bytyqi.

    Han legger til at han har gode kort på hånden, og at han skal trene med Viking så lenge han er velkommen. (NTB)

    Eliteserien 2020: Viking - Vålerenga (2-2)
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Lilleberg og Pettersen ønsker å være med i VM: – Selvfølgelig har jeg lyst

    De to USA-proffene Emil Lilleberg og Mathias Emilio Pettersen har forsikret landslagssjef Tobias Johansson om at de ønsker å bidra for landslaget under VM.

    Spillerne er riktignok avhengig av hvordan det går i sluttspillet for sine respektive lag. Lillebergs Tampa Bay Lightning ligger under 0-3 i kamper mot Florida Panthers, mens Emilio Pettersens Texas Stars slo ut Manitoba Moose og møter Milwaukee Admirals i en best av fem-serie.

    – Jeg spiste middag med Emil for en måned siden, og han var veldig positiv til VM-spill når han er ferdig der borte. Men det er usikkert om Tampa vil sende ham til Syracuse, eller hva som skjer når de eventuelt ryker ut, sier Johansson til nitten.no.

    Første kamp for Emilio Pettersen & co. spilles først 2. mai. Serien avsluttes så sent som 12. mai, dersom de spiller alle de fem kampene.

    – Jeg prøver å ha fokus på sluttspillet her nå, men selvfølgelig har jeg lyst til å spille VM om det åpner seg opp en mulighet for det, sier Pettersen.

    – Kan du reise dersom dere ryker i neste runde med Texas Stars?

    – Jeg er usikker på hva som skjer med Dallas i sluttspillet, så jeg må ta det som det kommer da. Jeg kan ikke si noe 100 prosent nå, svarer han.

    Fra før har veteranene Mats Zuccarello og Patrick Thoresen stilt seg tilgjengelig til verdensmesterskapet i Praha, som spilles fra 10. til 26. mai.

    (©NTB)

    eFmZjB-LXIs
    Foto: NTB
  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal