Hopp til innhold

Fullt kaos i LSK rett før cupfinalen

Klubben blør økonomisk og vil ikke fornøye kontrakten med Årets keeper, som sier hun kan gå ned i lønn. Nå sliter hun med konsentrasjonen før finalen.

Gudbjørg

FERDIG: Keeper Guðbjörg Gunnarsdóttir står i mål under cupfinalen lørdag, men vet allerede at hun er ferdig i klubben mot sin vilje.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Suverene LSK Kvinner har vunnet serien tre av de fire siste sesongene, er regjerende cupmester og tok seg i år til åttedelsfinale i mesterligaen.

Men til tross for suksessen styrer klubben mot et underskudd på fire millioner denne sesongen. Nå haster det med å kutte kostnader.

Et av grepene er å ikke fornye kontrakten med årets keeper i Toppserien, Guðbjörg Gunnarsdóttir, som er kritisk til behandlingen hun har fått.

En uke før åttedelsfinalen i mesterligaen og cupfinalen fikk hun beskjed om at hun ikke får ny kontrakt.

– Det er merkelig at de ikke har spurt meg om jeg kunne gått ned i lønn. Jeg kunne for eksempel jobbet ved siden av fotballen, men jeg fikk ikke noe alternativ, sier en skuffet Gunnarsdóttir til NRK.

– Det har påvirket meg. Jeg har ikke vært i 100 prosent balanse de siste dagene, legger hun til.

– Riktig tidspunkt

Daglig leder i LSK Kvinner stoler på at Gunnarsdóttir klarer å fokusere på å sikre cupgull for Kanarifuglene selv om hun mot sin vilje er ferdig i klubben.

– Vi valgte å gi henne beskjed nå, slik at hun får mulighet og tid til å finne seg annen klubb. Vi kunne ventet til etter cupfinalen, men synes det var i seineste laget. Spillerne er profesjonelle og håndterer dette som forventet, sier daglig leder Nina Kristengård.

Satsingen kan være historie om få år

Per Berg

FRUSTRERT INVESTOR: Per Berg.

Foto: NRK

Investor Per Berg beskriver arbeidet med å redde en økonomisk blødende klubb som svært utfordrende.

Budsjettet vil kuttes fra 12 til 8 millioner kroner for neste sesong, et beløp som er sju-åtte ganger mindre enn de beste klubbene i Europa, forteller Berg.

Dersom klubben ikke klarer å øke inntektene vil toppklubb-satsingen trolig være over om få år.

– For neste år ser jeg ikke noe problem, men på sikt vil ikke dette gå.

Vil ha gigantøkning i pengepremier

LSK håper på hjelp fra forbundet. En løsning kan være økte bonusutbetalinger fra Norges Fotballforbund, men dette er et kontroversielt tema, forteller Berg.

En toppserieklubb som vinner seriegull får ca. 600 000 i bonusutbetaling. For cupgull får den triumferende klubb 200 000 kroner.

Berg foreslår at NFF øker bonusutbetalingene til et fem ganger så høyt beløp.

– Dette må økes slik at de beste får litt mer, som for eksempel å betale to til tre millioner kroner for et seriegull. Men dette er et ømt punkt fordi det vil gå ut over bredden i norsk kvinnefotball, forteller Berg.

– Føler tomhet

Uansett utfall er keeperjuvelen Gunnarsdóttir ferdig i klubben etter cupfinalen.

– Jeg kjenner en tomhet. Jeg vil jo ikke at dette skal ta slutt, sier Gunnarsdóttir.

Daglig leder Nina Kristengård forteller til NRK at det kun er spillere på utgående kontrakt som ikke får fornyet avtale.

Siste nytt

  • Ivanovic herjet – sikret LSK-seier med to mål

    Den serbiske landslagsspilleren Miljana Ivanovic ble den store helten for LSK kvinner hjemme mot Kolbotn lørdag. Hun scoret begge målene for vertene i 2-1-seieren.

    – Avslutningen hennes er iskald. Hun avgjør det hele, sa NRK-ekspert Carl-Erik Torp om matchvinnermålet som kom i det 84. minutt.

    Etter matchvinnerscoringenpådro Ivanovic seg en ordentlig smell og ropte mot benken. Hun klarte likevel å fullføre kampen og kunne derfor juble for seieren med lagvenninnene.

    LSK Kvinner har vunnet sine tre siste hjemmekamper.

    Etter lørdagens kamp er LSK Kvinner på tredjeplass på tabellen med tolv poeng, mens Kolbotn er nummer åtte med tre poeng.

  • Berge og Burnley på vei ned etter stortap

    Håpet om fornyet Premier League-kontrakt svinner for Sander Berge og hans Burnley, som lørdag tapte 1-4 hjemme for Newcastle.

    Samtidig tok Nottingham Forest et kjempesteg mot ny kontrakt ved å slå allerede fortapte Sheffield United 3-1 på bortebane. Callum Hudson-Odoi ble stor helt med to mål.

    (NTB)

    Premier League - Burnley v Newcastle United
    Foto: Jason Cairnduff / Reuters
  • Vålerenga med seier nummer to på rad – Stabæk vant toppkampen 5-0

    Vålerenga fulgte opp 1-0-seieren over Tromsø i cupen i midtuka med en ny 1-0-seier over Bryne i 1. divisjon.

    Matchvinnerscoringen var et rotemål av dimensjoner. Vålerenga brøt en Bryne-kontring og kontret selv på venstresiden. Det endte til slutt med at Ola Kamara fikk lirket ballen i retning streken, men det var Jacob Haahr Steffensen som var sist på ballen, og han ble derfor kreditert et selvmål.

    I rundens toppkamp rullet Stabæk over Kongsvinger i 1. omgang og ledet 3-0. KIL fikk også en spiller utvist på tampen av omgangen, og det gjorde ikke saken bedre for de røde. Stabæk vant til slutt 5-0.

    (NTB)

    1. divisjon i fotball for menn 2024: Vålerenga - Bryne
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal