NRK Meny
Normal

AaFK innser nedrykksfaren - freder Jönsson

– Vi hadde ikke gjort jobben vår hvis vi ikke hadde innsett at et nedrykk er fullstendig aktuelt nå. Vi skal likevel jobbe knallhardt for å unngå det, sier adm.dir. Henrik Hoff i AaFK.

AaFK i poengnød

Fullt trøkk på den siste treningen før Lillestrøm-kampen. Nå må det plukkes poeng fremover dersom eliteserieplassen skal reddes.

Tangotrøyene står med kun fjorten poeng på seksten kamper i årets eliteserie, og ligger på kvalifiseringsplass før lørdagens hjemmekamp mot Lillestrøm.

Henrik Hoff

Adm.dir. Henrik Hoff sier ledelsen overhodet ikke har diskutert å bytte ut hovedtrener Jan Jönsson.

Foto: Ole Ottar Høgstavoll / NRK

Det er langt dårligere enn forventet, i en jubileumssesong der AaFK hadde ambisjoner om å overgå fjorårets fjerdeplass.

Nå må det plukkes poeng fremover, dersom de oransje skal holde Brann og Sandnes Ulf bak seg på tabellen. Sistnevnte har nettopp fått inn redningsmannen Tom Nordlie bak spakene, mens storlaget Brann sannsynligvis vil klatre utover sesongen.

– Veldig bekymret

– Tabellsituasjonen bekymrer oss veldig, ettersom vi ligger mye lenger nede enn vi hadde ventet. Nå blir hver kamp veldig viktig for oss, sier adm.dir. Henrik Hoff.

– Er nedrykk et tema innad i klubben?

– Vi hadde ikke gjort jobben vår hvis vi ikke hadde innsett at et nedrykk er fullstendig aktuelt nå. Vi skal likevel jobbe knallhardt for å unngå det.

Hovedtrener Jan Jönsson sier de ikke går rundt og frykter nedrykk, men erkjenner at klubben og spillerne har innsett alvoret.

– Vi er blant lagene som kan rykke ned, og må gjøre en bra sommer og høst for å unngå det. Istedenfor å la alvoret tynge oss, lar vi det heller inspirere oss. Nå ser vi frem mot LIllestrøm-kampen, der vi har spillere som gleder seg til å vise seg frem for hjemmepublikummet for aller første gang, sier Jönsson, og viser til Mos og Karnass.

(Saken fortsetter under bildet)

AaFK - Jan Jönsson

Assistenttrener Kent Bergersen, hovedtrener Jan Jönsson og fysioterapeut Jonas Nordal ledet fredagens trening.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Avviser Jönsson-avskjed

Både Sandnes Ulf og Rosenborg har nettopp sparket trenerne sine, etter dårlige resultater i sine respektive klubber.

Klubbdirektør Hoff avviser sterkt at sparking av Jönsson har vært et tema i AaFK.

– «Janne» sitter trygt, og det har overhodet ikke vært noen diskusjon rundt trenerne. Janne blir nok trener i AaFK ut sesongen, og forhåpentligvis lenger enn det også.

Det som kan bli aktuelt, er en omorganisering av trenernes oppgaver, men Hoff sier dette er noe som vanligvis blir diskutert, uavhengig av lagets prestasjoner.

Jönsson selv er trygg på at klubben og laget har tillit til ham, og han er ikke redd for å bli felt av dårlige resultater.

– Nei, man kan ikke gå rundt og frykte det, det har jeg aldri gjort. Jeg går på jobb med mål om å inspirere og være konstruktiv. Jeg er veldig inspirert, sier han.

(Saken fortsetter under bildet)

AaFK - Michael Barrantes

Michael Barrantes har tre gule kort, og spiller ikke lørdagens kamp mot Lillestrøm ettersom han soner karantene. Barrantes drev alternativ trening fredag, på grunn av smerter i ryggen.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

– Det er NÅ de trenger oss

I supportergruppen Stormen er de i alle fall klare på at spillerne trenger all hjelp de kan få.

Leder Bjørn Mikkelsen og nestleder Lene Thorvik sier det er tungt å være supporter når laget gjør det dårlig, men de har klokkertro på en lykkelig slutt.

Nedrykk er i alle fall ikke tema i Stormen, ifølge dem.

– Nei, det har vi ikke snakket om, fordi vi har full tro på at laget vil få orden på sakene, sier Mikkelsen.

– Guttene må finne igjen selvtilliten. Jeg har selv vært fotballspiller, og vet hvor tøft det kan være å ligge i bunnen, men hver enkelt spiller må gå i seg selv. Vi i Stormen skal i alle fall gjøre så godt vi kan for å fylle tribunene og lage liv mot Lillestrøm!

P.S. En ny spiller dukket opp på fredagens AaFK-trening. Ifølge smp.no heter spilleren Erfan Zeneli (27), og er bosmanspiller etter klubbopphold i HJK Helsinki, samt israelske Maccabi Petah Tikva.

Til NRK sier klubbdirektør Hoff at de skal prate med spilleren i helga, men han vil ikke lette på sløret om hvorvidt det blir aktuelt å hente Zeneli.

Stormen - Bjørn Mikkelsen og Lene Thorvik

Leder og nestleder Bjørn Mikkelsen og Lene Thorvik i Stormen sier laget trenger supporterne mer enn noen gang nå.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Siste nytt

 • Rekordomsetning etter Neymar-salg

  Etter skatt sitter Barcelona igjen med et nettoresultat på 13 millioner euro (123 millioner kroner) etter forrige sesong.Mye skyldes salget av Neymar til PSG 222 millioner euro.

  Barcelona hadde 914 millioner euro i inntekter og utgifter på 882 millioner euro.

  neymar
  Foto: Francois Mori / AP
 • Panamas landslagssjef gir seg

  Hernan Daro Gomez avslutter sin tid som Panamas landslagssjef etter landets VM-debut i Russland.

  – Russland 2018 var starten. Jeg oppfylte løftet om å føre landet til sitt første VM. Og det vil for alltid ha en plass i hjertet mitt, skrev landslagssjefen.

  Hernan Dario Gomez
  Foto: FILIPPO MONTEFORTE / AFP
 • Ruud møter tidligere verdenstreer

  Den spanske tennisspilleren David Ferrer, verdenstreer så sent som i 2014, blir Casper Ruuds motstander i 2. runde av ATP-turneringen i Båstad. Andre runde spilles onsdag eller torsdag. Nå er Ferrer rangert som nummer 39 i verden, mot Ruuds 147.-plass.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Tour de France: 11. etappe
Tour de France: 11. etappe
Sport i dag